Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wybicie się

Corodex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie , a mianowicie czy da sie jeszcze wybić z 850 elo . Nie uważam się za jakiegoś super gracza 1700 elo , ale wydaje mi się że około 1300 dał bym rade wbić . Staram się grać teamplayowo , dostosowywuje się do teamu , ale idzie gosciu na mida i konczy gre 12/19 ... Z góry dziękuje za pomoc

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Graj postaciami które same robią gry (czytaj Jax Irelia Jayce i każda inna postać z powahh late game). Świetnie się wybiją Jaycem (uniwersalność, nawet jak ktoś ztrolluję to możesz iść zawsze na mida/adc).

Opublikowano

Własnie grałem mundo na jungli zabijaliśmy przy gankach ale ostro w dupe dostaliśmy -.- Teraz staram się iść na mida

Opublikowano

@up, lol wiesz, jak chcesz wygrać grę/tf to się pikuje supporta (czyt leona janna). Te postacie co wymieniliście to każda jest dobra, ale każda dosłownie od annie do yorica i dalej. W tej grze chodzi o Team Fighty więc, bierz coś obszarowego, dlatego znów polecam brać leone i janne.

Przed chwilą na "noobskim" koncie, które ma około 850 elo, zrobiłem 13/4 urgotem z leoną. Dużo zależy od innych więc stara się ostrzegać innych przed gangiem/mia. Jeśli chcecie wygrać musicie grać drużynowo i patrzeć na mapę, a także nie flejmić.

Opublikowano

ale wydaje mi się że około 1300 dał bym rade wbić

To wbij, lol.

To na 800 elo powinieneś mieć 5 wygranych na 1 przegraną tak do 1100

To nie zależy od szczęścia, to nie zależy od trolli. Tylko od Ciebie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ja sam w 2 sezonie wjebałem się na 800 elo i w dzień miałem 6 wygranych Amumu na jungli na 0 przegranych.

Później grałem Talonem, Fizzem na mid i wygrywałem.

Z takiego elo nie jest ciężko się wybić, wręcz banalnie

Opublikowano

1. Wychodź z wyboru postaci jak widzisz noobski pick w swojej drużynie [ np . brak solo top'era , same ADC ]

2.Staraj się grać chemp'ami które ogarniasz , ja preferuje MID ;]

3.Gra zależy też od ciebie :

a) nie wyzywaj jak padnie

B) jak ktoś kogoś zabije motywuj : Gj itd .

c) pisz ss jak ktoś ci zniknie z linii

d) graj do końca

4. To nie szczęście ;]

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Moi koledzy wybili sie z tego elo za pomoca tych championow:

Lux,akali,wukong,garen,vayne.

Ty tez mozesz,podalem CI postacie ktore moga same wykierowac gre.

PS:NIE GRAJ TAKIM GOWNEM JAKIM JEST JAYCE!

sstwc.jpg

Opublikowano

Ja też troche wynobiłem na początku. Zobaczyłem, że ładnie carruje gry riven. Od teraz zawsze gdy wbijam do gry pisze od razu top. Wiem, wszyscy mówią że tylko noby od razu piszą lane, ale ja sobie radze na niej najlepiej a inny tylko ją zwalą, postaciami na top najłatwiej jest pokierować gre. Ogólnie to dobrze jest mieć jakiegoś stuna. Dlatego irelia i jax (i moja riven <3) nadają się do carrowania.Dodam jeszcze, że nie idz na lane którego nie ogarniasz ale też nie idz na ranki jak ogarniasz tylko 1 linie :)

Opublikowano

Zbierz sobie ekipę, dostosujcie kto kim lubi grać :D poćwiczcie zgranie na normalu, a potem ciśnij z nimi rankedy, a się wybijesz :)

no escape from the mass mind rape

Opublikowano

z kazdego elo da sie wybic trzeba znalezc swoje postacie ktorymi umie sie naprawde grac ja np. w s2 mialem 30 winow i 9 lost ezem i z unranked do 1550 doszedlem, oprocz tego takie postacie jak kennen na mida i lee sin w jungli tez sie sprawdzaly, wszystkim da sie wycarrowac. w S3 kupilem sobie khazixa 2 normale i na ranki poszedlem, teraz 1 mecz i mam platyne. Czyli graj tym czym umiesz

Następnym razem napiszcie za co dostaje warna a nie że w poscie nieznane i bez notatki

Opublikowano

Z tym żeby się wybić jest różnie bo to zależy jaką klasą prezentują się twoi koledzy z teamu no i oczywiście TY. Najlepiej znaleść sobie jakąś drużynę Rankedow'a i z nią grać przynajmiej większa pewność ,że nie ma trolla i łatwiejsza komunikacja co jest ważne!

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

A moim zdaniem wybicie się z takiego elo zależy przede wszystkim od szczęścia - oczywiście jak się dobrze gra to jeszcze lepiej. Kolega w s2 spadł poniżej 800 elo bo praktycznie za każdym razem grał albo 4v5 lub nawet 3v5, a jak miał full team to i tak feederzy byli albo trolle. Później już jakoś szło lepiej, mniej trolli i dobił do 1400 a w s3 ma topke prawie 1600 więc nienajgorzej.

Opublikowano

Mogę się pochwalić .

Sam miałem 830+ elo , wybiłem się na 1350. Grałem postaciami którymi gram najlepiej. Np. brałem katarine , owniłem mida i jak jakaś linia miała problemy pomagałem im w postaci ganków.

Poprostu trzeba grać postaciami którymi jesteście bardzo dobrzy , i pomagać liniom które mają problemy i tyle.

Ja z tego elo wyszedłem katą kończąc gry 16;2 , 20;5 itp. (Tak chwale sie ;p)

Opublikowano

PS:NIE GRAJ TAKIM GOWNEM JAKIM JEST JAYCE!

To jeden z lepszych championów w grze, a jak jestes za drewniany, by ogarnąć jego zajebiste combo, to nie dziw sie że masz staty 0/10/0

Jak chcesz się wybić, to napierdalaj cały czas Katariną, ewentualnie weź sobie jakiegoś Supporta ze sporym DMG (polecam Zileana).

2d82fcx.jpg
Opublikowano

graj tym czym umiesz, na tym elo da sie wszystkim wygrac bez problemu wystaczy umiec grac

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Zależy tylko od teamu. Wnioskując co Wy piszecie, to zawsze macie noob team'y a przeciwnicy są pro i w ogóle 2000 elo.

Opublikowano

ja sam sie próbuje wybić z 860elo no ale jak mozna jak na midzie kassadinem mam 13/3/10 ale reszta nie wie co to farma i ss ...

i304475_erzua-.jpg

350x19.png

Opublikowano

O boze ludzie. Na takim elo jest sie z wlasnej winy. Ja mam teraz okolo (1450) elo. Dwoch moich kolegow ma okolo 800-900elo. Oczywiscie twierdza ze to wszystko wina noobow no i ze kiedys spadli. Ale jak zagralem na koncie jednego z nich to w 20min i surrender gg gralem akali. Moj team tez nie byl za dobry. Ale powiem wam ze ci ludzie na takim elo tak lamia ze tam nawet kassadinem pod supporta mozna cisnac :P

W tej grze trzeba stawiac na tf czyli bierzesz postacie z aoe dmg typu karthus. I oczywiscie co najwazniejsze nie mozesz dopuscic do flamewaru twojej druzyny bo przez to najczesciej sie przegrywa. Po prostu jak uwazasz ze sie wybijesz to sie wybijesz a jak nie to znaczy ze powinienes miec takie elo.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...