Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Creating the application is failed. Error code[183]

ScoTube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Error Code [183]

Cześć, zauważyłem że wiele osób przy włączaniu clienta ma problem z "Creating the application is failed. Error code[183]" Spróbujemy dzisiaj temu zaradzić ;-)

Instrukcja :

1. Pobieramy z strony microsoftu

2. Instalujemy MSXML 4.0

3. Restartujemy komputer

4. Uruchamiamy przez Luncher Dragon ball Online.

5. Cieszymy się działającym clientem ;-)

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cały czas to samo wyskakiwało ale teraz robię reinstal wiec może to coś da :P

Możliwe że wgrałeś spolszczenie przed spatchowaniem clienta i wyskoczył błąd, a może też być błąd bo nie masz pakietu językowego chińskiego ^^

Jak coś pisz w dziale pomogę ;-)

Opublikowano

Mam identycznie taki sam oproblem robilem instalke tego co w temacie itd ... za kazdym uruchomieniem DBO przez lancher laduje mi sie patch czy cos takiego zaktualizowalem system itd i dalej to samo nie mam juz pojecia czemu ten blad mi wyskakuje

Opublikowano

Nie wiem czy to cos da ale przez instalatora dalem by naprawilo DBO czy cos takiego ewentualnie zrobie zara reinstall

EDIT : cofnelo mi klienta do 1.57.21

EDIT2: jak tylko patche mi wejda to napisze czy dalej mam ten blad :)

Opublikowano

Możliwe że to coś pomoże.

ps. nie pisz posta pod postem i używaj opcji edytuj ;-)

Wiesz wczesniej przy patchu 151mb dochodzilo mi do 0-70mb i klapa klient lags - wiec z 2 kompa spakowalem w calosci spatchowanego klienta rarem i na laptopie go wypakowalem od tamtej pory mam ten blad - dodatkowo uruchamiajac przez lancher co chwile dolny pasek mi sie laduje i bez ruznicy ile razy bym nie uruchomil DBO ciagle tak samo sie od nowa laduje az do tera jak dalem REPEIR zobaczymy czy ten patch wejdzie mi tera normalnie

Opublikowano

Wiesz wczesniej przy patchu 151mb dochodzilo mi do 0-70mb i klapa klient lags - wiec z 2 kompa spakowalem w calosci spatchowanego klienta rarem i na laptopie go wypakowalem od tamtej pory mam ten blad - dodatkowo uruchamiajac przez lancher co chwile dolny pasek mi sie laduje i bez ruznicy ile razy bym nie uruchomil DBO ciagle tak samo sie od nowa laduje az do tera jak dalem REPEIR zobaczymy czy ten patch wejdzie mi tera normalnie

To spróbuj tego clienta pobrać :

http://www.mpcforum.pl/topic/837442-download-klient-do-gry-dbo-zaktualizowany

Opublikowano

najpierw zobacze czy mi tera patche przez lanchera wejda normalnie - najwyzej do rana sciagne tego zaaktualizowanego klienta bo na lepku 1 czesc bd mi po 5-h schodzila wiec mnie rano zastanie zanim mi cos sie tu sciagnie a na stacjonarnym najwyzej po 1h czesc mi bd schodzic :)

EDIT: juz mi wchodzi patch 565.40mb co wczesniej wieszalo sie na 151 :D

zatrzymala sie akualizacja na 1.57.29 tera dogrywam recznie narazie sciaga mi sie ostatni patch

Opublikowano

Tez tak miałem ze cały czas mi się dolny pasek ładował. Teraz po reinstalce mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze ale jak narazie ściąga mi się ostatni patch a prędkość ściągania tragiczna jak na neta 10mb/s

Opublikowano

Tez tak miałem ze cały czas mi się dolny pasek ładował. Teraz po reinstalce mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze ale jak narazie ściąga mi się ostatni patch a prędkość ściągania tragiczna jak na neta 10mb/s

Polecam pobieranie fleshgetem.

Opublikowano

Dobra właśnie patchuje xD juz mam ten je*any chinski zaraz napisze czy dziala xD

EDIT: Patchowanie poszli git po odpaleniu lauchera mam najnowsza ver ale caly czas mi ten dolny pasek sie laduje czy to dobrze?

Opublikowano

Dobra właśnie patchuje xD juz mam ten je*any chinski zaraz napisze czy dziala xD

EDIT: Patchowanie poszli git po odpaleniu lauchera mam najnowsza ver ale caly czas mi ten dolny pasek sie laduje czy to dobrze?

Tak dobrze, ten pasek sprawdza czy pliki się zgadzają po tym już możesz uruchamiać przez dbo.exe

Opublikowano

Tak dobrze, ten pasek sprawdza czy pliki się zgadzają po tym już możesz uruchamiać przez dbo.exe

:/ No i nic nie pomoglo caly czas taki sam błąd spróbuje jeszcze reset kompa i zaraz jeszcze napisz czy to cos dalo :/

Opublikowano

:/ No i nic nie pomoglo caly czas taki sam błąd spróbuje jeszcze reset kompa i zaraz jeszcze napisz czy to cos dalo :/

Próbuj do skutku aż zadziała, jak coś pisz tutaj odczytam dzisiaj około 12;00 ;x

Opublikowano

ja zrobilem UNISTALL na stacjonarnym bo tez sie cos popiepszylo i na stacjonarce i lepku od nowa install i obecnie sie patchuje - chodz na stacjonarnym co chwile lekko se przywiesza ale jakos po malusku do przodu idzie dam znac co i jak jak sie patche skoncza pobierac o ile se skoncza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...