Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nerv234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś zostały wprowadzone zapowiedziane wcześniej zmiany.

Został otworzony w pełni oskryptowany raid Ulduar.

• Wszystkie bossy ! Włącznie z Yogg'Saronem oraz Algalonem !
  • Dopracowane skrypty przez naszych Developerów !
  • Ulduar dostępne w wersji 10 / 25 Normal oraz HM !

Zapraszamy wszystkich dzielnych graczy do nowego wyzwania.

Została także zmieniona usługa transferów.

Co dostajemy w darmowym transferze?

• 80 level
  • 5k gold
  • 2 wybrane profesje
  • Cztery torby 20 slotowe
  • Set T7 + Offparty z Naxx 10

(Więcej informacji zakładka transfery.)

Mamy nadzieję, że przyciągnie to do nas nowych graczy.

Pozdrawiamy Night Watch Team.

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jaqu, ja nie podejmuje decyzji, ale dał bym się nacieszyć graczom ulduarem, jest to ogromny raid, i nie ma sensu otwierać co 2 tygodnie raid. Nie podam konkretnych dat, powiem tylko tyle, że działa jest oskryptowany, ulduar też działał i był oskryptowany, wiedzieli i wiedzą to gracze wcześniejszego NW, Coffiash podjął owe decyzje, po to aby udowodnić niedowiarkom że działa, "bo większość myśli że jak mamy naxxa to wszystko inne jest pobugowane i nie działa i będzie trzeba się rok z naxxem męczyć".

Opublikowano

A skryptujecie już icc / toca ?

Mamy oskryptowanego całego ToCa + ICC (ICC wymaga poprawek przy 3 bossach bodajże) także otworzyć to nie jest problem.

Opublikowano

No póki co dzięki tym transferom jest troszke więcej osób. Mam nadzieję, ze będzie nas jeszcze więcej. Zapraszam wszystkich serdecznie.

Opublikowano

JaQu, jak będzie graczy ponad setke online, tak aby szło robić DFy i BG to pewnie transfery zamkniemy, póki co staramy się robić wszystko aby nałapać graczy. Zależy mi na tym aby ten server zaistniał.

Opublikowano

Jak już pisałem przed kolejną cofką na tym "profesjonalnym" forum, serwer prowadzony chyba przez 17 latków. Transfery są tak zrobione, że nie opłaca się lvlować, skoro na start z przeniesienia dostajesz taki set? Logiki to nie ma.

Dodatkowo, jeżeli Administracja zastanawia się nad skasowaniem wszystkich postaci z tej edycji i przywrócenie ze starej - Nie wiem czemu zastanawiacie się jeszcze, by tu grać.

Serwer postoi jeszcze trochę i nastąpi WIPE. Grają tyle te osoby które otrzymały transfer, totalny bezsens.

Radziłbym zastanowić się nad prowadzeniem serwera Minecraft, tam przynajmniej nie będziecie kaleczyć tej gry, bo jej się już bardziej nie da. Tutaj jednak ze wspaniałego tytułu robicie dno.

Zresztą, nie pierwszy raz.

Na szczęście istnieje specjalny mail do Blizzarda, gdzie zajmują się takimi serwerami.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Litoman, rozumiem że hateować lubisz od czasu do czasu, być może dlatego że masz swoje problemy, nie wnikam. Ale weź się odtaśtaj od naszego serwera, bo zasady transferów ustalane były z graczami i pomysł wyszedł od graczy, administracja nie podjęła by decyzji aby zabrać komuś postać bez jego zgody(że chyba by złamał regulamin to wtedy nawet perm).

Co do wieku administracji, do znam osoby w wieku nawet 15-16 lat a są bardziej kulturalne niż osoby w wieku wyższym. Gwarantuje ci że w administracji są osoby pełnoletnie.

Co do setu przy transferze to wyszło to od graczy(administracja proponowała set z profki), lecz nie dało by to raczej takich efektów jak zamierzane, a takto jak narazie wczoraj padł rekord online nawet bo aż 49.

Administracja musi się godzić na takie ustępstwa przez ludzi takich jak @DesoPL, którzy mają zdanie takie a nie inne:

Jeśli na NW będzie chociaż 500PPL kiedyś, być może rozważę tu grę.

Opublikowano

To po co Administracja, skoro sami nic nie potraficie zmienić?

"hejtować" a przedstawiać argumenty to dwie różne sprawy.

"pomysł wyszedł od graczy" no pewnie, jeżeli miałbym konto, chciał przenieść na serwer to chyba normalna sprawa, że bym chciał dostać jak najwięcej. Jeżeli wyjdzie pomysł żebyście rozdali 10 postaci w max secie to także to zrobicie? Bo na razie widzę tylko decyzje wymyślone przez 16 latków, jeżeli jednak jest to osoba pełnoletnia, to chyba opuściła naukę dawno temu.

Nie wiem co to za argument, że gracze tak zdecydowali, przynajmniej znajdują się jacyś naiwniacy w Administracji którzy na to poszli.

Pewnie, że rekord, ludzie przeniosą postacie, wystawią konta na allegro, jak to dzieje się w przypadku kilku innych nowych serwerów i tyle. Nie sądzę, żeby ktoś pograł dłużej z gotowym już setem.

Na szczęście niedługo serwery prywatne w naszym kraju zostaną poddane analizie przez Blizzard. Nie jest to mój wymysł a notka na ich forum. Radzę zakończyć działalność już dziś niżeli później płacić kary. Plus od razu zdementuję, Blizzard nie zyskuje na popularności przez serwery prywatne a jedynie traci graczy, bo złodzieje ( którymi jest cała Administracja jak i gracze serwerów prywatnych ) najczęściej zrażają się do tego tytułu. Nic dziwnego.

Plus, żaden człowiek z chociaż odrobiną intelektu w głowie nie będzie grać na dłuższą metę na serwerze prywatnym, czemu? Ponieważ to się po prostu nie opłaca, zero grywalności. Możecie tylko liczyć na gimnazjalistów oraz osoby po 30+ które dalej mieszkają z rodzicami.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

No ale powiedzcie mi czy to ma sens że ktoś gra na nowym serwerze żeby coś osiągnąć , wybić sie , a ktoś sobie przychodzi z innego serwera i na start dostaje takie eq które ktoś jak gra od zera to po paru miesiącach może zdobyć . Jeżeli ktoś się przenosi z serwera na serwer to musi mieć tą świadomość że tam nie będzie miał tego konta .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

JaQu było takie postanowienie, ale większość myśli, że mamy tylko Naxxa i to niby gotowego, dlatego ustaliliśmy z graczami, że przeskoczymy do Uldu - to już większy raid także widać, że mamy opskryptowane a nie jakieśgotowce, gracze na to poszli, zgodzili się. Co do transferów póki co dajemy tak aby nowy gracz, który chce zmienić server ale boi się na nowo expić, bo jest mały online mógl dostać postać z Setem z Naxxa aby iść na Ulduar. Tak jak pisałem wyżej jak online się trochę rozkręci to transfery będą wycofane. Po prostu ludzie też chcą aby było więcej graczy żeby było co robić.

Opublikowano

No to jak macie transfery to albo wcale ale cały czas - sory ale jak tak to widze , bo jak ktoś dopiero zobaczy serwer jak już będzie po 100 , 200 online to już jest poszkodowany bo nie może przenieść swojej postaci

1377430129-U769346.png
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...