Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szablony Burned123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj!

Może zacznę od tego, że z logo, czy też headerem kiepsko ( może to moja wina - jestem na tablecie ).

Te tło, gdzie jest reklama mógłbyś ustawić pod logiem.

Kolejna sprawa - ta reklama... Mógłbyś zrobić logo mniejsze, a w headerze dodać reklamę, np. ze sliderem (480x60px).

Tytuł 'Minecraft początek' - albo czcionka za duża, albo ten ( nie wiem jak nazwać ) pasek? cellpic? Za mały.

Odstęp od tytułu a tekstu jest za mały - powiększ go trochę.

Na prawdę nie wiem, czy to wiina tego, że jestem na tablecie, ale w stopce są dwie linijki teksu, a same tło jest za wysokie (w dół).

Może jak znajdę czas bym Ci jakiś layout mógł zrobić o podobnym układzie :-)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Zapraszam do oceny drugiego rodzaju szablony, tym razem tematyka to Serwery TeamSpeak 3.

http://lecter.strefa.in/WP-WebTS3/index.html

Projekt Minecraft na tą chwilę zostawiam na później.

Do Moderatorów:

Proszę o zmiane nazwy tematu z: [WEB] Szablon Minecraft na [WEB] Szablony Burned123

@@@

W stopce pisze Projekt i Wykonanie by PaNN

- Dla jasności -

Jest to mój drugi nick jaki używam na forach webmasterskich.

Opublikowano

Witaj ponownie :)
No i jazda od góry :D

------------------------------------
Logo - niby wszystko dobrze, ale jak widzisz, tego napisu 'rozmowy jak w domu' prawie nie da się odczytać napisu '...domu', napis 'Team Speak' też leży.
Menu - powiększ to pole ( tło ) pod tekstem ( niewiele ) a następnie zmniejsz czcionkę! PS. hovery wystają poza menu.

------------------
Newsy - nagłówki niby dobrze, ale mógłbyś dodać kolor - przykładowo niebieski ( ciemny ). Data - po najechaniu jest ok, ale bez 'hovera' mogła by być jakaś szara ( jasna )
Przydatne linki, [...] - tu to już chłopie ci się nie chciało pobawić, co? Przede wszystkim zrób większe te odstępy od nagłówka i zawartości ( minimalnie ). Przydatne linki - te

linki coś są troszkę za małe. Dlaczego to wszystko nie jest w takich samych odstępach? Trochę nie fajnie to wygląda.

------------------
Stopka - tu też się nie wykazałeś. Mi się nie podoba - tyle. Jeszcze dodam, że ciut nad stopką wystają jakieś prostokąty <~~ ochyda.
Tło - baardzo dziwne.

------------------------------------

Ogólnie strona ( moim zdaniem ) nie jest jakaś wybijająca się, prosta, a popełniłeś w niej trochę błędów. Graficznie - ubogo.
Nie zniechęcaj się i popraw ją - będzie ok :)
Tak jak pisałem, zacznij od menu, stopki i tego nad stopką ( newsy ujdą, te logo też - choć to też trzeba poprawić.).

Opublikowano

Logo - wiem nie miałem pomysłu na nie.. więc o tak walnąłem.

Menu - chodziło mi, żeby to tło było nie za duże, czcionka zmniejszona.

Nagłówki - kolor zmieniony na taki bardzo ciemny niebieski

Data - również kolor zmieniony na jasno szary

Przydatne linki - są takie małe i w takim ustawieniu ponieważ na wysokości i szerokości mi zależało

Stopka - miała być prosta i przejrzysta bez zbędnych bajerów.. a te prostokąty to po prostu była linia <hr/>

----------------------------------------

Tło - Nadal nie mam pomysłu na nie, musze do znajomego napisać ale to dopiero po 13, wiec zmieniłem na jakieś kafelki by me :D

Header - zmieniłem.

Opublikowano

Tło zmienie bo niestety nie mam w posiadaniu PS więc parę funkcji GIMP nie posiada.. /

Chodzi o to właśnie, aby strona nie była przepchana różnymi bajerami lecz prosta i przejrzysta..

Opublikowano

A od czego mój drogi jest html5shiv?

Po za tym widzę, że poprawiłeś trochę kod, jednak błędy nadal są:

icon_minus.gif Validator

icon_plus.gif lang

icon_minus.gif Stosujesz HTML czy xHTML??? Zdecyduj się

icon_minus.gif <br> nie stosujemy do obniżania linii!

icon_minus.gif Trochę nie wiesz jeszcze na temat zakańczania znaczników ( efekt czerwone zaznaczenia w kodzie )

icon_minus.gif algin nie stosujemy, od tego jest css i text-algin

icon_minus.gif style-inline

icon_minus.gif w ogóle jeśli stosujesz html 5 a nie wiesz do czego dokładnie to służy użyj starszej wersji. Pomyśl chwile i powiedź mi czy logicznie wygląda:

<nav class="menu">
		<nav id="menu">
			<a href="index.html">Glowna</a>
			<a href="#">Forum</a>
			<a href="premium.html">Premium</a>
			<a href="downloads.html">Downloads</a>
			<a href="kontakt.html">Kontakt</a>
		</nav>
	</nav>

Nie lepiej byłoby tak???

<nav id="menu">
		<ul>
			<li><a href="index.html">Glowna</a></li>
			<li><a href="#">Forum</a></li>
			<li><a href="premium.html">Premium</a></li>
			<li><a href="downloads.html">Downloads</a></li>
			<li><a href="kontakt.html">Kontakt</a></li>
		</ul>
	</nav>

icon_minus.gif to samo masz w stopce... znowu się zastanów i powiedz mi czy logicznym jest aby stopka była w stopce?

icon_plus.gif Jak na początki w tworzeniu stron to nie jest najgorzej ;)

Opublikowano

A szczerze mówiąc to nie wiem czym się różni html od xhtml :D

Ja używam Chrome i nie mam w kodzie zaznaczono na czerwono błędów /

Jakoś się przyzwyczaiłem żeby robic i id menu i class menu :D

style-inline? O co chodzi z tym?

<br> ? Może i się nie używa ale daje taki efekt jaki jest potrzebny..

Opublikowano

1. Co do różnic to google nie boli: http://www.kurshtml.edu.pl/html/roznice_miedzy_html_4_a_xhtml_1_0,xhtml.html

2. Zerknij sobie na kod w Firefoxie

3. Nie robi się tak i koniec, musisz się odzwyczaić ;)

4. Style w kodzie html

5. To tak jakbyś włożył do sprzętu zamiennik który ledwo co działa. Niby działa ale ie powinno tak być... Mój drogi jak ty planujesz pisać strony internetowe i potem robić zlecenia to dziękuję za taką osobę, która mi <br> wstawia w kod. Nie wstawia się tego i koniec!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czcionka w tym logo mało czytelna, ledo co można odczytać to webdeveloper pod napisem Pann

Opublikowano

W portfolio ogarnicz grafike na stronie bo się długo ładuje. :)

Opublikowano

Szablony MC, nie podobają mi się. Szablon numer jeden, background do niczego, brzydka czcionka. Szablon numer dwa, grafika ok, czcionka do wywalenia, za duża stopka. Portfolio, logo zabiera zbyt dużo miejsca. Najbardziej podoba mi się szablon TS3, przydałoby się kilka solidnych poprawek, ale jest ok. Powodzenia.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Na początku mnie się wydawała taka średnia lecz jak się przyjrzałem to ładna :P Oby tak dalej, gratuluje, a szkoda że "Przyszłe Portfolio" nie działa :/

Opublikowano

Na początku mnie się wydawała taka średnia lecz jak się przyjrzałem to ładna :P Oby tak dalej, gratuluje, a szkoda że "Przyszłe Portfolio" nie działa :/

Konto mam zablokowane i nie mogę doładować portfela..

• 2 tygodnie później...
  •  carbonx zmienił(a) tytuł na Szablony Burned123
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...