Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wybicie się

Corodex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak chcesz wyjść z elo hell to po prostu graj, im więcej gier zagrasz tym będziesz miał więcej wygranych jeśli jesteś dobry i nie graj jeśli masz pare przegranych pod rząd. Ja na 900 elo nie ruszałem rankedów, bo też myślałem, że gram z noobami, a potem w jednym tygodniu miałem farta i wyszedłem na 1200 elo.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sam w tym sezonie miałem elo lekko poniżej 900, a teraz wybiłem się i mam aktualnie 1145 bodajże ^^. Trzeba troche mieć szczęścia do teamu, ja sporo katą grałem bo na tym elo ludzie są nieogarnięci i można samą katą wszystkich zapierdolić, jesli bdziesz mial feeda farme. Usłyszałem, że dobrze jest robić tak : Jak masz win streak'a to grasz do pierwszego lose'a, potem nie grasz tego dnia albo idziesz sobie poogladać TV, jak chcesz grać to możesz jakiegoś customa czy dominiona żeby się rozluźnić i potem wrócić do gry. Staraj się nie flejmować bo to niszczy drużynę, a drużyna bez komunikacji jest skazana na porażkę bywa tak nawet jak wygrywacie 40-20 w killach, wszystko zależy od teamfightów w lategame, wtedy trzeba być czujnym i drużyna musi dobrze się komunikować. To tyle i powodzenia :)

Opublikowano

Ja naprzykład wybijam się z 700 Elo ( obecnie 900+ ) Evelynn'ką .

Biore nią mida / jungle i każdy match to win. Enemy nie umieją kontrować evki i nie mają do niej szacunku, a chciałem przypomnieć że na obecniej mecie, ta postać w rękach ogara to most op champ :)

U2NyZWF0aW9fX19ldW5lX19fMzA3X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fN19fX25vbmVfX18yMUZGRkZfX19zb2xv.png
Opublikowano

Co do flejmu - Nigdy , przenigdy nie flejmuje . A jak mam carrować midem jeżeli jestem last pickiem a first pisze I MID , [MÓJ NICK] YOU LASTPICK SUPP . Ok , biore tego supporta , 10 minuta a gosciu na midzie 0/5 -.- .

Opublikowano

Graj w jungli lub na midzie , aby pomagać na innych liniach . Na midzie graj np.Katariną(jeśli przeciwnik nie wziął na mida coś z hard CC przykładowo Fiddle) , Evelynn . Mają łatwą linie a po 6lv możesz śmiało gankować . Pamiętaj o smoku , baronie , jeśli twój support nie warduje sam się tym zajmij lub pokaż mu co i jak . Jeśli jesteś dobry na pewno dasz rade się wybić .

Opublikowano

Znajdź sobie człeka do grania wtedy będzie trolla mniej

Polecam grać postaciami które szybko zabijają typu Rengar

Jest jeszcze jeden sprawdzony sposób na rankedy bierzesz Blitzcranka na twoim elo 800 raczej nie banują na poważnie

Ten sposób nazywa się TrollCrank :D

Tracisz Hp pod ich turretem włącza się bariera i uciekasz a potem Q przyciągasz pod swojego turreta

Po około 3 razy koleś będzie tak zwyzywany że wyjdzie z gry ^^

*przykład http://www.youtube.com/watch?v=4fOOfJkBnjw*

emllbGFrUExfX19ldW5lX19fNTMyX19fTlVMTF9fXzRfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzlfX18xX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Ta, ja dzisiaj grałem xinem jungla, ogarnięty team, cassio mid itd.. Cassio padła jako 1, potem chciałem jej zgankować i katarina uciekła a ona do mnie, żebym jej więcej nie gankował. Potem ładnie szło, ogarnęliśmy ganki na bocie, topie i prowadziliśmy. Potem teamfighty wygrywaliśmy itd., sweet. Nagle cassio się fochnęła i nie będzie brała udziału w TF, bo jej nie gankowałem O_o. Oczywiście lost...

;)

Opublikowano

Mój kolega z 690 do 1200 nabił pod koniec S2 ( a nie jest prosem)

Musisz mieć maina (najlepsza postac i ogarniac ja ostro)

Opublikowano

Przede wszystkim naucz się grać 1-2 postaciami na każdą pozycję. Graj tylko i wyłącznie nimi a 1400 jest w Twoim zasięgu. Wiem, że to nudne, ale to najszybszy sposób na wbijanie ELO na niskich poziomach rozgrywki.

Opublikowano

Sory za lekki Offtop ale co Ty wygadujesz że Eve ma mieć nerfa o.O?

najlepiej wybić się op postaciami takimi jak; darius,mf,eve(nerf soon),kha'zix etc.

U2NyZWF0aW9fX19ldW5lX19fMzA3X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fN19fX25vbmVfX18yMUZGRkZfX19zb2xv.png
Opublikowano

Ja polecam ci, jeśli lubisz postacie pokroju Kha'zixa, to kup go pograj troche normali i ogarnij. Zix to straszne op, na luzie nim wykarujesz gre ;)

sygnaleparkour.jpg

18706.png

Opublikowano

Katarina :

Po ogarnięciu ( Bardzo łatwa postać )

Wbija się cały twój team ty czekasz aż wysrają wszystkie cc na tanka wbijasz ultem i po tf.

( Łatwo walnąć pente )

Od 800 do 1750 + można nią carrować nie patrząc na COUNTER PICKI bo po ogarnięciu jest kosa.

Można grać ze Spellem ( Teleport ) i gankować np bota.

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Sory za lekki Offtop ale co Ty wygadujesz że Eve ma mieć nerfa o.O?

nerfia ulta - mniejszy range, wiekszy cd oraz % aktualnego hp zamiast % max hp ( nie wiem o co chodzi, ale chyba o dmg)

i wiekszy mana cost q, 16/22/28/34/40

Opublikowano

Graj tym czym umiesz, bledne jest podejscie typu "wezme sobie op picka bo inni mowia ze jest op a op pick wygrywa gre", co z tego ze niby postac jest cool/op/super/imba czy jak inni je nazywaja skoro nie umiesz nia np grac.

Najlatwiej mid lub jungla bo masz latwy roam, na ad carry masz late ale musisz przetrwac poczatek gry a z random supportem roznie to bywa (zwlaszcza na twoim elo).

Top ma bardzo trudno z powodu ograniczonego roamu, czasem podejdziesz na mida ale to i tak malo.

Supportem, jesli twoj ad carry nie bedzie warzywem to musisz odciac przeciwnego od farmy i wardowac mape, wizja daje sporo, zwlaszcza w pozniejszych fazach gry.

Pamietaj ze wygrana linia =/= carrowanie. Pomagaj innym liniom jesli masz przewage i dziel sie fragami gdy masz ich sporo.

Boostujac kolegow z konta brata wbilem mu z 900 elo 1400 przegrywajac tylko 2 gry, w jedenj bylo 2 leaverow, w drugiej zabraklo zgrania/szczescia czy jak kto woli.

Wniosek? Da sie.

@Kronogs

Nie zebym byl niemily albo sie czepial, ale na jakiej podstawie stwierdzasz ze kata carrujesz do 1750+ jesli nigdy tam nie byles?

Opublikowano

na 100% da zależny jaki kto ma szczęście xD

co ty wygadujesz ?

1. Jak wyczarujesz sobie linie to wygraną już masz większą

2. trza wiedzieć co pick'ować , jak się widzi ,że team wybiera np . same adc to się wychodzi ^.^

3. Nie wyzywać jak ktoś padnie od noob'ów i feed'ów !

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

ja sam sie próbuje wybić z 860elo no ale jak mozna jak na midzie kassadinem mam 13/3/10 ale reszta nie wie co to farma i ss ...

To są nieliczne akcje sam na jednym z kont miałem może 850 elo na początek S3 pykam sobie codzien jakies rundki i juz mam 1175

Wiadomo zdarzy sie że ogarniasz i przegrasz wszystkiego nie wygrasz

Ale jak umiesz grać to wygrasz ponad 50% gier czyli będziesz piął się w góre

Ja wychodze

Top-Wukong/Pantheon

Mid-Viktor/Kassadin

Jungle-Nocturne/JarvanIV/Evelynn/Warvick

ADC- Nie umiem nimi grać :)

Support-Zazwyczaj janna/nunu

Da sie wybić tylko trzeba naprawde umieć grać a jak chcesz zwiększyć ratio zwycięstw no to bierzesz jakiegoś ziomka z podobnym elo do duo ;)

Ja na tym elo gram teraz z kolegą z reala ktoryś dzien i 9/10 to win

No i jeszcze dopasować się do teamu np. jak macie malo cc to brać coś z cc :)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Wczoraj grałem sobie na 1400 rankeda miałem gościa z ramką platynową w jungli. Invadowali nas ale zostawili blue tylko że nidalee ciągle waliła z dzidy i ten nocturne nie dał rady zrobić blue.Cho gath na topie napisał fail jungler a ten platynowiec ok i afk. I taka gra -.-

Opublikowano

Ta, pozdro. Wczoraj grałem o 24 rankeda, wydaje się ogarnięty team, ja mid kata, top riven, jungla mój kumpel mundo, bot leona z vayne. Wszystko szło ładnie, tf wygrywaliśmy, mimo że master yi AP był sfeedowany, aż tu nagle jeb, leona afk... Jeszcze mieliśmy szanse, ale jak vayne focusuje tanka zamiast mastera/ashe to nie ma bata... Dziękuję za takie gry...

;)

Opublikowano

Zagrałem 1 na midzie katariną - oczywiscie przegrana ( Nie zwalam wszystkiego na team , bo sam słabiej zagrałem ) ale 2 minuta przeciwnicy 5 do 0 .. ( 780 elo - 4 wygrane 12 przegranych ;/ ) jest coraz gorzej . Mam jeszcze 1 konto ( kolegi , ale moge grać ) i nie wiem czy grać , bo się zesłości jak przegram dużo rankedów .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...