Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Mozliwosc zrobienia i kupna serwera nostale!

Szchachcic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wlasnie sie dowiedzialem ze jesli ktos da przyzwoita sumke Gf to on udostepni wam pliki zalezy tez od tego jak sie dogadacie bd on musial miec dochody z tego zalezy ile mu dacie ;d

Takze mozna robic privy :D liczcie sie z kosztami

PS:Niech pieniadze bd z wami

2435676187.png

Opublikowano

Co za nooby omg.Delver chodzi o to że jeśli dasz np. 5k to masz z tego dochody też około 5k tylko nie licze na to że ktoś tyle im wyłoży żeby mieć priva :(a podaj skąd masz te info

nostaleh.png
Opublikowano

Autor tematu chyba nie wie, ze:

Od Entwell wykupujesz lincencje, ktora podlega kontroli, stalej platnosci i jeszcze jedno - o zmianach decyduje w przypadku wykupieniu linencji gameyarou/gamecyber wlasnie oni, w przypadku entwell - entwell. To nie ma tak ze jak kupisz to robisz wszystko co chcesz. ;)

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Nie musi byc priv mozecie troszke przerobic pliki dodac nowe itemki sp usunac cos i macie cos podobnego do nostale i tak jakby wspolpracujecie z firma gameforge a wiec musicie miec team ogolnie caly forum itp... dajesz im np 10 tysiecy oni udostepniaja ci pliki i koreanskie nostale ma z tego 1/2 dochodow

A informacje sa z prywatnej skrzynki pocztowej z nostale

2435676187.png

Opublikowano

Nie musi byc priv mozecie troszke przerobic pliki dodac nowe itemki sp usunac cos i macie cos podobnego do nostale i tak jakby wspolpracujecie z firma gameforge a wiec musicie miec team ogolnie caly forum itp... dajesz im np 10 tysiecy oni udostepniaja ci pliki i koreanskie nostale ma z tego 1/2 dochodow

A informacje sa z prywatnej skrzynki pocztowej z nostale

Tylko ze ty musisz miec na wszystko co robisz zgode wszystkich producentów gier(nostale), czy to nie wpłynie na dochody (zrobisz priwa to wszystko zbankrutuje i polecą na ten priv) wiec nie licz na to ze pozwola ci co kolwiek zrobic niz wykupic licencje i postawic globala.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Ja tu jeszcze sie wtrace, ze dochody nie sa 50:50. Ok 30% kosztow idzie do ciebie, reszta do wiadomo kogo. Zaden pracodawca nieda ci zyskow 50:50, chyba ze po znajomosci. Po za tym nieoplaca sie wykupowac :) Sumka za ktora wykupujesz miesci sie powyzej 15 tysiecy :)

Opublikowano

Pojebało ich? .

Kupywac żeby miec priva hah ..

Lepiej samemu pliki zrobic.. ,

Nie kumacie nic ... tak się nie da i tak pewnie udupią takiego , to są ich pliki i pewnie jak kupisz od nich to możesz zrobić serwer itd ale raczej udostępnić ich nie możesz.

Kiedyś w innych grach za pliki serwerowe się płaciło po 10k złotych więc wiecie ;). może być drogo.

edit: swoje pliki czyli kopie ich plików ;) czyli to nie są twoje pliki... , twoje pliki to jak wymyslisz coś nowego.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Firmy wykupują pliki, ale później połowę zarobku na grze muszą płacić producentom(Entwell, nie GameForge). Privów nie będzie, będą to zostaną zamknięte, twórcy pójdą do więzienia za kopiowanie/wykradnięcie plików z serwera, proste. Nie liczcie na prywatne serwery.

GameForge ani Entwell nie dadzą plików za free. GameForge traci pieniądze przez prywatne serwery Metina. Żadna firma nie zrobi takiego błędu, chociażby na przykładzie tej gry.

Ogarnijcie się, to jest życie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Dodatkowo opłaty dedyka. Przecież na laptopie nie uciągniesz serwera nostale ....

Opublikowano

Dodatkowo opłaty dedyka. Przecież na laptopie nie uciągniesz serwera nostale ....

Zależy jak masz dobrego kompa lub lapka to może włączyć serwer + nie możesz nic na nim robić bo będą kure*skie lagi itd... wgl to raczej opłacalne nie jest.

Dedyk to nie problem nie są aż tak drogie a jakbyś miał pliki i pozwolenie + dobrze serwer zrobił to w tydzień by ci się zwróciło za dedyka pewnie + kase jeszcze dla siebie byś miał ;) bo nie wieże że nie grało by tam dużo osób a gracz jak coś chce to choćby miał się zesrać to , to zdobędzie np. taki Niemiec , Hiszpan , Anglik i Polak - te 4 kraje xD miałem przyjemność grać z nie jednym graczem i wiem jacy są :P.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Opublikowano

Hiszpan oO

Wątpie by po tygodniu by się zwróciło.. Konkretna suma to nei 1000 czy 2000 złoty ;) Mówimy tutaj na pewno o dziesiątkach tysięcy, a wątpię by ktoś był tak chętny na wydawanie po 1000 zł na priva ;)

Zbieram like ;x

Opublikowano

Hiszpan oO

Wątpie by po tygodniu by się zwróciło.. Konkretna suma to nei 1000 czy 2000 złoty ;) Mówimy tutaj na pewno o dziesiątkach tysięcy, a wątpię by ktoś był tak chętny na wydawanie po 1000 zł na priva ;)

Z 15 tyśi by poszło ;) .. jak kto by chciał zrobic to

Bank-->kredyt--> = masz server :D

Opublikowano

Jeżeli ktokolwiek jest tak głupi, żeby zakładać serwer i to jeszcze kupiony, to prędzej czy później zbankrutuje.

1 miesiąc serwera - "Super, yeah, nie ma jobów, SP można mieć od początku. SERWER RLZ!"

2 miesiąc serwera - "Ehh, coraz więcej noobów się pojawia na tym serwerze ._."

3 miesiąc serwera - "Jakie to jest nudne, cholera...Zbyt łatwo się gra, a cool rzeczy są tylko z IS...Wracam na PL, tam są przynajmniej ciekawe eventy i jest trudniej."

Goodluck idiots. Serwer upadnie w ciągu roku, a jeżeli powstanie na skradzionych plikach to jest to kwestia parę miesięcy. Logika nie boli.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Jeżeli ktokolwiek jest tak głupi, żeby zakładać serwer i to jeszcze kupiony, to prędzej czy później zbankrutuje.

1 miesiąc serwera - "Super, yeah, nie ma jobów, SP można mieć od początku. SERWER RLZ!"

3 miesiąc serwera - "Jakie to jest nudne, cholera...Zbyt łatwo się gra, a cool rzeczy są tylko z IS...Wracam na PL, tam są przynajmniej ciekawe eventy i jest trudniej."

Goodluck idiots. Serwer upadnie w ciągu roku, a jeżeli powstanie na skradzionych plikach to jest to kwestia parę miesięcy. Logika nie boli.

Tak serwer upadnie jak stworzy go idiota który nie potrafi dobrze myśleć.

Ale ten co zrobi z głową po 1 - będzie miał dużo graczy , po 2 kase i nigdy nikt nie odejdzie z serwera chyba że ktoś będzie wolał na PL itd...

I dać exp np. że w 1 dzień się wbija 99lvl to bez sensu chyba że dałoby się zrobić wbijanie lvl do 50k lvl ;) ale w Nostale chyba takiej opcji niema więc exp nie może być za duży.

I nie znasz Niemców itd bo Polska to biedny kraj ale Niemcy itp żeby być lepszymi od innych wydadzą nawet 2k euro na gre :) żeby np. lepiej wyglądać albo mieć coś lepszego wiem z doświadczenia.

Tylko Serwer musi być dobry , jeżeli go robi 15latek daje exp max itemy za free a w IS daje że jak kupisz nikt ci nie da rady to normalne że po tygodniu serwer padnie.

edit: to jest biznes ;x trzeba mieć głowe do tego - np. jeden robi pliki nowości a 2 zajmuje się jak to ma wyglądać czyli ten co wie jak przyciągnąć ludzi na serwer do IS itd i ten który wie jak zrobić żeby IS nie było główne w grze bo to błąd a na nostale.pl tak jest że bez IS jest ciężko i to bardzo.

A tak serio jakby powstał bardzo dobry priv serwer to sam bym dotacje posłał byle żeby nie padł :) bo nie lubie GF itd ich naciągania na kase wszystko za PLN :) dlatego mogą ode mnie dostać 0zł bo gówno robią a chcą kase GM-i z dupy. eventów jest mało i nie gadajcie że dużo bo nie chcecie wiedzieć ile w innych grach starszych jest eventów GF myśli tylko o kasie.

Opublikowano

Tak jak jeszcze napisalem musisz miec team a nie sam... wydasz 15k tys +1k na hosting zwroci ci sie to w ciagu roku jezeli ustawisz 2x exp postaci i 3 x joba proste wiecej questow nowe sp i juz :)

2435676187.png

Opublikowano

@up

Bardzo proste, zrob nowe questy ustaw 2x exp postaci nowe sp zrob , nie wiedzac jaka logike ma ta gra, i jak takie cos zrobic.

Gameforge i Entwell Ci nie odpisze , bo maja cb juz w dupie, dali ci pliki, sam z nich korzystasz.

Pewnie daja jeszcze pliki z przed 2 lat .

zeby miec nowe sp musisz im zaplacic pieniadze. Gameforge sam kupuje sp , zeby gracze wysylali sms , i ogolnie grali.

Questa sam nie zrobisz, to nie jest metin, ze napiszesz questa w notatniku, i juz masz.

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Czy ty musisz być tak sceptyczny?! Nie podoba się to nikt ci nie każe tego forum czytać !!! Idź grać w metka jak ci sie nie podoba, a nie spamisz bez powodu.

Ja tam czekam na pliki serwerowe, bo samemu mam zamiar zrobić serwer.

@Xevik

Zgadzam się z tobą, ale wiedz, że nie każdy 15latek to porąbany gimbus który nic nie umie,a myśli inaczej :P Ja też mam 15 lat i jakoś serwery metka, tibii czy tam innych minecraftów zawsze jakoś mi wychodzą :D Łamcie stereotypy!

Opublikowano

Menober - aby wykupić ogarnięty hosting to musisz mieć 18 lat. pozatym GF nnie da plików jakiemuś gimbusowi bo poprostu nie mogą . rozumiem że nie każdy jest ciotą ale sam przyznaj że ogar 15latek zdaza sie rzadko... sam przyznaj : zalozysz serwer ? jak tak to czekamy. jak nie to moge napisac to samo co ty do klausa czyli idz na te swoje serwery ...

nie pisz na klausa bo robi tyle co ty a może nawet wiecej. stereotypy? a łam . do odważnych świat należy

pozdrawiam

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

Czy ty musisz być tak sceptyczny?! Nie podoba się to nikt ci nie każe tego forum czytać !!! Idź grać w metka jak ci sie nie podoba, a nie spamisz bez powodu.

Ja tam czekam na pliki serwerowe, bo samemu mam zamiar zrobić serwer.

@Xevik

Zgadzam się z tobą, ale wiedz, że nie każdy 15latek to porąbany gimbus który nic nie umie,a myśli inaczej :P Ja też mam 15 lat i jakoś serwery metka, tibii czy tam innych minecraftów zawsze jakoś mi wychodzą :D Łamcie stereotypy!

Manober co do 15latków bo 1/1000 są normalni ale nie kiedy zdarzy się że 12latek myśli lepiej niż nie jeden 15latek...

Po prostu z doświadczenia wiem , teraz młodzież jest.... może ja mam dopiero 18lat nie długo 19lat ale jak miałem 15lat zachowywałem się 100% inaczej i wszyscy moi kumple i koleżanki też... a to tylko tyle lat różnicy , więc to dziwne jest... mają nasrane w głowie i tyle.

Chociaż nie powiem latałem nie raz z 15-16latkiem kumplem mojego brata ale on miał poukładane w głowie :P pewnie przez problemy rodzinne ale to nie ważne.

To temat o Nostale. a teraz są tacy co jakby taki założył serwer: Regulamin - błąd za błędem.

IS - Coś dobrego tanio ... czyli by pewnie starsi gracze 18-30lat - bo są tacy i nie piszcie że nie ;P po prostu pare osób lubi tego typu gry , kupili by trochę by mu kasy dali na serwer a po 2-3 tygodniach zrozumieli by że to bez sensu i szkoda dotacji na ten serwer.

Grałem w inną grę zawsze i tam gra mało osób bo gra stara zapomniana ale serwer jak jest dobry to są tacy ludzie co wpłacą te 300-400zł tylko dlatego żeby serwer nie padł :).

Pozdrawiam i nie obrażam wszystkich 15latków , zazwyczaj jak widze w grach , w necie , w realu zachowanie itd to najczęściej odchodze , bo mam słabe nerwy na nich wole sobie kłopotów nie robić , a takiemu nie wytłumaczysz.

A tak szczerze teraz luknijcie Serwer Niemiecki zobaczcie ile graczy , ile osób w IS kupuje np. po 99 boxów krzaków różnego rodzaju w sklepie mają.

Dobry Serwer: Wielo krajowy = dużo kasy , Polski pewnie też ale nie aż tak.

Jak się ma jakieś pieniądze żeby zainwestować można zrobić od razu 3 serwery : PL , DE , COM.

Ale na takie coś trzeba mieć pieniądze ;d dobra dość spamu ;).

Znam takich co pliki serwerowe robili 2-3lata , serwer stał około 5lat a znam takich co po miesiącu postawili - serwer bardzo szybko padł :P.

Dodam jeszcze że jak pliki serwerowe dadzą osobie takiej co jest głupia to zniszczą nostale i zrobią z niego metina ... a sam tego nie chce bo to będzie wielka lipa;) zrobi się śmietnik i spam w necie.

Opublikowano

No niestety się zgadzam z tobą :D Taka młodzież.

Vertmar, może mnie nie sprzeda, ale np. siostrze , a ja bym założył :D

Dobra mniejsza, mnie chodzi o serwer nie jak nostale global tylko taki wiecie :D "Lokalny"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...