Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]BO2 Pc a Xbox 360

Havoc3xT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Oplaca sie kupic Black Ops'a na pc czy lepiej na x'a? Głownie chodzi mi o to ze 6 lat gram w cody na myszcze i klawiaturze ale ostatnio grywam na xbox'ie i ciekawy mnie czy jak gracie na pc to są jakieś aimboty albo gracze co psują rozgrywkę? bo teraz mam dylemat czy kupic na pc czy na x'a.

Opublikowano

Cheaterów jest baaardzo mało na PC. (ja jeszcze nikogo nie spotkałem) Pozatym masz lepszą grafikę (efekty DX11 a na X'a tylko DX9) + jeśli grasz na myszce od 6 lat to po co się przesiadać na tą konsolę? Tylko KD Ratio sobie zniszczysz :) Wgl. konsole nie są do FPS'ów.

Nie wiem czy wiesz ale na X'ie też są cheaterzy ^^

Opublikowano

Cięzej się gra, ale są też pomocniki w grze na x'ie...

Cheaterzy są wszędzie... czy to xbox, ps3 czy PC nic nie zrobisz wszędzie są aimy,wh itd :)

76561198048736832.png

Opublikowano

jak chcesz zamulać w łózku na xboxie, sprayowac z biodra czy kampic z celownikiem przy mordzie i czekac na kogos to ok, jak chcesz akcjii, dobrej zabawy, i pełnej radosci z gry to bierz na kompa i tyle. ja mam BO 2 na PS3 tez i byl to blad kupowac tam.

Opublikowano

przecież na padzie bardzo łatwo się gra, analogiem zrobisz wszystko to samo co myszką, argumenty wypisane nad moim postem są przekomiczne, najbardziej mnie rozbawiło stwierdzenie, że konsolowcy kampią <_< czyli by wychodziło na to, że komputerowcy nie? LOL

819531478353821175209.gif

Opublikowano

przecież na padzie bardzo łatwo się gra, analogiem zrobisz wszystko to samo co myszką, argumenty wypisane nad moim postem są przekomiczne, najbardziej mnie rozbawiło stwierdzenie, że konsolowcy kampią <_< czyli by wychodziło na to, że komputerowcy nie? LOL

ta, ciekawe jaka czułość i jakie ustawienie :) ja zmieniłem czułość i sterowania nie zmienialem, dupy nie urywa, ale moze byc.

Opublikowano

Na padzie ciężej się gra (nie mówiąc o precyzji) , jestem pewien że w pojedynku konsola vs pc , pvp wygrał by ten na pc

Opublikowano

Na padzie ciężej się gra (nie mówiąc o precyzji) , jestem pewien że w pojedynku konsola vs pc , pvp wygrał by ten na pc

oczywiscie, na konsoli przeciez nie wyskoczysz zza rogu, nie rzucisz sie na ziemie i 4 na raz wybijesz ^^

Opublikowano

Dokładnie , konsola ma ograniczoną mobilność ma o wile mniejszą ilość klawiszy do gry , nigdy nie dorówna pc w tym aspekcie.

Opublikowano

Wy to chyba nie graliście na konsoli albo za szybko się poddaliście z nauka gry na padzie, sorry ale WORONOW gadasz głupoty, bez problemu wyskakuje się za ściany, bez problemu można ściągnąć przeciwnika/ów w czasie gdy rzucasz się na ziemie.

Czułość podwyższyłem o jeden stopień czyli na 6, wystarczy tylko grać a nie poddawać się za szybko.

Ograniczoną mobilność to ma klawiatura, dokładnie chodzi mi o ruch naszego bohatera, na klawiszach nigdy nie uzyskasz pełnych 360 stopni jak na analogu.

Na PC jak i na konsoli gra się tak samo tylko trzeba zmienić przyzwyczajenia z klawiatury na pada, klawiatura ma dodatkowo możliwość wychylenia się na lewi i prawo i chyba to wszystko(jeśli się mylę dopiszcie co jeszcze)

Opublikowano

up@ ma racje co do tego 360 więc ja konsole moge polecić tylko do trickshotow, sam mam konsole gram na niej ogarniam fpsy na padzie, ale jest to strasznie nudne... jednak Fps to PC i nic tego nie zmieni :)

76561198048736832.png

Opublikowano

Wy to chyba nie graliście na konsoli albo za szybko się poddaliście z nauka gry na padzie, sorry ale WORONOW gadasz głupoty, bez problemu wyskakuje się za ściany, bez problemu można ściągnąć przeciwnika/ów w czasie gdy rzucasz się na ziemie.

Czułość podwyższyłem o jeden stopień czyli na 6, wystarczy tylko grać a nie poddawać się za szybko.

Ograniczoną mobilność to ma klawiatura, dokładnie chodzi mi o ruch naszego bohatera, na klawiszach nigdy nie uzyskasz pełnych 360 stopni jak na analogu.

Na PC jak i na konsoli gra się tak samo tylko trzeba zmienić przyzwyczajenia z klawiatury na pada, klawiatura ma dodatkowo możliwość wychylenia się na lewi i prawo i chyba to wszystko(jeśli się mylę dopiszcie co jeszcze)

Konsole tylko do piłki nożnej i do wyścigów. Nothing else. Sam mam PS3 i nawet nie wiem po co to kupowałem ;/ Już chyba fajniej się gra na Wii (też mam). BTW. Na konsoli da się "grać" w FPSy ale każdy PCtowiec będzie jebał konsolowicza jak chce (w pojedynku konsola vs pc via FPS shooter) pozatym te ograniczenia konsol mnie dobijają... Co do sterowania na konsolach w FPSach (mam bf3 i coda bo1) to czuję się jakbym grał na tych pierwszych padach sprzed kilkunastu lat. Wchodze do budynku - patrze w lewo, w prawo i minuta minęła/ Jak zwiększam czułość to gdy chce się obrócić wyglądam jak bym chciał zrobić trickshota 1080 ;D

Opublikowano

Grałem trochę u kumpla w mw3 i wcale nie tak zle jak to mówią ; ) na początku to byle jednego zabic a po 3/4 godzinkach gry juz automatycznie celowałem i staty tez wcale nie takie złe ;) Kupie na x'a a jak po dłuzszym graniu bedzie nuda i ciezko to następną kupie na pc ; ) jak to ktoś wyzej napisał "Do odważnych świat należy " ;D. Dzięki za opinie. :D

Opublikowano

@tripi , chyba myszką , bo klawiaturą nie obracam postaci (lol :D) , dobrze może 360 nie wyjdą mi fajnie , ale jeżeli będę chciał skoczyć zza rogu i z samopowtarzalną snajpą , w locie namierzyć , i trafić capera w heada , to będę miał sporę problemy na konsoli ,a tym czasem na pc miałbyś o WIELE większe szansy , podaje taki przykład bo na normalnym dm nie udowodnię ci wyższości pc (trzeba było by się zmierzyć , a to nie możliwe)

Opublikowano

@tripi , chyba myszką , bo klawiaturą nie obracam postaci (lol :D) , dobrze może 360 nie wyjdą mi fajnie , ale jeżeli będę chciał skoczyć zza rogu i z samopowtarzalną snajpą , w locie namierzyć , i trafić capera w heada , to będę miał sporę problemy na konsoli ,a tym czasem na pc miałbyś o WIELE większe szansy , podaje taki przykład bo na normalnym dm nie udowodnię ci wyższości pc (trzeba było by się zmierzyć , a to nie możliwe)

ale ja nie piszę o obracaniu postacią, wy poruszając się samymi klawiszami nie uzyskacie nigdy na komputerach 360 stopni, chodzi mi w tym momencie o sam ruch bohatera bez ruszania myszką w tej grze jak i innych na komputery

nie będę nikogo przekonywał gdzie gra się lepiej bo nawet o to mi nie chodzi, sam gram też na komputerze choćby w COD4, chodzi mi tylko o fakt, że niektóre rzeczy o których tutaj niektórzy wspominają da się zrobić bez problemu na padzie

o pojedynku pc vs konsola, już kilka lat temu były takie plany aby połączyć serwery ale sprawa ucichła więc niestety nie przekonamy jeszcze kto by wygrał

Opublikowano

ale ja nie piszę o obracaniu postacią, wy poruszając się samymi klawiszami nie uzyskacie nigdy na komputerach 360 stopni, chodzi mi w tym momencie o sam ruch bohatera bez ruszania myszką w tej grze jak i innych na komputery

nie będę nikogo przekonywał gdzie gra się lepiej bo nawet o to mi nie chodzi, sam gram też na komputerze choćby w COD4, chodzi mi tylko o fakt, że niektóre rzeczy o których tutaj niektórzy wspominają da się zrobić bez problemu na padzie

o pojedynku pc vs konsola, już kilka lat temu były takie plany aby połączyć serwery ale sprawa ucichła więc niestety nie przekonamy jeszcze kto by wygrał

Na CS:GO można grać PC vs Konsola.BTW ja nie widzę różnicy w chodzeniu na klawie a na konsoli jednak jeśli chodzi o obracanie się i celowanie myszka bije pada.

Opublikowano

Tak sobie czytam wasze wypowiedzi na temat grania na padzie i mogę tylko stwierdzić że po prostu na konsoli nie umiecie grać. Bez urazy, ale jak widzę takie bzdury, że PC'towiec by rozwalał gracza konsoli jak chciał, to śmiać mi się chce. Nie wspominając o zdaniu:

Konsole tylko do piłki nożnej i do wyścigów. Nothing else.

Jeżeli ktoś gra na konsoli to będzie mu łatwiej celować na padzie, proste. Nie gdybajcie sobie, że myszka jest łatwiejsza do celowania. Jakbyście zaczynali od konsoli to mówilibyście zupełnie inaczej. A tak ByTheWay, to podejrzewam, że nie jeden konsolowiec by was pojechał jak chciał.

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak sobie czytam wasze wypowiedzi na temat grania na padzie i mogę tylko stwierdzić że po prostu na konsoli nie umiecie grać. Bez urazy, ale jak widzę takie bzdury, że PC'towiec by rozwalał gracza konsoli jak chciał, to śmiać mi się chce. Nie wspominając o zdaniu:

Jeżeli ktoś gra na konsoli to będzie mu łatwiej celować na padzie, proste. Nie gdybajcie sobie, że myszka jest łatwiejsza do celowania. Jakbyście zaczynali od konsoli to mówilibyście zupełnie inaczej. A tak ByTheWay, to podejrzewam, że nie jeden konsolowiec by was pojechał jak chciał.

Pozdrawiam

Jestem posiadaczem PS3 i PC na obie platformy posiadam parę tytułów z gatunku FPS i oznajmiam że konsole nie nadają się do FPSów. Do tego na PS3 mam kilkadziesiąt godzin stażu na każdym tytule ale nadal nie gram tak dobrze jak na PC. Jak znam życie nie grałeś w FPSy na PC.

Opublikowano

Tak poza tym to po co mowisz o ps3? Skoro jej pad jest do dupy , zagraj na xboxie to zobaczysz roznice a poza tym na konsoli nie ma czego takiego jak wh czy aimy. A kolejny argument to pewnie wiekszosc wypowiadajacych sie ze konsolowcy nie pokonaja pc to sie grubo myla albo w ogole nie grali na konsoli lub tak dostawali ze wiecej nie zagrali;)

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...