Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]BO2 Pc a Xbox 360

Havoc3xT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem posiadaczem PS3 i PC na obie platformy posiadam parę tytułów z gatunku FPS i oznajmiam że konsole nie nadają się do FPSów. Do tego na PS3 mam kilkadziesiąt godzin stażu na każdym tytule ale nadal nie gram tak dobrze jak na PC. Jak znam życie nie grałeś w FPSy na PC.

Konsole nie nadają się do FPS'ów bo co? Bo po prostu nie idzie Ci na niej tak dobrze jak na PC? Taki argument jest bezsensowny, ale ok, bądźcie "mądrzy" i upierajcie się przy swoim. A tak BTW. na PC zaczynałem grać w FPS'y, grałem kilka lat, a pól roku spędziłem na grze w lidze ESL Modern Warfare 3. Polecam nie wysuwać zbyt pochopnych wniosków na przyszłość.

Opublikowano

Grałem na konsoli i wcale nie gra się źle. Trzeba tylko pograć trochę to od razu będziesz kozaczyć. Weźcie oglądnijcie na yt jak ludzie kozaczą na konsolach a potem piszcie głupie posty.

Opublikowano

no troche racjii przyznam że trzeba troche pograć i nagrać wprawy a bedzie sie kozaczyć, ale grzybek jest ograniczony, nie pobawisz sie tak jak myszką, jednak to nie to samo :> ale mam kumpla który gra w bf3 na ps3 i jest lepszy niż z 70% kolesi na PC, takze, kupie bf3 na ps3, posiedze kilka dziesiat h i tez bede wymiatal. w kazdym razie w BO 2 lepiej troche na PC grać

Opublikowano

Ale to nie mowa o ps3 tylko x360 a roznica miedzy tymi padami jest ogromna. X360 ma pada zrobionego pod Fps to nie wiem kto takie glupoty gada ze konsola sie do tego nie nadaje.

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Opublikowano

Na konsolach też są cheaty ;) na x'ie więcej podobno niż na ps3. Nie mówię że na konsolach nie da się grać tylko chodzi mi o to że na pc się lepiej gra (pod względem celowania) a konsole są bardziej 4fun na kanapie przy piwie.

Opublikowano

Konsole tylko do piłki nożnej i do wyścigów. Nothing else.

Nie mówię że na konsolach nie da się grać tylko chodzi mi o to że na pc się lepiej gra (pod względem celowania) a konsole są bardziej 4fun na kanapie przy piwie.

Mam wrażenie, jakbyś nabijał sobie posty. Raz piszesz tak a raz inaczej. Najlepiej w ogóle już się nie udzielaj.

Opublikowano

Ja nie widze sensu tego tematu... większoć powie że PC bo nie grało na konsoli a Ci którzy grają na konsoli odpowiedzą inaczej... albo po prostu chcą być " mądrzy " i mówią, że grali a męcza PC :)

xarim@ ja nie wiem czy Ty się chciałeś pochwalić tym, że byłeś na ESL'u? - żaden wysiłek.

Do tematu: Na mój gust PC jest lepsze pod tym względem, że masz więcej przycisków... możesz sobie poustawiać inaczej klawisze..no naprawde możesz zrobić wszystko, na klocku (x360) jesteś z tym ograniczony. Generalnie ja długo nie grałem na konsoli w FPS'y bo (mówie pod swój gust) PC - FPsy, konsola - Sportowe, wyścigi, i to jest jest tylko moje zdanie, niech nikt mi nie tłumaczy, że konsola bije PC jak chce.. jak by była owa możliwość moge się zmierzyć z konsolowcem... po prostu sytuacja FACE TO FACE konsola jest przegrana. PRZYPOMINAM JESZCZE RAZ MOJE ZDANIE, i nie interesuje mnie co kto na to powie - wyraziłem opinie.

=-

76561198048736832.png

Opublikowano

xarim@ ja nie wiem czy Ty się chciałeś pochwalić tym, że byłeś na ESL'u? - żaden wysiłek.

Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem, to byś zauważył, że odniosłem się do stwierdzenia, iż ja nigdy nie grałem na PC w gry typu FPS.

Opublikowano

Ja bym ci polecil na PC. Chetow nie ma, (gram od wydania gry i spotkalem tylko 1) + Grafika! :D, DX11 itp.

Jak pykasz na myszce od 6 lat, to masz tez opcje kupic sobie adapter na Xbox'a i bedziesz mogl grac muszka i klawiatura.

Peace!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja gram w FPS'y tak samo jak i na X'box'ie jak i na PC i na oby dwoch gra sie swietnie.

Btw. Gram o wiele dluzej na PC niz na konsoli ale wiem ze na konsoli mozna grac uzywajac czegos co sie nazywa 'claw style' i wtedy mozemy miec mobilnosc z PC ;) Wyskakwianie zza rogu, zmiana broni, noz, drop shot w tym samym momencie... :)

Albo, jezeli wolimy isc na latwizne lecz wydac kase, to kupujemy SCUF pada i po sprawie. K/D idzie w gore od razu<3

Opublikowano

Ja gram w FPS'y tak samo jak i na X'box'ie jak i na PC i na oby dwoch gra sie swietnie.

Btw. Gram o wiele dluzej na PC niz na konsoli ale wiem ze na konsoli mozna grac uzywajac czegos co sie nazywa 'claw style' i wtedy mozemy miec mobilnosc z PC ;) Wyskakwianie zza rogu, zmiana broni, noz, drop shot w tym samym momencie... :)

Albo, jezeli wolimy isc na latwizne lecz wydac kase, to kupujemy SCUF pada i po sprawie. K/D idzie w gore od razu<3

co ma piernik do wiatraka? co Ci da specjalny pad? co on ma? QWERTY? :D, do ps3 mozna dokupic eagle eye (nie wiem jak to dokladnie dziala, i w jakim DPI pracuje myszka, i czy płynnie chodzi to) ale z takim czyms w FPS'y na konsoli mozna miazdzyc, easy frags ;]

no i ogolnie to zalezy, na PC to łatwo ogarnac, wystarczy kupic nowego FPS'a i w ciągu 5 minut od kupna juz ownic itd.. na konsolach trzeba mieć troche stazu i troche pograc, wczuc sie, ale ja jako ogolnie dobry gracz i mało narzekajacy powiem ze ciezko ;p myszką dowolnie jeździmy po podkładce i w kazdej chwili mozna zmienic DPI, a na konsoli wychylamy "grzybka" na maxa i czekamy az sie obroci, a jak damy za duza czulosc to przeoczymy cel, jak tu to zbalansowac? :D

Opublikowano

@up

Pad to pad. FragFX, Eagle Eye i mu podobne udają pada konwertując ruchy myszy. To misi mieć negatywny skutek i odróżniać sterowanie od natywnej obsługi myszy. Przy takich konwerterach/adapterach są mikrolagi które wcale nie ułatwiają gry, jedynym plusem takich urządzeń jest tryb autofire i to wszystko.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

co ma piernik do wiatraka? co Ci da specjalny pad? co on ma? QWERTY? :D, do ps3 mozna dokupic eagle eye (nie wiem jak to dokladnie dziala, i w jakim DPI pracuje myszka, i czy płynnie chodzi to) ale z takim czyms w FPS'y na konsoli mozna miazdzyc, easy frags ;]

no i ogolnie to zalezy, na PC to łatwo ogarnac, wystarczy kupic nowego FPS'a i w ciągu 5 minut od kupna juz ownic itd.. na konsolach trzeba mieć troche stazu i troche pograc, wczuc sie, ale ja jako ogolnie dobry gracz i mało narzekajacy powiem ze ciezko ;p myszką dowolnie jeździmy po podkładce i w kazdej chwili mozna zmienic DPI, a na konsoli wychylamy "grzybka" na maxa i czekamy az sie obroci, a jak damy za duza czulosc to przeoczymy cel, jak tu to zbalansowac? :D

Najpierw wejdz na scufgaming.com znajdz sobie pada o o nazwie ANIMAL, wroc i zeedytuj posta. :)

Btw. Jakby nic nie dawal to by go nikt nie uzywal i nie wydawal tak duzej kasy na niego. A tak sie sklada ze lubie 'competitive side of CoD' i ogladam roznego rodzaju turnieje etc. I uzywa go wiekszosc graczy. Nie wspominajac o wiekszosci youtuberow. ;)

''ale ja jako ogolnie dobry gracz i mało narzekajacy powiem ze ciezko''- skromnosc...

Opublikowano

Według mnie pad to pad , nawet z "ulepszeniami" wciąż będzie padem

@Misiek , szczerze mówiąc nie widzę różnicy między zwykłym padem , a twoim

Opublikowano

no i co w tym padzie super? płacisz za to zeby mieć gałki prawie jak od ps3, kolor, gripy i śmipy?

Według mnie pad to pad , nawet z "ulepszeniami" wciąż będzie padem

@Misiek , szczerze mówiąc nie widzę różnicy między zwykłym padem , a twoim

Po pierwsze, nie mam tego pada ale planuje kupic. Po 2 tak jak juz napisalem, jakby nie byl wart kasy to by go ludzie nie kupowali(tak, wiem ze teraz mozecie powiedziec ze niektorzy sa przez nich sponsorowani, i maja w kontrakcie zeby dobrze o nich mowili etc. Ale i tak znam pelno osob ktore go kupily zanim SCUF byl tak popularny.). Po 3 daje ci one kilka duzych zalet przeciwko innym osobom ktore go nie maja. Szybciej bedziesz strzelal poniewaz ma 'trigger stops' ktore Ci pozwalaja szybciej strzelac. Galki od PS3 to juz zalezy od preferencji. Paddles (sry nie ucze sie polskiego i nie wiem jak przetlumaczyc) dzieki ktorym bedziesz mogl otrzymac mobilnosc bliska PC. Moglbym wymienic jeszcze kilka rzeczy ale widze ze tutaj i tak kazdy powie ''pad to pad'' takze nie ma tu dalszego sensu pisac...

Peace! <3

Opublikowano

hymm, to szybsze strzelanie to troche "hakierskie"

Doczepiacie sie do wszystkiego. A jak narazie mam na wszystko odpowiedz. ;)

SCUF Seal of Approval, dzieki temu mozesz uzywac tych padow w roznego rodzaju turniejach, jest to zatwierdzone nawet przez MLG. To jest dowod na to ze nie oszukujesz uzywajac ich. I nie jest to w zaden sposob ''troche hakerskie'' tak jak napisales. ;)

Wydaje mi sie takze ze mnie troche zle zrozumiales. Nie strzelasz szybciej (jak w przypadku Rapid Fire) tylko zaczynasz strzelac szybciej poniewaz 'trigger' musi przebyc mniejszy dystans dzieki 'Trigger stops' zeby oddac strzal.

Pozdro!

P.S. Te pady nie maja nic podobnego do 'Rapid Fire' co np. niektore pady z innych firm maja. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...