Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Kilka pytań odnośnie Dariusa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam do Was kilka pytań dot. Darka. Mój kolega ostatnio kupił sobie tą postać. I tak:

1. Kolega rozgrywa ze mną normale. Jak idzie Dariusem, kończy ze statsami 30/3/5 czy podobnymi + zwycięstwo poprzez surrender. I tu nasuwa się pytanie - czy ta postac serio jest "OP", czy tez wymaga skilla?

2.Jak gram normale, to prawie ZAWSZE znajduje w przeciwnym teamie Dariusza. I tu kolejne pytanie - jak go kontrować? Prosilbym o opisanie tego w skrócie.

3. Czy oplaca mi sie kupic Darka? Dodam, ze nie jestem zbyt wyszkolonym graczem.

Dziekuje za wszelkie odpowiedzi.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

1. Nie. Darius nie wymaga większych umiejętności. wystarczy lubić ksuc

3. Jeżeli masz mały lv kupuj bez wachania. Będziesz miał banalne winy, pźniej jest gorzej większość umie go kontrować.

Na pytanie nr 2 ci nie odpowiem, na topie nie grywam. ale wg mnie wystarczy mieć kogoś na tyle oganiętego żeby darius się nie "najadł" w early to pozniej nic nie zrobi ^_^

Opublikowano

1. Darius jednak wymaga jakiś umijętności, poza silny laning phase jest strasznie słaby, w tf jeśli się nie feednął nic nie robi.

2. Kontrują go postacie które posiadają jakiś zasięg i mogą szybko odejść od niego/skontrować jego ulta like kayle.

3. Na low elo i normalach na niższym lvl robi pogrom, tym wyższe elo tym ludzie lepiej potrafią grać na ciebie.

652601399840421198520.png

Opublikowano

1. Tak jak kolega wspomniał, wystarczy umieć ksuć.

2. Te emo, kayle, yorick go skontruje tylko trzeba umieć nimi grać

3. Na rankedach jest dosyć rzadko banowany. Więc jeśli masz 30lv to go nie kupuj (jeżeli grasz rankedy) jak grasz tylko normale bez trybu draftu to możesz go kupić. Mi zdarza się że co 3-4 ranked Darius jest zbanowany.

Opublikowano

Okej, dzieki wszystkim za odpowiedzi - jak sie dorwę do kompa to dam lajki. Oprócz tego jeszcze jedno pytanie. Czy ult Dariusa mozna skontrować Zhonyą? Czyli jak on wyskakuje to my używamy klepsydry i ult na marne?

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

@up nie jestem pewien, lecz według mnie to tylko opóźnia działanie ulta, jeżeli serio chcesz się dowiedzieć, to zrób niestandardową z kolegą i sprawdz

Dariusa można skontrować dobrym zasięgiem, czyli teemo, Vładek( nie jestem pewien), yorick

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Jeżeli twierdzicie, że Teemo kontruje Darka, to polecam wam wracać do normali/usunac LoL'a bo chuja sie znacie. Jeden grab i teemo już nie ma.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

1.Darius OP

2.Ciężko go skontrować, skoro to takie łatwe to czemu płaczki mówią że darius nawet kontrowany kończy grę z wynikiem 20/5. Teemo go nie kontruje. Tak jak up, grab, kombo na ryj i teemo nie ma

3.Oczywiście, to pierwszy chemp którego kupiłem za 6300 i nie żałuję.

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

A ja uwazam ze swietnym counterem na dariusa jest garen :) warmog na start i ult dariusa nie straszny :D

Opublikowano

Dariusem nie trzeba umieć grać żeby zabijać.. wystarczy go zbudować pod offtanka i spamować R przy końcówce życia.. - frag gwarantowany

Ale prawda taka że ogarnięty Teemo niszczy Dariusa, robi z nim co chce.

Jak chcecie pograć dariusem to tylko na normalach, tam ludzie nie potrafią go skontrować, ale na rankedach - tylko gryziesz glebe

Opublikowano

1. Tak ta postaci jest OP nawet po nerfie

2.Najlepsza kontro na fariusa jest jak dla mnie Teemo.Jesli posiadasz spory AS i nawet sporo AP i E wymaxowane [trutka] to pozwala na latwe harrash hitami .Ale musisz uwazac zeby cie nie sciagnol i nie wkroczyl jakis SS albo juingler bo teemo jest troche papierowy co pozwala na latwe zabicie cie.Ale darius posiada trudny system escape co pozwala Teemo dzieki W na latwe zabicie go przy low HP/

3.Ta postac nie jest rudna do ogarniecia ale zadko kto lubi grac z dariusem bo jest on typowym KS-erem poprzez ult.A jesli chodzi to na rankedach mas jakies 10% na to ze nie zostanie zbanowany

Opublikowano

Darius nie jest op, wystarczy picknąć teemo i nie dać mu żyć na topie, nie możesz mu dać farmić i ciągle go harrasować, potem wystarczy trochę AP, stawiasz grzyba i walisz dariusa nie ma ;]

Minus.png
Opublikowano

1. Byc moze jest troche Op . ale to juz niedługo
2. Jak go kontrowac? , Dobra kontra na niego jest sopry def, i oczywiscie jakies umiejetnosci. A co do postaci ktore go kontruja polecam Cho'gatha wczoraj mialem Darka na lini i wyszedlem ze statami 22/1/11 , wiec Darka da sie załatwic .
3. Mysle ze takk , Darek jest bardzo dobra postacia :) Tylko ze na rankedach bardzo czesto go banuja .

Opublikowano

Teemo kontrą na Dariusa , lol serio tak myślicie? Gracie w Bronze V?

1. Nie , darius to postać dla noobów i nie trzeba mieć żadnego skilla , wystarczy sksuć killka killi w Tf'ach

2.Czytaj początek , kontrą jest Kayle , bijesz DMG na rowni a jak on da Ulti to ty też ultujesz i darius GG

3.Jeżeli nie masz 30 lvlu albo grasz w V Bronze to czemu nie ;_ ;

Opublikowano

Witajcie, mam do Was kilka pytań dot. Darka. Mój kolega ostatnio kupił sobie tą postać. I tak:

1. Kolega rozgrywa ze mną normale. Jak idzie Dariusem, kończy ze statsami 30/3/5 czy podobnymi + zwycięstwo poprzez surrender. I tu nasuwa się pytanie - czy ta postac serio jest "OP", czy tez wymaga skilla?

2.Jak gram normale, to prawie ZAWSZE znajduje w przeciwnym teamie Dariusza. I tu kolejne pytanie - jak go kontrować? Prosilbym o opisanie tego w skrócie.

3. Czy oplaca mi sie kupic Darka? Dodam, ze nie jestem zbyt wyszkolonym graczem.

Dziekuje za wszelkie odpowiedzi.

1.Ludzie nie ma postaci OP ...

2.Nie gram Dariusem więc ci na to pytanie nie odpowiem

3.Jak dla mnie jest to ch**owa postać.Także jeżeli masz zamiar grać Dariusem na rankedach zapomnij :)

Ogólnie jak na początek to polecam ale mi Darius nie przypadł do gustu wole postacie typu Jayce,ponadto mając w teamie dobrego Teemo Darius się chowa :D

2x UP @

Lukaz,Darius w żadnym stopniu nie jest OP ;>

sy89ps.jpg

Opublikowano

Na normalach Darius jest op, ale na rankedach i tak jest banowany, a jak nie został zbanowany to bierzesz teemo i ma darius pojechane.

3449146330.png

Opublikowano

1.Darius nie jest OP tylko ludzie tak myślą

2.Jax,Kayle,Teemo,Vlad nie budować armora bo to niema sensu jak już to hp

3.Są lepsze postacie do kupna np. khazix jest dość mocny

1360337495-U363674.jpg

Opublikowano

Kto wymyślił, że dariusa kontruje się Teemo? Na dariusa pickuje się Kayle, Yoricka. Postać nie wymaga zbyt dużego skilla. Co do zakupu jest wiele innych ciekawych postaci za 6k, np. Wukong, Fizz...

Opublikowano

Dariusa kontrolę tylko kayle

Teemo też ale musisz grać defensywnie do 6lvl ponieważ wtedy masz grzybki (staraj się aby w nie wchodził i w momęcie slowu atakuj go)

Jak widziałem wypowiedzi innych źe Yorick kontruje dariusa to myślalem że się poplacze.Darius kontruje yoricka a nie na odwrót.

Opublikowano

Myśle że to wymaga skilla, raczej komuś dać dariusa bez skilla to nic by nie zdziałał.
Teraz darius ma dostać kolejnego nerfa więc nie wiem czy już będzie taki op.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...