Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki model I5 ?

radekxxdd12345

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A jesli nie chce robic O/C to jaka plyta glowna i procesor ja jestem za intel core i5 3570k pozdr.

Jak nie chcesz O/C to i5 3470/3570. Wybór jest prosty (bez odblokowanego mnożnika czyli literki K na końcu), a te IB są w tym momencie najwydajniejsze ;).

Opublikowano

Jaka karta? WTF

To jest MOBO. Jeżeli zamierzasz kupić CPU pod o/c, to wiadomo, że G55 jest lepsza.

Sory plyta. A jak nie pod o/c to tamta ? Ale moze dajcie jakas inna nie pod o/c pozdr.

Ktory z tych 2 jest lepsza :

http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/asus-p8b75-v-intel-b75-lga1155-pcxvgadzwglansata3usb3ddr3,32113.html

http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-b75a-g43-b75-dualddr3-1600-sata3-5xsata2-hdmi-dvi-gblan-atx-459601/

Opublikowano

Sory plyta. A jak nie pod o/c to tamta ? Ale moze dajcie jakas inna nie pod o/c pozdr.

Nie ma innej opłacalnej nie pod o/c.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A dlaczego g43 a nie ten asus co ma lepszego ?

PS: dobra juz wiem nie ma wejsca HDMI :)

Kij w te wejście HDMI...

G43 jest chłodniejsza i lepiej wykonana.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

PSU do zmiany na OCZ 550W ZT Series.

Modularny i o wiele lepiej wykonany elektrycznie. No i ma 540W na 12V co jest zajebistym wynikiem.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ja bym brał i5 3470, mniejsza grzałka.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

PSU do zmiany na OCZ 550W ZT Series.

Modularny i o wiele lepiej wykonany elektrycznie. No i ma 540W na 12V co jest zajebistym wynikiem.

Sory ale wole jednak Be Quiet! jest to firma polecana przez wszystkich i kazdy mowi ze jest spoko wiec zostane przy be quiet.

Spoko ale 3570 jest chyba bardziej polecana zostane przy niej :)

Opublikowano

Sory ale wole jednak Be Quiet! jest to firma polecana przez wszystkich i kazdy mowi ze jest spoko wiec zostane przy be quiet.

OCZ to jedna z najbardziej znanych i polecanych firm w Polsce i pewnie na świecie.

OCZ 550W ZT Series jest lepiej wykonany elektrycznie (będzie dłużej żył i nie popali ci podzespołów) ma nie zależną regulacje napięć, jest modularny no i ma 540W na linii 12V, a to jest zajebisty wynik jak na zasilacz 550W.

Ten BQ ma tylko 564W, a jest to zasilacz 630W czyli w porównaniu do ZT, to słaby wynik.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Spoko ale 3570 jest chyba bardziej polecana zostane przy niej :)

Każdy mówi, że jest spoko i to się zgadza, ale nie są one jednak opłacalne cena/jakość.

Co do 3570... jak masz kasę to bierz, aczkolwiek 70zł za dodatkowe 200mhz...

Opublikowano

OCZ to jedna z najbardziej znanych i polecanych firm w Polsce i pewnie na świecie.

OCZ 550W ZT Series jest lepiej wykonany elektrycznie (będzie dłużej żył i nie popali ci podzespołów) ma nie zależną regulacje napięć, jest modularny no i ma 540W na linii 12V, a to jest zajebisty wynik jak na zasilacz 550W.

Ten BQ ma tylko 564W, a jest to zasilacz 630W czyli w porównaniu do ZT, to słaby wynik.

Ale czy ten OCZ jest cichy cichszy od BQ ?

PS: moze inaczej znalazlem recenzje tego zasilacza i gosciu daje zblizenie na ten zasilacz, slychac takie cos jak by sie obcieral o cos. To mnie by denerwowalo strasznie bo nie lubie dzwiekow takich jak obcieranie o cos itd.

Opublikowano

Co ty pierdzielisz? IB się grzeją tylko przy przekroczeniu danego napięcia (o/c)

Ale czy ten OCZ jest cichy cichszy od BQ ?

Ludzie ci wkręcili na innym forum, że wszystkie PSU są głośne, a tylko BQ są ciche....

Ja mam OCZ 550W ZS Series i nigdy go nie usłyszałem, a niby jest głośniejszy od ZT albo tego BQ co ty chciałeś.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Co ty pierdzielisz? IB się grzeją tylko przy przekroczeniu danego napięcia (o/c)

Ludzie ci wkręcili na innym forum, że wszystkie PSU są głośne, a tylko BQ są ciche....

Ja mam OCZ 550W ZS Series i nigdy go nie usłyszałem, a niby jest głośniejszy od ZT albo tego BQ co ty chciałeś.

No wlasnie tak samo jak z laptopami wypuszczaja jakis model ktory jest zajebisty dostaja duzo kasy za to itd. a potem leci juz tylko gowno ze tak powiem wadliwe wersje ktore sie przepalaja. Zostane przy BQ. Nie lubie glosnosci znaczy nie lubie dzwiekow jak cos sie obciera o cos to mnie poprostu denerwuje :P

Opublikowano

No wlasnie tak samo jak z laptopami wypuszczaja jakis model ktory jest zajebisty dostaja duzo kasy za to itd. a potem leci juz tylko gowno ze tak powiem wadliwe wersje ktore sie przepalaja. Zostane przy BQ. Nie lubie glosnosci znaczy nie lubie dzwiekow jak cos sie obciera o cos to mnie poprostu denerwuje :P

Przecież ci piszę, że OCZ ZS Series jest nie słyszalny, a ZT jest jeszcze cichszy. Nie bierz tego gówna jakim jest BQ

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Przecież ci piszę, że OCZ ZS Series jest nie słyszalny, a ZT jest jeszcze cichszy. Nie bierz tego gówna jakim jest BQ

Sory zle zrozumialem co napisales. Dlaczeog mowisz ze bq jest gowno ? Ze jest slabszy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...