Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki model I5 ?

radekxxdd12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sory zle zrozumialem co napisales. Dlaczeog mowisz ze bq jest gowno ? Ze jest slabszy ?

Napisałem ci wyżej...

ZT jest lepiej wykonany elektrycznie, ma bardzo dobrą moc na linii 12V jak na moc ogólną, jest modularny i cichy

1372333810-U137250.jpg

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Napisałem ci wyżej...

ZT jest lepiej wykonany elektrycznie, ma bardzo dobrą moc na linii 12V jak na moc ogólną, jest modularny i cichy

Dobra dzieki a co byscie jeszcze zmienili w tym moim secie ?

Opublikowano

Tylko ten pieprzony zasilacz ?

Tak trudno na poprzednią stronę przejść i przeczytać?

PSU na OCZ 550W ZT Series

MOBO na B75 G43

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Tak trudno na poprzednią stronę przejść i przeczytać?

PSU na OCZ 550W ZT Series

MOBO na B75 G43

Zmienilem MOBO na b75 g43 a psu jeszcze nie :P Nie moge sie zdecydowac :P

Zobacz sobie opinie OCZ i BQ:

OCZ: http://www.morele.net/zasilacz-ocz-zt-series-550w-fully-modular-80-plus-bronze-atx12v-v2-2-active-pfc-ocz-zt550w-eu-433642/ stosunkowy cichy, glosny pod obciazeniem

BQ: http://www.morele.net/zasilacz-be-quiet-pure-power-bqt-l8-cm-630w-80-plus-bronze-activepfc-4xpci-e-bn182-418345/ naprawde cichy, zadnych minusow ze jest glosny pod obciazeniem czy tym podobne.

I co o tym teraz myslec ?

Opublikowano

Bierz ZT i nie pierdol, że głośny na forumpc też jakiś typek się pytał który jest cichy i mu pierdolili, że ZT jest głośny, BQ cichuteńki...

Nie wiem jak można być takim debilem.

Mi sie wydaje ze to jest tak jak ktos ma OCZ i on jest np. do dupy to on to chwali bo to jego a on musi miec wszystko najlepsze tak samo z bq. Np. laptop sony i asus zalozmy ze asus to gowno 100 % wszyscy to wiedza a jego wlasciciele mowia ze jest lepszy jak te gowno z sony tak jest ze wszystkim. A inni mowia ze asus i sony sa do dupy bo jego "PIZDUNIKA" jest lepsza jak te dziadostwo asus i sony. to jes moja opinia nie wiem jak inni pozdr.

Opublikowano

Mi sie wydaje ze to jest tak jak ktos ma OCZ i on jest np. do dupy to on to chwali bo to jego a on musi miec wszystko najlepsze tak samo z bq. Np. laptop sony i asus zalozmy ze asus to gowno 100 % wszyscy to wiedza a jego wlasciciele mowia ze jest lepszy jak te gowno z sony tak jest ze wszystkim. A inni mowia ze asus i sony sa do dupy bo jego "PIZDUNIKA" jest lepsza jak te dziadostwo asus i sony. to jes moja opinia nie wiem jak inni pozdr.

Na tamtym forum większość niż połowa ma gówna nie komputer, bo widziałem po sygnach..

Jakieś C2D i 9600GT xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Na tamtym forum większość niż połowa ma gówna nie komputer, bo widziałem po sygnach..

Jakieś C2D i 9600GT xD

Moze maja gowna ale tez moze nie maja kasy i ich nie stac na kompa lub nie potrzebuja lepszego sprzetu. Tylko najbardziej mnie denerwuje to ze Ci co sie nie znaja na kompach pisza bzdury i zasmiecaja forum :) Moze sa ludzie ktorzy maja kompa do dupy ale znaja sie dobrze na podzespolach :)

Opublikowano

Przecież ci piszę, że OCZ ZS Series jest nie słyszalny, a ZT jest jeszcze cichszy. Nie bierz tego gówna jakim jest BQ

No tu akurat się nie zgodzę sam mam BQ ( 530w ) i przy jakim kol wiek coolerze nawet boxym nie było go by słychać no chyba ze LQ no ale autor tego nie planuje... BQ jest takim plusem ze masz podpinane kable gdzie w malej obudowie by był pierdolnik ( mid tower ) a w ocz wszystkie idą razem... ja do BQ nic nie mam jak dla mnie sprawuje się dobrze ( 7870 asus i5 2500k core 3000 )
Opublikowano

No tu akurat się nie zgodzę sam mam BQ ( 530w ) i przy jakim kol wiek coolerze nawet boxym nie było go by słychać no chyba ze LQ no ale autor tego nie planuje... BQ jest takim plusem ze masz podpinane kable gdzie w malej obudowie by był pierdolnik ( mid tower ) a w ocz wszystkie idą razem... ja do BQ nic nie mam jak dla mnie sprawuje się dobrze ( 7870 asus i5 2500k core 3000 )

Ślepy czy jak? ZT Series, to pełen modular.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

OCZ ZT nie jest opłacalny gdy nie zjedzie poniżej 300zł.... Jego głównym atutem jest tylko to, że ma wszystkie kable odpinane, a wada brak werystora.Lepszym wyborem byłby http://www.morele.ne...0mpcbeu-480189/

Lub jego słabsza wersja. Głownym jego atutem jest lepsza regulacja napięć DC-DC

Strzeliłem głupotem, wersja 650W nie ma regulacji DC-DC tylko wersja mocniejsza, lecz jednak jakoś ten OCZ nie jest ciekawy cenowo, dobry to on by był ale tak za 290zł

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

ZT Series jest bardzo dobrze wykonany elektrycznie, ma własną regulację napięć, pełen modular i 540W na linii 12V

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wy mnie wszyscy chyba nie zrozumieliscie ja chce cichy zasilacz i chce go podlaczyc do kompa i nic przy nie grzebac i wydaje mi sie ze BQ bylby najlepszy. Takie moje zdanie

Ps: jakie gry pojda mi na tym secie co podalem ? Pojdzie mi ets2 czy bus simylator 2012? Pozdr.

Opublikowano

Ale strata kasy ! Zmień zasilacz na Deusa 500/600W, budę na zalmana Z9, wtedy spokojnie starczy na 2500k którego wykręcisz i będzie 2x lepszy od 3470

Opublikowano

Bez O/C ? Na Twoim miejscu nie brałbym tak drogiej budy tylko dołożył do i5 2500k i MSI Z77A-G43. MSI ma wyjątkowo prosty system O/C, z którym każdy sobie poradzi (polski BIOS, napięcia wraz z wyższym BCLK się zwiększają ;)).

@True zawsze pierwszy D:

On dał do zestawu 3570, nie 3470 ;). Poza tym zamiast Deusa już lepiej zaufanego XFX-a wziąć (według mnie).

Opublikowano

Bez O/C ? Na Twoim miejscu nie brałbym tak drogiej budy tylko dołożył do i5 2500k i MSI Z77A-G43. MSI ma wyjątkowo prosty system O/C, z którym każdy sobie poradzi (polski BIOS, napięcia wraz z wyższym BCLK się zwiększają ;)).

@True zawsze pierwszy D:

On dał do zestawu 3570, nie 3470 ;). Poza tym zamiast Deusa już lepiej zaufanego XFX-a wziąć (według mnie).

Obudowa zostaje :) Ja nie chce robic O/C bo sie troche boje i nie wiem czy chlodzenie wyrobi :) Zasilacz tez zostaje :) Procesor tez chyba zostanie ale nie wiem jeszcze czy nie zrobie tego O/C

Opublikowano
Obudowa zostaje :) Ja nie chce robic O/C bo sie troche boje i nie wiem czy chlodzenie wyrobi :) Zasilacz tez zostaje :) Procesor tez chyba zostanie ale nie wiem jeszcze czy nie zrobie tego O/C

G** nie zostaje, chcesz mieć sprzęt do dupy to bierz ale taka sama wydajność jest do kupienia za 2400 zł (bez sensu kase wydajesz na bajery, tak jak byś wolał iPhona zamiast Galaxy S3)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...