Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu DOTA 2 a nie LoL?

Legenda.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tym że lol dla gimby a dota dla bardziej dojrzałych ;)

Bohaterami,mapami,można by tak w nieskończoność pisać

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

Mapami to chyba nie za bardzo bo w Docie jest tylko jedna. xD

@Topic

Ogólnie nie będę się wypowiadał w kwestii przewagi doty nad lolem tudzież na odwrót bo w lola nigdy nie grałem. Mogę jedynie powiedzieć, że gra w DoTę naprawdę wciąga, cały czas coś się dzieje. DoTa świetnie uczy mała zaawansowanych graczy systemu gier MOBA

Opublikowano

Niczym, lol jest dużo lepszy. Dota ssie, a Dota2 to już w ogóle porażka.

Zaufaj mi- lepiej grać w lola i nie marnować czasu na ten syf.

W lolu masz elo, masteries, runy etc. a tutaj nie masz nic.

Trolling is a art.

Opublikowano

@up Pokazałeś tym postem jaki z ciebie idiota. Mapa w LoLu jest mała w porównaniu do mapy DOTY. W docie jest gigantyczna. Mechanika, jest lepsza, przecież to LoL jest kopią starej dobrej doty. Mechanika gry jest po prostu lepsza. Jest trudniejsza, milsza. W LoL'u grają po prostu jakieś przygłupie osoby, które napie*dalają w guziczek byleby coś uje*ać. Tu liczy się skill...

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

@up Pokazałeś tym postem jaki z ciebie idiota. Mapa w LoLu jest mała w porównaniu do mapy DOTY. W docie jest gigantyczna. Mechanika, jest lepsza, przecież to LoL jest kopią starej dobrej doty. Mechanika gry jest po prostu lepsza. Jest trudniejsza, milsza. W LoL'u grają po prostu jakieś przygłupie osoby, które napie*dalają w guziczek byleby coś uje*ać. Tu liczy się skill...

Jakbyś obserwował posty tego pana, które pisał wcześniej, to byś zrozumiał ;)

he?

Opublikowano

Mi się osobiście w DOTA 2 nie podoba kamera. W LoL'u chodzi z bohaterem ta kamera, a w Docie trzeba sterować :(

Nie trać czasu zostań w LoL'u. Jest mniej bohaterów, mniejsza mapa ale wciąż mnie to zadziwia. A DOTA2 to zwykła podróba

która chce dorównać LoL'u . Tak samo jak Smite.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Mi się osobiście w DOTA 2 nie podoba kamera. W LoL'u chodzi z bohaterem ta kamera, a w Docie trzeba sterować :(

Nie trać czasu zostań w LoL'u. Jest mniej bohaterów, mniejsza mapa ale wciąż mnie to zadziwia. A DOTA2 to zwykła podróba

która chce dorównać LoL'u . Tak samo jak Smite.

XDD

Najelpszy jest part w ktorym Goldshire jest atakowane przez hordziaka na lvlu 32 XDD

W lolu wszystko chodzi za bohaterem, nawet pieniadze na mikroplatnosci.

A tutaj jest maly filmik, eRP, polecam!!!

kh4xi.jpg

Opublikowano

Cóz, w LoLa nigdy nie gralem, ale kazdy mowi to samo, za prosto lub dzieci. DOTA2 jest dosc roznorodna jesli chodzi o postacie, skille, nie kazdy ma 4 skille, np. Invoker ktory ma ich jakies 12 :] w DOTA2 dochodzi jeszcze oprocz last hitu creepow deny wlasnych creepow, budynkow a nawet bohaterow ;o

56ffb46a1706011b.jpg
Opublikowano

Osobiście nie grałem w Lol'a i może bym zagrał gdyby Lol nie był zwykłą ulepszoną kopią Doty 1. Ostatnio nawet na banerze z reklamą Lol'a pisało coś w stylu "Dota w nowej odsłonie Lol". Ale zauważyłem tylko jedną rzecz którą zgubili twórcy Lol'a . W tej grze już nie chodzi tylko o umiejętności ale też od kasy wydanej na tą grę.

Opublikowano

Różnica, między LoL, a Dota 2 jest nieporównywalna. W Dota 2 jest lepsza grafika, animacje, dużo więcej postaci, bardziej rozbudowany system, można tak wymieniać

4021_19_03_09_12_29_23.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 600 700 800 900 1000

Opublikowano

Każdy, kto pisze, że lol jest pay2win jest popierdolony. Period.

6.3k waluty to jest miesiąc gry raz dziennie, a spójrzmy prawdzie w oczy- kto z Was, ignoranckie gimbusy, tylko tyle gra?

Trolling is a art.

Opublikowano

Że tak powiem czy kto ktokolwiek może porównywać kopie(Lol) do oryginału(Dota). Jeżeli chodzi o grafikę i ktoś próbuje porównać mapę która została zrobiona na silniku War3 z 2003 roku do Lol'a który wyszedł w 2009 roku to niech się ostro pie... w łeb.

Dlaczego Dota 2 jest lepsza od Lol'a:

1. Lol to kopia!!!

2. Grafika.

3. Mechanika.

4. Tu niema jakiegoś bezsensownego systemu kupowania bohaterów(jeśli ktoś się z tym nie zgadza to proszę niech mi wyjaśni jaki w tym jest sens).

5. Dota jest "Darmowa"(Mam 16 Gift'ów do rozdania na steam) i niema tu żadnych korzyści z wydawania realniej kasy(po za tym że się wyróżniasz).

Opublikowano

A DOTA2 to zwykła podróba która chce dorównać LoL'u . Tak samo jak Smite.

Śmieszny jesteś po 1:

http://pl.wikipedia.org/wiki/League_of_Legends

Steve "Guinsoo" Feak, poprzedni projektant popularnych map do Warcraft III: The Frozen Throne - DotA Allstars, i Steve "Pendragon" Mescon, administrator oficjalnego wsparcia, są zaangażowani wraz z Riot Games w rozwój League Of Legends. Używając oryginalnej DoTy.
czyli LoL jest podróbką a po 2:

Twórca doty brał udział w tworzeniu Doty2 więc jest ona bardziej "oryginalna" niż LoL

heh

Opublikowano

Tą pseudo dyskusje można prowadzić w nieskończoność , każdy ma swój gust , najlepiej zagraj w obydwie gry i zobacz w co przyjemniej Ci się będzie grało . Tutaj jeden napisze : "Ooo XOXOXO DOTA2 RLZ LOL TO SAME DZIECI JPRDL ŻAL.PL" , i to samo ktoś może napisać o LoL'u .

6434527732.png76561198021029824.png

Opublikowano

Faktem jednak jest to, że LoL powstał tylko i wyłącznie dlatego, że Pendragon był łasy na $$. Zarzuććie temat o nim i Guinsoo na PD to zobaczycie prawdziwy stosunek graczy Doty do graczy Lola, a nie jakichś kurwa gimbusów z MPC wdających się w dyskusje.

Trolling is a art.

Opublikowano

Nie wiem w LoLa nie grałem ale w dote 2 sie gra przyjemnie.

W LoLu kupujesz za kase te wszystkie postacie i wgl, a w docie 2 masz wszystko za darmo, choć to ma swoje + i -

Opublikowano

@up,

Dude, gadasz że nie grałeś w LoLa a poniżej piszesz że wszystkie postacie za kasę, cóż za hipokryta.

A co do topicu,

LoL jest o wiele łatwiejszy, przez co szybciej się nudzi, dodatkowo LoL nie posiada pewnych elementów które nadają smaku grze DoTa 2,

Osobiście jeszcze nie zagrałem w Dotę 2 tylko gram w LoLa, ale wiem że LoL jest bardzo nudny.

Dota 2 oferuje odrazu wszystkie postacie, lepszy interfejs, lepszą grafikę, i wiele więcej.

Dlatego mogę napisać, że zalecam Dotę, gdyż tam ma się świetną komunikację, jest wiele eventów, można oglądać relacje na żywo (W LoLu ma się jedynie wybór z 5 gier).

Opublikowano

@up,

Dude, gadasz że nie grałeś w LoLa a poniżej piszesz że wszystkie postacie za kasę, cóż za hipokryta.

Aby wiedziec, ze postacie w lolu sa za kase, nie trzeba nawet sciagac instalki owej gry. Przeciez to fakt, a opowiadanie sie za faktem nie jest aktem hipokryzji.

Bezsens totalny.

kh4xi.jpg

Opublikowano

Grałem w to i to i gram nadal :]

Zalety LoLa i wady :

- mnóstwo ruskich dzieci i polskiej gimbazy

- głupie mapy [ starsze były lepsze ]

+ szybko się ubija lv

+Słabsze wymagania

PS - ktoś powiedział ,że kamera chodzi za postacią - jest do do dupy nie widać pełnej akcji lepiej samemu sobie ustawić ...

Dota 2 :

+ brak gimbazy za to jest trochę Rusków ale ogary

+ lepsza grafika

+gigant mapka

+lepsi gracze , starsi z większym stażem w takie gry

+nie mam mowy ,że ci się szybko znudzi .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Grałem w to i to i gram nadal :]

Zalety LoLa i wady :

- mnóstwo ruskich dzieci i polskiej gimbazy

- głupie mapy [ starsze były lepsze ]

+ szybko się ubija lv

+Słabsze wymagania

PS - ktoś powiedział ,że kamera chodzi za postacią - jest do do dupy nie widać pełnej akcji lepiej samemu sobie ustawić ...

Dota 2 :

+ brak gimbazy za to jest trochę Rusków ale ogary

+ lepsza grafika

+gigant mapka

+lepsi gracze , starsi z większym stażem w takie gry

+nie mam mowy ,że ci się szybko znudzi .

Chyba ochujałeś.

Trolling is a art.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...