Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak się uczyć... ?

iskrzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś pomysł w jaki sposób można się wziąć do nauki.

W sumie nigdy się nie uczyłem bo nie potrafię.

Ledwo zdałem gim -,-

Zawsze średnia nie wyższa niż 2.5 ^.^

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

ja tam mam skojarzenia, jak się ucze słówek to wyobrażam

np young - młody kojarzy mi się z jinno w metinie :D

i można wyobrazić młodą osobe która zapierdala po jinno.

Przychodzi kartkówka, słysze "młody" wyobrażam sobie babke obok kowala w jinno, i buala

reszta wyrazu mi się przypomina.

2cql8d2.png
Opublikowano

Czyli zjebales zycie.

Siadaj do ksiazki, wez sobie podkresl slowa klucze, zebys mial skojarzenie np. "orgazm" - wynik oddziaływania seksualnego, przyklad biologogiczny ; > Mozesz roznie kojarzyc, przede wszystkim ucz sie najwazniejszych slow/zagadnien

Opublikowano

haha. ^^

Ja tak miałem na historii miałem jak było coś a mi się twierdza przypominała.

Z angielskiego zawsze wszystko z gier było, trochu dawałem rade, a teraz mam tylko niemiecki -,-

Jak dla mnie to język szwabów więc mam do niego złe nastawienie ;p

gościu przy książce to max 10 min po siedzę -,-

Bo i tak z tego nic nie rozumiem jakoś to mnie odpycha to tak jak byś miał już podświadomie nie chęć do książek...

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

Żeby ledwo zdać gimbazę to trzeba być skończonym idiotą, a tego raczej szybko nie zmienisz.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Nie ucz się, idź do zawodówki, daj innym odetchnąć od ciebie.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

ja tam mam skojarzenia, jak się ucze słówek to wyobrażam

np young - młody kojarzy mi się z jinno w metinie :D

i można wyobrazić młodą osobe która zapierdala po jinno.

Przychodzi kartkówka, słysze "młody" wyobrażam sobie babke obok kowala w jinno, i buala

reszta wyrazu mi się przypomina.

japierdole ;DD

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Jeżeli masz np. do zapamiętywania jakiś ciąg wyrazów np. kot młot orgazm pedofil to układasz sobie historyjkę z wieloma przymiotnikami. Polecam na biologię do nauki przedstawicieli gatunków.

Małego brązowego kotka kopnął w wielką dupę niebiański młot kowala, co wielu go w m1 lubiło, kot dostał orgazmu, że umarł na zawał, a okazało się, że to nie młot tylko pedofil.

Sensu to może i nie ma, ale i tak zapamiętasz szybciej jak kucie po kolei na pamięć :D

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Ma ktoś pomysł w jaki sposób można się wziąć do nauki.

W sumie nigdy się nie uczyłem bo nie potrafię.

Ledwo zdałem gim -,-

Zawsze średnia nie wyższa niż 2.5 ^.^

No ja Ci powiem, że z nauką nie jest łatwo. Ale chyba najlepszy i najstarszy sposób na efekty to systematyczność. Zrób sobie postanowienie, że dziennie poświęcisz chociaż pół godziny na powtórkę z lekcji. Ale tak szczerze. Usiądź, weź zeszyty z danego dnia i przeczytaj sobie raz czy dwa. A później spróbuj powtórzyć o czym była ta lekcja. Raczej nie powinieneś zapomnieć. :)

Opublikowano

Nauczyć się uczyć można w podstawówce, teraz to trochę późno. Idz do technola albo zawodówki i skup się na tym co Ci najlepiej bd wychodzić, a resztę staraj się byle zaliczyć. Nie wszystkim jest przeznaczone być profesorami. Ludzie do pracy fizycznej też są potrzebni

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

I niby gimbaze łatwo zdać -,-

Miałem klase 35 os a w 3 klasie było już 20...

Od jakiegoś czasu miałem problemy no i taki stan że wyjebane na wszystko od nauki aż po życie.

No a później oceny spadły i takie tam. ;p

Ale ważne że żyje ^^

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

Państwo wspiera małe firmy,daje dofinansowania na razwój bo te firmy stanowią większość PKB naszego kraju. Nie marnuj życia na siedzenie w parku

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

Nie no tak w parku to nie skończę...

Na razie chce zdać zawodówe ze średnią chociaż 2.5 ^^

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

Kazdy inaczej sie uczy. Wystarczy kilka razy poczytac i pozwolic zeby to weszlo do glowy. Ksiazka w reke czytanie, utrwalanie i samo wejdzie. Jezeli matematyka to wypisuj sobie wszystko w zeszycie. Przeciez nie ma jakiegos super zajebistego sposobu nauki, ktorym kazdy dochodzi do sukcesu. Musisz sam zapierdalac. Piszac ten temat straciles juz czas na nauke.

Napisz sobie gdzies na widoku, ze dzien ben nauki to dzien stracony. Ucz sie codziennie i wynagradzaj sie za to. Wtedy mozg bedzie wiedzial, ze to dobre i bedzie lepiej przyswajal wiedze.

kochamplastik.png
Opublikowano

Dlaczego go zniechęcacie do nauki? Przecież zawsze jest czas na naukę. Teraz może Ci słabo iść, bo się w gim nie uczyłeś. Ja polecam Ci sięgnąć po materiały z gimnazjum i się pouczyć. Możesz zawsze wymyślić sobie jakąś zabawę przez, którą będziesz się jednocześnie uczyć.

Opublikowano

No w miarę, tak jak i historie i polski w miarę także.

Chociaż najlepiej to historia bo wszystko jest jakoś powiązane, no i dochodzą gry które toczą się np. w czasie II wojny, wtedy pamiętam daty, bitwy i takie tam...

Dlaczego go zniechęcacie do nauki? Przecież zawsze jest czas na naukę. Teraz może Ci słabo iść, bo się w gim nie uczyłeś. Ja polecam Ci sięgnąć po materiały z gimnazjum i się pouczyć. Możesz zawsze wymyślić sobie jakąś zabawę przez, którą będziesz się jednocześnie uczyć.

Racja gim to była katastrofa...

Same problemy, psychiatra, kłótnie ze starszymi i wgl.

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

Masakra, kapujesz matme.... to dlaczego pobocznych nie?

Biologia - regulki

Fizyka - wzory

Najlepiej na Twoim miejscu odstawilbym te gierki, bo to bardzo przeszkadza w rozwoju. Gry Ci jebia w bani, niestety.

kochamplastik.png
Opublikowano

Mnie biologia i fizyka najbardziej zagina...

A z matmy mam 3. ^^

A gry już dawno zjebały mi banie, i nie tylko one.

Ale jeśli nawet spróbuje się uczyć to i tak mi się nie uda...

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

@Up nie zgadzam się ze stwierdzeniem "Gry Ci jebią w bani". Choćby taka Tibia (nie gram już od paru lat) zacząłem grać w wieku 8lat i byłem jednym z najlepszych w angielskim w gimnazjum bo poznałem podstawy angielskiego i portugalskiego.

Heh, a co do tematu to Ci nie pomogę bo sam nie potrafię się uczyć:P. Teraz będę miał korepetycje bo z biologią i matmą mam problem ;p

Opublikowano

@Up nie zgadzam się ze stwierdzeniem "Gry Ci jebią w bani". Choćby taka Tibia (nie gram już od paru lat) zacząłem grać w wieku 8lat i byłem jednym z najlepszych w angielskim w gimnazjum bo poznałem podstawy angielskiego i portugalskiego.

Heh, a co do tematu to Ci nie pomogę bo sam nie potrafię się uczyć :P. Teraz będę miał korepetycje bo z biologią i matmą mam problem ;p

tibia pomogla Ci wyuczyc ssie podstaw z angielskiego? haha, no niby tak, ale rownie dobrze w polowe czasu nauczylbys sie tego samego.

Ale jeśli nawet spróbuje się uczyć to i tak mi się nie uda...

Tracisz wiarei to juz jest podstawowy blad. Jak nei sprobujesz to sie nie dowiesz. Chlopie, jestes mlody. Cale zycie przed Toba. Czlonek mojej rodziny rozwija sie dalej w wieku 59lat. Dzialaj.

kochamplastik.png
Opublikowano

Ja tak samo jak Pacman nauczyłem się podstaw angielskiego w grach mmo i teraz w gimbazjum w ogóle się nie uczę angielskiego a jadę na samych 4/5 ponieważ we wszystkie gry jakie gram ustawiam język na Angielski i jeśli czegoś nie wiem to translator i jedziemy - tak się uczę angielskiego :)

A co do innych przedmiotów to biorę czystą kartkę i wypisuję na niej różne rzeczy np. wodorotlenki z chemii i podkreślam flamastrami najważniejsze rzeczy i jak mi się zachce to czytam i jakoś zapamiętuje :D

Ale z niektórych przedmiotów nie da się uczyć według mnie :P np. z matmy nie ogarniam jak się można uczyć >.< lub z polskiego..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...