Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2012 Koniec Świata

SenseiKeito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Od zawsze to wiedziałem. Koniec świata miał nastąpić już pare razy ;) To niektóre daty :

* 31 grudnia 999 - ze względu na powszechnie uznawany millenaryzm uważano, że koniec świata nastąpi 31 grudnia w roku 999. Gdy nie nastąpił, lud w Rzymie zaczął świętować, co zapoczątkowało tradycję zabaw sylwestrowych, nazwanych tak od imienia wówczas panującego papieża Sylwestra II. Przepowiednia końca świata na ten rok nie była jednak oficjalnym nauczaniem Kościoła.

* 31 grudnia 1999 - według Kasjopejan miał pojawić się kosmiczny krzyż z zaćmieniem Słońca. Wiele osób obawiało się ogólnoświatowego chaosu na skutek błędu roku 2000 obecnego w starszym oprogramowaniu komputerów, który miał rzekomo doprowadzić do awarii większości komputerów na świecie i spowodować awarię komunikacji, systemów bankowych, elektrowni atomowych itp.

* 21 grudnia 2012 - ostatni dzień podany w kalendarzu Majów. Według niektórych interpretacji, m.in. Patricka Geryla, właśnie wtedy ma nastąpić koniec świata.

* 2060 - rok w którym według Isaaca Newtona ma nastąpić koniec świata.

* 16 marca 2880 - zderzenie Ziemi z planetoidą (29075) 1950 DA. Prawdopodobieństwo zdarzenia wynosi 0,33%.

Wybierajcie ;)

PS. Daty wzięte z Wikipedii :D

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

@UP

Ja czytałem artykuł o 2059 roku. Więc możliwość 2060, 2880 - jest małe prawdopodobieństwo, ale możliwe. Mi to wisi ale nie będę żył, chyba że będę w innym ciele.

17ok.png15ok.png
Opublikowano

....eee Tam ja tam nie wierze, że będzie koniec świata.... Miał już być w latach '70

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Prawda jest taka ze jezeli 1 koniec swiata sie nie sprawdzi to wymyslaja drugi. Jacys nawiedzeni szamani z plemienia DzuDzuKaka na koncu swiata maja niby wizje, naglasnia sie to i wychodzi ^

Tommy Emmanuel is my master !!!!!! Best guitarist. Just watch that: :D

Opublikowano

ja tam od początku w to nie wierzyłem xD

sygnak.jpg

18706.pngwarrockplayerym9.png

" Możesz splunąć w moją twarz bez zastanowienia Nie mam się czym bronić - popatrz Trzymam ręce w kieszeniach . "

Opublikowano

Koniec świata był wczoraj, jak mnie w cs'ie zabili. :(

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

E tam koniec świata... Koniec świata będzie jak mam przyjdzie z wywiadówki mojego brata :P. Pożyjemy - zobaczymy :) Dlaczego Koniec Świata ma być wtedy gdy my żyjemy ? Przecież Ziemia ma tyle miliardów lat :O Koniec Świata ma być bo dnia 12.12.2012 kończy się kalendarz juliański... Niech oni go obchodzą a nie my :). To tyle na mój temat.

74431642664977353071.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

2010 r. — tymczasowy koniec świata. Skończy się ropa i świat pogrąży się w wojnie o zasoby. Ziemia odwróci się od Słońca — "gdzie było gorąco, tam będzie lód, większość zwierząt wyginie".

2011 r. — wg biblijnego kalendarza historii, 21 maja 2011 roku nastąpi Dzień Sądu Ostatecznego, a 21 października 2011 roku - Koniec Świata i cały świat zostanie zniszczony w ogniu.

2012 r. — о, to bardzo oczekiwany i popularny koniec świata. Kalendarz Majów kończy się na dacie 21.12.2012. Wtedy to ma nastąpić przebiegunowanie Ziemi spowodowane potężnym promieniowaniem elektromagnetycznym Słońca. Jest jednak promyk nadziei - katastrofę ma szansę przeżyć 0,5% populacji.

2013 r. — Ragnarök, zmierzch bogów, sądny dzień. Dzień początku i końca. Świat i Asgard, siedziba bogów, zostaną strawione przez ogień, wszystkie gwiazdy zgasną, a Ziemię zaleje wielkie morze. Dla śmiertelników oznacza śmierć, a dla bogów - narodziny. Ostatecznie z tej toni wyłoni się nowy świat i nastąpi era szczęśliwości bez przemocy i wojen. Skomplikowany i zagmatwany, ale konieczny koniec świata.

Inna teoria końca - wg NASA burza słoneczna tak bardzo wstrząśnie Ziemią, że padnie sieć energetyczna, zostaniemy pozbawieni prądu, upadnie przemysł, systemy komputerowe, komunikacja.

2014 r. — astrofizycy twierdzą, że do systemu słonecznego dotrze chmura pyłu kosmicznego, która zmiata wszystko na swej drodze. Bardzo nudny koniec świata.

2015 r. — koniec jakiegoś 9576-letniego cyklu, który ma doprowadzić do zagłady obecnej cywilizacji. Dziwny koniec świata.

2016 r. — James Hansen, amerykański fizyk i klimatolog, uważa, że w tym roku dojdzie do topnienia lodowców i większość lądów zostanie zatopiona.

2017 r. — Koniec świata według hierarchicznej teorii katastrof.

2018 r. — Wojna jądrowa wg wspomnianego już Nostradamusa.

2019 r. — Banalne zderzenie z asteroidą 2002 Nt7.

2020 r. — Izaak Newton, na podstawie proroctw Jana Bogoslowa obliczył, że koniec świata nastąpi w tymże roku. Gdyby jednak nie nastąpił, trzeba będzie poczekać do 2060 r, gdyż uczony studiując Księgę Daniela wyliczył, że koniec świata nastąpi 1260 lat po założeniu Świętego Cesarstwa Rzymskiego.

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Pasjonat
Opublikowano

Oglądajcie więcej filmów, a na pewno nie będziecie wierzyć...

Takiego czegoś nie będzie.. Jeżeli Majowie przewidzieli koniec świata, to dlaczego nie przewidzieli kiedy zginą?

" ... Czekając na cud każdy błądzi, dochodząc do dnia w którym bóg nas osądzi... "

Opublikowano

@UP

Racja. Przewidzieli, że za kilkaset lat będzie koniec świata, a nie wiedzieli kiedy umrą.

Ale już miało być dużo końców świata i co jakoś żyjemy. To tylko jakieś mity albo coś. Może kiedyś będzie, ale gdy świat będzie bardziej skomputeryzowany, gdy będą nowsze wynalazki. Na przykład, gdy jakiś tempy człowiek odkryje jak się dokopać do jądra ziemi i zaleje lawą. Koniec świata może być z tego powodu i gdy coś uderzy w ziemię.

17ok.png15ok.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

z tym końcem świata to tak, jak bym powiedział że spotkałem w biedronce hithera jak robił zakupy byście mi uwieżyli ? :D

28123.jpg 32506.png

28195.jpg 1623.jpg

33085.png 19913.png

31473.png 31453.png

Opublikowano

tylko metinczycy w to wierzą, że koniec świata będzie w 2012 roku ;/

Ale mou to debil xD gorszego debila nie widzialem :D to jest pedal... chuj pizda! dziwka.... n00bek cipa cieakawe czy mnie zbanuje? pewnie tak :D bo to chuj jebany przez stado murzynow! :lol: :lol: (...) :lol: :lol:

Jak ciągle ich jedziesz, to ciężko, żeby cię lubili :/

A ja myślałem, że dlatego się kończy na 2012, bo miejsca na ich kalendarzu zabrakło :D

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Temat do spamu xDDD

Pierdolenie niebędzie końca świata, jeszcze się nie jeb**** a już mam umierać pfffff

Opublikowano

Konca swiata nie bedzie :)

Ani dzisiaj ani jutro ani w 2012.

Czlowiek wykorzystuje max.5% swojego mozgu.

Co 140 lat o 1% to w dzisiejszym swiecie powinno sie powiekszac.

Tak wiec jak czlowiek bedzie wykorzystywal 10% to mc umyslu bedzie ogromna

Czlowiek bedzie potrafil nad tym zapanowac :)

Hmm jak teraz 5% to ciekawe za miliony lat ?? 100% to ludzie mozgiem beda topici na mpc :D

31582.png

6405.jpg

Opublikowano

A mi to zwisa kiedy będzie ... będzie to będzie, nie to nie ... wyjebane na to. zresztą wątpię żeby był w 2012. wiem czemu tak ogłosili :) w Euro ma być w Polsce xD a to nie możliwe żeby zrobili tyla autostrad i stadionów xD

Opublikowano

Kiedyś przecież słońce zgaśnie (za jakiś miliard lat :D) , człowiek wyczerpie wszystkie materiały na Ziemi lub zabraknie pożywienia lub wody a jak napisał SunYuo globalne ocieplenie nas zniszczy, Ale nie ma żadnego powodu kur... żeby 2012 był końcem świata bo im się podobała ta data to dali tak majowie i trochę mi żal typa co w to wierzą bo w pięknym momencie jak będziemy mieli fajniejszy stadion od Niemców i Euro 2012 czyli za 2 lata akurat ma być koniec świata (niby bo ja w to nie wierze)

Jeżeli ktoś przyznaje mi racje to niech da +

I NA CHUJA MI DAJECIE MINUSY ? ZA CO?

Opublikowano
(za jakiś miliard lat :D)
tak ale dolicz do tego jeszcze ten czas w jakim światło doleci do ziemi :)

a co do "globalnego ocieplenia " to czy tylko ja zauważyłem ze robi się coraz zimniej ? xD

Opublikowano

Za kilka milionów lat nasz układ słoneczny uderzy w układ andromedy ( czy jakoś tak ). Miało się na fizyce xD

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

wymyslili se ze bedzie koniec a nie bedzie bardziej wierze w wersje ze za 5 miliardow lat slonce zgasnie i bedzie jeb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...