Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wybicie się

Corodex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta, pozdro. Wczoraj grałem o 24 rankeda, wydaje się ogarnięty team, ja mid kata, top riven, jungla mój kumpel mundo, bot leona z vayne. Wszystko szło ładnie, tf wygrywaliśmy, mimo że master yi AP był sfeedowany, aż tu nagle jeb, leona afk... Jeszcze mieliśmy szanse, ale jak vayne focusuje tanka zamiast mastera/ashe to nie ma bata... Dziękuję za takie gry...

Kto w ogóle wybiera połączenie Vayne + Leona...jedne z najgorszych połączeń jakie możesz znaleźć na bocie. Leona, która jest mega agresywna w early i potrzebuje champa, który wykorzysta wszystkie stacki jej pasywa oraz Vayne, która nie ma możliwości aktywowania wszystkich stacków i w early jest mega pasywna.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kiedyś wybiłem się koledze z 800 elo do 1400, także uważam że wszystko jest możliwe zazwyczaj brałem Lee Sina na jungle i starałem się pomagać jak najlepiej mogłem i jakoś to mi się udawało wygrać, polecam naprawdę!

U3Zlbm92c2t5X19fZXVuZV9fXzEwOF9fX05VTExfX181X19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX18xMV9fX25vbmVfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png

Opublikowano

Lidż of ledżends to gra polegająca TYLKO I WYŁĄCZNIE na szczęściu, chyba, że spadniesz z 2200 na 1100 wtedy już skill sie liczy.

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Kiedyś wybiłem się koledze z 800 elo do 1400, także uważam że wszystko jest możliwe zazwyczaj brałem Lee Sina na jungle i starałem się pomagać jak najlepiej mogłem i jakoś to mi się udawało wygrać, polecam naprawdę!

Wymasterowany Lee Sin jest naprawdę straszny - całość roboty jaką odwala w early game jest niebotyczna i często kończy się szybkimi surrami przeciwników.

Opublikowano

Zagrałem na koncie kolegi Jax'em na jungli i wygraliśmy - 10 w 12 l . Będe starał się grać na jungli i pomagać z całych sił pozostałym linią .

Opublikowano

Moim zdaniem to zalezy od Teamu.. Sam teraz spadłem na 1000 .. Zawsze mi sie trafia jakis troll w teamie , zawsze kłotnie i wgl . Mysle ze podstawa wygranej jest dogadanie sie z teamem , Ja mam przewaznie tak , ze ktos pcha sie na Adc. A wychodzi ze statmi 10/18 .... Wiec pozdrawiam . Musisz miec cholerne szczescie , zeby ci dobrało jakis w miare ogarniety team.

Opublikowano

Moim zdaniem to zalezy od Teamu.. Sam teraz spadłem na 1000 .. Zawsze mi sie trafia jakis troll w teamie , zawsze kłotnie i wgl . Mysle ze podstawa wygranej jest dogadanie sie z teamem , Ja mam przewaznie tak , ze ktos pcha sie na Adc. A wychodzi ze statmi 10/18 .... Wiec pozdrawiam . Musisz miec cholerne szczescie , zeby ci dobrało jakis w miare ogarniety team.

W dłuższym wymiarze czasu to nie szczęście decyduje o Twoim ELO, a Twój skill. Wielu myli skill mechaniczny z całokształtem umiejętności danego gracza, na który składa się chociażby umiejętność komunikacji z teamem, zarządzanie drużyną, ocena sytuacji globalnej oraz oczywiście skill mechaniczny. Grając ostatnio na niższych poziomach dostrzegam jedną rzecz: ludzie nie wiedzą jak i dlaczego wygrywają - wychodzą nafeedowani z linii i myślą, że już wygrali grę. Pamiętajcie - celem gry jest zniszczenie nexusa lub poddanie się przeciwnika.

Opublikowano

Cytując bardzo starą i mądrą legendę o elohell... "Jeśli grać dobrze potrafisz, w każdej grze statystyki twoje wyglądają xx/x/xx to wyżej się wybijesz". Jeśli ogarniasz i spełniasz te warunki to prędzej czy później wybijesz się na elo, które jest dla Ciebie odpowiednie. Szczęście też oczywiście się liczy jednak dużo ważniejszy jest skill. Jeden wybije się po 10 grach, drugi po 150:) Jeśli masz rozegrane te 200+ rankedów i dalej nie jesteś na 'swoim elo' to po prostu jestes slaby ;D

Opublikowano

Lidż of ledżends to gra polegająca TYLKO I WYŁĄCZNIE na szczęściu, chyba, że spadniesz z 2200 na 1100 wtedy już skill sie liczy.

Samym szczesciem to mozesz najwyzej wybic sie na elo booscie i potem spasc by plakac o noob teamy...

Opublikowano

Ja dzis mialem 11-2-4 Olafem na solo , ale oczywiscie supp-talon i retard heimer na midzie . Talon lasthitował razem z ezem , wtf? ... a potem mid - enemy (malzahar)500ap a nasz heim 200 ap , co to ma kurwa byc .Ja musialem byc potem tankiem 300armora 150 mr;a . 300 dmg i 3,5k hp . Sam nigdy nie wygrasz . Nie wiem co oni robią ja gram na west tez i tam maam 1,6-1,5k elo a tutaj nędzne 0,8k elo. WtFc?!?

Opublikowano

Graj tym czym umiesz, bledne jest podejscie typu "wezme sobie op picka bo inni mowia ze jest op a op pick wygrywa gre", co z tego ze niby postac jest cool/op/super/imba czy jak inni je nazywaja skoro nie umiesz nia np grac.

Najlatwiej mid lub jungla bo masz latwy roam, na ad carry masz late ale musisz przetrwac poczatek gry a z random supportem roznie to bywa (zwlaszcza na twoim elo).

Top ma bardzo trudno z powodu ograniczonego roamu, czasem podejdziesz na mida ale to i tak malo.

Supportem, jesli twoj ad carry nie bedzie warzywem to musisz odciac przeciwnego od farmy i wardowac mape, wizja daje sporo, zwlaszcza w pozniejszych fazach gry.

Pamietaj ze wygrana linia =/= carrowanie. Pomagaj innym liniom jesli masz przewage i dziel sie fragami gdy masz ich sporo.

Boostujac kolegow z konta brata wbilem mu z 900 elo 1400 przegrywajac tylko 2 gry, w jedenj bylo 2 leaverow, w drugiej zabraklo zgrania/szczescia czy jak kto woli.

Wniosek? Da sie.

@Kronogs

Nie zebym byl niemily albo sie czepial, ale na jakiej podstawie stwierdzasz ze kata carrujesz do 1750+ jesli nigdy tam nie byles?

Ja nie piszę że ja Carruje , ja carrowałem od 1250 do 1400 ale mój kolega do 1800 carrował.

Bardzo łatwa postać , duże dmg , dobre wbicie w tf to wygrana gra.

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Zagrałem na koncie kolegi 900 elo i wygrałem . Co do słabych graczy = rzadko kiedy się trafiają na tablicach . Problemem tych graczy jest nieumiejętność gry drużynowej . Rozegranych gier mam około 20 ale to wynika z tego ze nie mam czasu grać gier rankingowych ponieważ koledzy 10=20 poziomy chcą żebym z nimi grał . sorki za błędy , ale pisze z telefonu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...