Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu DOTA 2 a nie LoL?

Legenda.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W docie nie ma nic w stylu p2w ale co ja tam mogę wiedzieć, w końcu dota to podróba lola jak to ktoś wcześniej powiedział.

76561198001815076.png
  • Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajno, że mój post, w którym wypowiadałem się na temat lola i jego wadami został usunięty. Dlatego w skrócie: LoL jest wg. mnie słaby, Dota2 o niebo lepsza. Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

W LoLu jest dużo trollów, którzy próbuja zepsuć rozgrywkę, a w Docie jest ich mniej, choć czasami się trafi na takiego co wyjdzie z gry.

Minus.png
Opublikowano

To ja mam pytanie dla fanów Doty 2 lecz tych którzy grali w lolu.

% nobów trolli i dzieci neo jaki jest xD

Bo chyba zmienie z lola na dote ;) mam dość tego lola wgl go zjebali za przeproszenie.. nie wiem co ten riot odwala... ale szkoda mi tej kasy co wydałem na lola.

Kiedyś był inny , teraz to nie to.

W lola pewnie będę grać tylko teamowe od teraz.

Więc czekam na odpowiedź jacy gracze są w docie.

Gry moba powinno być takie coś.

Test IQ sorki ale trafiam na takich ludzi że przydałoby się sprawdzić ich IQ o_O bez jaj.. można być kretynem ale żeby aż tak?.

Po wbiciu np. w lolu 30lvl - jesteś zamknięty z innymi graczami i musisz grać jak najlepiej wtedy przenoszą cię do normalnych.

Za trollowanie , noobienie itd spadasz do graczy z twoim poziomem i to by było piękne .. przynajmniej bym nerwów nie tracił.

I czasu..

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

To ja mam pytanie dla fanów Doty 2 lecz tych którzy grali w lolu.

% nobów trolli i dzieci neo jaki jest xD

Bo chyba zmienie z lola na dote ;) mam dość tego lola wgl go zjebali za przeproszenie.. nie wiem co ten riot odwala... ale szkoda mi tej kasy co wydałem na lola.

Kiedyś był inny , teraz to nie to.

W lola pewnie będę grać tylko teamowe od teraz.

Więc czekam na odpowiedź jacy gracze są w docie.

Gry moba powinno być takie coś.

Test IQ sorki ale trafiam na takich ludzi że przydałoby się sprawdzić ich IQ o_O bez jaj.. można być kretynem ale żeby aż tak?.

Po wbiciu np. w lolu 30lvl - jesteś zamknięty z innymi graczami i musisz grać jak najlepiej wtedy przenoszą cię do normalnych.

Za trollowanie , noobienie itd spadasz do graczy z twoim poziomem i to by było piękne .. przynajmniej bym nerwów nie tracił.

I czasu..

Z tobą będzie większy.

Flamerów nie ma, bo ruskie po angielsku nie potrafią.

Tutaj też się spada za bycie unskilledem, ale w inną kolejkę.

Trolling is a art.

Opublikowano

Z tobą będzie większy.

Flamerów nie ma, bo ruskie po angielsku nie potrafią.

Tutaj też się spada za bycie unskilledem, ale w inną kolejkę.

Co ze mną będzie większy ? :) O ile dobrze rozumiem wziąłeś mnie za nooba :) , akurat się mylisz bo o moba wiem dużo i gram bardzo dobrze , wiem co to skill ...

Nie lubie ludzi i w lolu i w dota 2.. dlatego że ci z dota 2 skrześlają all z lola dlatego że dużo tam trolli.

A z lola skreślają Dote 2 bo twierdzą że gra do dupy i kopia , szkoda że to lol jest kopią no ale ok.

Lukne jeszcze raz tą dote 2 i zobacze co i jak może będę grać.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rozegralem 2000 meczy w lidze oraz 200 godzin w Dote. LoL jest pelny dzieciarni i RageKidow. W Docie masz wieksza srednia wieku, mniej trolli i dzieciarni. Czasem zdarzy sie troll, ale nie polega to na feedowaniu jak w Lolu. Ludzie czesto trolluja "ze skillem" i nie zawsze sie przez to przegrywa. Dota przypadla mi do gustu duzo bardziej, chociaz lol swego czasu rowniez dostarczyl mi nie malo rozrywki.

Opublikowano

200h, czyli na dobrą sprawę to nic nie wiesz o community.

Rage jest większy, dużo większy, ale ogółem to debili mniej, tak.

Trolling is a art.

Opublikowano

Dla mnie to w ogóle śmiech na sali jak można porównać LOL'a do DOTY. Niby gry podobne a jednak bardzo różniące się od siebie :) Nigdy nie grałem i nie mam zamiaru grać w LOL'a, zacząć grać w DOTĘ jest trudno, początki często bywają ciężkie ale jeśli masz w sobie chęci to naprawdę DOTA jest do ogarnięcia :) A to, że gra w ciąga to tak wiadome jak to, że Polaka poznasz po tym, że chodzi w sandałach i skarpetkach :). Ogółem dla DOTY trzeba poświęcić czas, a jeśli nie chcę Ci się nawet sprężyć dupy to nie próbuj i baw się w tego swojego LOLa ...

Opublikowano

*Gram w lola i jest grą dobrą lecz pełną osób niepotrafiących się odezwać na chacie grających byle jak niepotrafiących grać w teamie i co się okazuje niektórzy nie znają podstawowych potocznych nazw linii a to jest w treningu bojowym gra wciąga lecz gracze mnie od niej odciągają.

*to moje zdanie możesz się z nim nie zgodzić zhejtować/zminusować i tak ci to nic nie da

Opublikowano

@up

na chacie nie powinieneś się dużo odzywać ponieważ tracisz last hity i dostajesz na siebie ataki wroga, piszesz kiedy to konieczne

@topic

Gram w lola cały czas coraz bardziej uważam że lol to gówno kolega który nie umie grać w lola jest w wyższej dywizji niż ja czemu ? bo nie trafia na trollów. Chyba przenoszę sie na dote ;x

Click It Or DIE

Opublikowano

I po co dalej ciągnąć ten bezsensowny temat?

10 latki wolą lola, "any decent arts player" woli dotę.

Trolling is a art.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja osobiscie, przekonalem juz wszystkich znajomych do gry w dote, lol co prawda, jest to gra, ktora wydaje sie byc o wiele lepsza, chocby przez to, ze masz motywacje, ze zdobywasz cos etc, gralem max miesiac w lola, lecz to co napisalem, wiem od kolegow, lecz gdy mialem dyskusje, wymienialem rzeczy z doty, natomiast moi koledzy, z lola, po 5 minutach skonczyly im sie argumenty, natomiast ja pierdolilem jak najety. Przeszli na dote i nie zaluja, dota ma cos w sobie takiego, co jednak zacheca do dalszej gry, dota jest przyjemna, mroczna, ciekawsza niz lol. Takie jest moje zdanie, przepraszam za , etc bledy, lecz nie mam ochoty na sprawdzenie tego co napisalem. Takze pozdrawiam graczy lola i mowie im na starcie tak, nie bojcie sie, zagrajcie chociaz 5 meczy w dote, to was nie ugryzie. Pozdrawiam

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

w tym temacie jest więcej odpowiedzi że lepsza jest Dota2 która jest poprostu lepsza od lola

ja sobie własnie pobieram dote i idę popykać

Opublikowano

w tym temacie jest więcej odpowiedzi że lepsza jest Dota2 która jest poprostu lepsza od lola

ja sobie własnie pobieram dote i idę popykać

Bo tutaj nie wchodzi tak dużo ludzi grających w Lol'a :P Ja wole Lola, ponieważ tam można coś osiągnąć, a nie tylko skilla :) Oczywiście, pod względem rozgrywki Dota2 jednak jest bardziej urzekająca. Nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że Lol jest dla "10-latków", bo każdy może mieć inne zdanie. Jeśli ktoś chce coś osiągnąć to proponuje Lol'a, jeśli komuś bardzo zależy na wciągającej rozgrywce niech wybierze Dote. Mam 15 lat i wolę Lol'a :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dla całej gimbazy co wygadują głupoty:

1. Dota powstała przed lol'em.

2.Została wykonana przez tych samych ludzi ;)

3. Mapa większa,postaci więcej,leprza dynamika.

4.Mniej graczy (w tym i mniej dzieci ale i dorosłych)

5.Wcale nie trzeba kupić doty. (wystarczy poprosić losowego gracza o gifta)

Chętnie naprostuje inne kwestie.

Bo tutaj nie wchodzi tak dużo ludzi grających w Lol'a :P Ja wole Lola, ponieważ tam można coś osiągnąć, a nie tylko skilla :) Oczywiście, pod względem rozgrywki Dota2 jednak jest bardziej urzekająca. Nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że Lol jest dla "10-latków", bo każdy może mieć inne zdanie. Jeśli ktoś chce coś osiągnąć to proponuje Lol'a, jeśli komuś bardzo zależy na wciągającej rozgrywce niech wybierze Dote. Mam 15 lat i wolę Lol'a :)

W docie można osiągnąć dużo. Zaczynając od ESL dochodząc do organizowanych turniejów.

Chyba ochujałeś.

chyba ty

Opublikowano

Lol. Co chwilę można coś osiągnąć. W Docie non stop są jakieś imprezy, na których można się wybić i znaleźć sponsoring.

7m9a.png

Opublikowano

Dla całej gimbazy co wygadują głupoty:

1. Dota powstała przed lol'em.

2.Została wykonana przez tych samych ludzi ;)

3. Mapa większa,postaci więcej,leprza dynamika.

4.Mniej graczy (w tym i mniej dzieci ale i dorosłych)

5.Wcale nie trzeba kupić doty. (wystarczy poprosić losowego gracza o gifta)

Chętnie naprostuje inne kwestie.

W docie można osiągnąć dużo. Zaczynając od ESL dochodząc do organizowanych turniejów.

chyba ty

Bo jeszcze jakby w dotcie nie było esla ani turniejów.
76561198001815076.png
Opublikowano

Nie wiem czy było, prawde mówiac nie chciało mi sie czytać całej dyskusji, ale dota jest przede wszystkim duzo trudniejsza i bardziej skomplikowana. Jeżeli masz znajomych grających w DoTA i LOLa, zapytaj ich, zapewne powiedzą Ci to samo.

Mechanika gry pozwala na np. blokowanie jednostki jednostką, czego w LOLu nie uswiadczysz. Mapa w DoTA nie jest tak 'sztywna' jak w LOLu - np opcje typu 'tu stoi drzewo, tedy nie przejdziesz' raczej nie mają miejsca... Drzewo mozesz zniszczyć.
Inna sprawa jest to, ze DOTA jest dynamiczniejszą grą niż LOL. Same czasy gry są może podobne, ale w docie masz duzo mniej czasu na reakcje, teamfighty są duzo szybsze.
Dalej grafika, ktos tam pisal, że Dota jest zrobiona na silniku War3 - siema, pozdrawiam o.O . Dota jest postawiona na silniku Source, a to ze wyglada znacznie lepiej od lola jest chyba plusem.

do tego ,moim zdaniem dota jest bardziej grywalna niz lol.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...