Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak się uczyć... ?

iskrzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opowiem ci taki kawał:

Żona mówi do męża: musisz pogadać z synem, bo w ogóle się nie chce uczyć, mąż na to: spokojnie ja to załatwię. Idzie do pokoju syna i mówi: młody musimy pogadać. Syn na to: dobrze a czym? Ojciec wyciąga flaszkę i kieliszki mówiąc: napij się ze mną kielicha. Na to syn: tato ale ja chyba jestem za młody... Ojciec mówi twardo: pij bo ci przetrzepię skórę pasem. Syn niechętnie ale wypija, po czym ojciec wyciąga paczkę papierosów i każe mu zapalić. Syn znów mówi: ale chyba nie powinienem, zwłaszcza w moim wieku. Ojciec znów grozi pasem, więc syn zapala szluga. Następnie tatuś wciąga Playboya i każe synowi oglądać ponownie grożąc pasem. Młody najpierw nieśmiało przegląda zdjęcia gołych dup, ale po paru minutach zaczyna mu się to podobać. Pyta więc ojca: tato, a kto może mieć takie laski? Na to ojciec: prymusi synu, tylko prymusi.

Po prostu musisz znaleźć motywację xD

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Jest takie madre przyslowie "Ucz sie chlopcze ucz bo nauka to potegi klucz" Bez szkoly nawet teraz do odwalania obornika nie biora :D

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Najlepiej wyjeb kompa . ;p

Nie no ale trzeba zacząć się chyba uczyć...

Z 5 zagrożeń zostały mi 3. -,-

Nie rozumiem po co w szkole niemiecki, a nie angielski.

Ja jestem w zawodówce i mam tylko ten jebany niemiecki, normalnie szkoda gadać...

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

Jeżeli ledwo zdałeś i ciężko Ci się uczyć po prostu ściągaj ;<

Nie ma innego wyjścia przygotuj małe karteczki i przepisuj co najważniejsze...

logo1.png
Opublikowano

Najważniejsze żebyś odszedł od komputera i wziął książkę/zeszyt do łapy. Potem wypracujesz sobie najlepszą metodę. Będzie bolało, ale może z czasem trochę poprawisz wyniki. Dobrze radzę żebyś się spiął trochę do roboty nim będzie za późno :P

Jeśli chodzi o mój sposób na naukę: robię streszczenie podręcznika/innego źródła, z którego mam się uczyć. Potem to czytam do, brzydko mówiąc, usrania.. zakreślając markerem/długopisem i wypisując słowa klucze. Ale to oczywiście zależy od tego czego masz się nauczyć. Tylko, że u mnie to z reguły jest ciągły tekst w ilości około 100-200 stron na jedno kolokwium. W przypadku biologii taki sposób może być dobry, ale matmy czy fizyki się tak na pewno nie nauczysz (jedynie definicje itp) ;p

#don't care

Opublikowano

No chyba tak trzeba, no i ściągi trzeba robić chociaż, bo bez tego nie zdam...

No i przydało by się kupić w końcu wszystkie książki.

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

ja tam mam skojarzenia, jak się ucze słówek to wyobrażam

np young - młody kojarzy mi się z jinno w metinie :D

i można wyobrazić młodą osobe która zapierdala po jinno.

Przychodzi kartkówka, słysze "młody" wyobrażam sobie babke obok kowala w jinno, i buala

reszta wyrazu mi się przypomina.

Tak się dzieje, jak się gra za dużo w Metina.

Pewnie niezły no-life...

Ale w sumie rozumiem kolegę który to napisał, bo na przykład znam takiego kolesia co gra w Metina. No dobra rozumiem w to grać, ale on jest na takim poziomie uzależniony, że jego jedyną muzyką na telefonie są piosenki z Metina.

Ja się nigdy nie uczyłem, a nie wiem dlaczego ale mam najlepszą ocenę z wszystkiego od moich rówieśników i do tego wygrywam na różnych olimpiadach.. :D

Zacznij się uczyć w ten sposób, aby założyć sobie zeszyt i najważniejsze informacje z danej lekcji notować. Mniej komputera i więcej słuchania na lekcji, bo pewnie jesteś nieźle rozbrykany ;p

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Słuchaj co w szkole mówią, dokładnie słuchaj wszystkiego to w domu nie będziesz musiał ryć w książkach

Co do niemieckiego to go nienawidziłem dlatego teraz uczę się rosyjskiego i jest zajebisty :D

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Serio serio. 2.5 średnia w 3 klasie gim. praktycznie same dwójki na koniec, byłem zagrożony z 7 przedmiotów.

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

Serio serio. 2.5 średnia w 3 klasie gim. praktycznie same dwójki na koniec, byłem zagrożony z 7 przedmiotów.

I ty sie tym chwalisz?

kh4xi.jpg

Opublikowano

I ty sie tym chwalisz?

Tylko że nie tylko ja miałem takie problemy.

Ja miałem najmniej zagrożeń z klasy -,-

Obecnie mam 9 przedmiotów i są tacy co mają 8 zagrożeń.

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

Jak ledwo zdałeś gim i piszesz, że nie umiesz się uczyć to znaczy, że jesteś głupi.

Ja miałem najmniej zagrożeń z klasy -,-

Obecnie mam 9 przedmiotów i są tacy co mają 8 zagrożeń.

To znaczy, że reszta też jest głupia

Z lekcji nic nie pamiętasz, ale założę się, że każdą grę w którą grałeś znasz na pamięć. Wiesz do czego zmierzam?

...

...

Masz naukę w dupie i dopóki taki będziesz miał do niej stosunek to będzie robił dalej takie tematy

Opublikowano

Nie wiem po co marnuejsz czas na pisanie mu tego, jak on i tak nic nie wyniesie z Twojego posta bo jest po prostu debilem, typowym polakiem, który skończy na czyszczeniu kibli w Anglii lub kopaniu rowów przed kolejnym Euro.

Trolling is a art.

Opublikowano

Nie wiem po co marnuejsz czas na pisanie mu tego, jak on i tak nic nie wyniesie z Twojego posta bo jest po prostu debilem, typowym polakiem, który skończy na czyszczeniu kibli w Anglii lub kopaniu rowów przed kolejnym Euro.

Ej a poza byciem hejtującym nupem coś więcej potrafisz ?

Bo takim postem nic nie wnosisz do tematu, więc twój post jest w prawdzie zbędny.

I morał tej bajki jest prosty i taki jesteś pospolitym hejtem, tzw zakała społeczeństwa polskiego...

Zrób sobie fiszki i poprzyklejaj w widocznych miejscach.. Np. Nad monitorem ;)

Robię tak z niemca ^^

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

Nazywaj to jak chcesz, ale prawdy nie unikniesz- stanowisz margines, zaliczasz się do niższej kategorii.

Bycie zakłą społeczeństwa polskiego mi nie przeszkadza, leję na cały kraj i polaków.

Trolling is a art.

Opublikowano

Jak się wziąć za naukę?

Jeśli masz słabą głowę i krótką pamięć.

To przynajmniej dziennie siedź 2 godz. (6 dni w tyg - niedziela odpoczynek)

Oczywiście w wyciszeniu się ucz i nie na leżąco w łóżku jak to niektórzy ;)

Tylko przy biurku i polecam sobie wziąć coś do picie i popijać w trakcie nauki ( oczywiście bezalkoholowego)

Roventiuss
212528fc17.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...