Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Obecna meta - picki na mida

Farex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na mida nie ma lepszej postaci niz Malzahar jego combo jest nie do przezycia jedynie moze on miec problemy z kassadniem ale tak to niszczy kazdego wystarczy combo [ E + W + R + i dobitka z Q jak przezyje] posiada on rowniez latwa farme za pomoca E co jeszcze odnawia mu mane za zabicie i przechodzi na kolejnego miniona/championa ,jesli uzywasz combo na tankach z iloscia hp wieksza niz 3k to pierw wyceluj z W gdyz ono zadaje obrazenia % wzaleznosci od hp . Jest to postac najelepsza do wybijania adc w tf . W 1 vs 1 nie ma sobie rownych :D

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a Syndra to oczywiście powietrze? jako jedyna napierdala z ulti na 6 lvl 550 dmg ..

Polecam tez karthusa niezły dmg w solo z Q co 0.8 s + OP pasywka dzieki któremu możemy dobić wystarczy "w" on ma slowa i z Q go jazda ;D nie ucieknie

Nowicjusz
Opublikowano

Eve wymiata :) Pushujesz linie, potem szybko znikasz i lecisz na bota lub topa na ganka i łatwy frag.

Opublikowano

Jak dla mnie to ostatnio widzę rozwinięcie mety z sezonu drugiego, gdzie pod koniec spotykało się głównie postaci typu Eve, Kata i Gragas - mogące dobrze farmić linię i niszczyć harashem lub zburstować przeciwnika lub nawet przeciwników. Ogólna dominacja DFG - z wspaniałymi efektami budowałem to na każdej postaci i muszę przyznać, iż działało niemal na wszystkie postaci (nawet Karthus okazywał się znakomitym bursterem).

Tam gdzie mało kto wychodził na mida z AD, teraz często spotykam Talona i Kha Zixa - rushujących BlackCleavera i Hexdrinkera. Każdy chyba pamięta, że pod koniec S2 i nawet teraz popularnym trendem zaczynało być granie na midzie Lee sinem - dość tankowaty i mogący zburstować lekkie cele swoimi obrażeniami fizycznymi.

Ostatnio spotkałem nawet Panthe na midzie - gdyby nie buteleczka to nie wiem jakby to było: większość kasy poszło by na potki. Harash z włóczni działa niesamowicie dobrze, na niczego nie spodziewających się Anivii bez armora. Osobiście miałem też trzy razy Xina na midzie (i dwa razy przegrałem =I ).

Osobiście twierdzę, że zacznie się moda na postaci AP, mogące kupić Armor w postaci Zhonyi, Frozen Heart/Fist aby móc kontrować ewentualne AD midy, których ostatnio wysyp - wraz z drużynami full AD i każdy z BC.

wikmk9.jpg

Opublikowano

ap yi niszczy wszystko bez hard cc (chociaz np. cassio latwo jedzie) I ma wyjebane w kosmos tfy c:

a tak to to jeszcze kata, ori, zyra, cassio, cos z aoe I mobilnoscia, kassadin I morgana poszli w odstawke ;p

Opublikowano

Malzahar, Yi na ap, Viktor, Eve. Ja tam Katy nie polecam beznadziejnie łatwo można ją skontrować. Grasz Vikiem czy Yi to ona nawet mniona zabić nie może

Opublikowano

Mój ulubiony mider to singah, na razie mam 100% winów nim. Jeszcze kha jest świetny

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Dla mnie najlepszy pick na mida to varus ^^ 1 raz gralem a tak przyjemnie to wspominam ze szok. Do tego tak latwo nim gankowac inne lane ze szok. :D

bez yt.

Opublikowano

Czemu kha zix to niestandardowa meta ? + Ta postać niszczy każdego na AP.

Bo w tej mecie na mida chodzi się AP i talonem jako kontra na casterów, bruiserzy dopiero od niedawna są widywani na midzie dzięki Froggeni który pokazał jaki oni mają mocny laning i jak niszczą większość casterów. .

652601399840421198520.png

Opublikowano
Bo w tej mecie na mida chodzi się AP i talonem jako kontra na casterów, bruiserzy dopiero od niedawna są widywani na midzie dzięki Froggeni który pokazał jaki oni mają mocny laning i jak niszczą większość casterów. .

Może dlatego ze są sami w sobie kontrą na nich?

Jak dla mnie mid to mid czyli ap carry vs ap carry + jungler a nie kurwa kha, zed itp. to jest debilizm i byleby wygrać mecz.0 fun'u z gry bo ci wpierdoli kha zix na midzie, bezsens

Opublikowano

Idz Kha'zixem na jakimś elo na mida , poczuj flame i dowiedz sie co to meta .

Opublikowano

Może dlatego ze są sami w sobie kontrą na nich?

Jak dla mnie mid to mid czyli ap carry vs ap carry + jungler a nie kurwa kha, zed itp. to jest debilizm i byleby wygrać mecz.0 fun'u z gry bo ci wpierdoli kha zix na midzie, bezsens

Widac ze nimi nie grales na midzie.

Ja tam kurna chodze ap soraka mid i kurna funu mam po uszy jak widze skladajacego sie enemy.

ALE NO TAK KURWA TO JEST SUPPORT A NIE AP CARRY CZYLI JESTEM NOOBEM BEZ FUNU LOL TO MOJE RZYCIE ELO

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano
Widac ze nimi nie grales na midzie.
Ja gram bota albo adc więc widze tylko nafeedowanego middera(bruisera) który wpada i mnie zjada na kilka hitów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...