Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mentor

Paradisia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robicie z igły widły. Na bank przez najbliższy okres wykruszy się kilkanaście(dziesiąt?) mentorów i już nie będzie ich dużo. Ja jestem za takim rekrutem jak jest teraz. Fakt, jak było wybierane 1-2 na msc to był większy ogar z ich strony, ale czasy się zmieniają. Marselo z lekką ręką przyjmuję mentorów, bo wie wykruszą się.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Up. Nie przeczytałeś dokładnie tego co napisałem. Miałoby to na zasadzie tego, iż moderatorzy + mentorzy+ global moderatorzy oceniają użytkownika.

A tak nie jest? Przecież każdy może ocenić aplikacje na mentora.. MENTOR jest dla użytkowników, a nie dla glob modów czy moderatorów. Od początku taka była idea mentora, nie wiem po co chcecie to zmieniać. Problem leży gdzie indziej - mentorzy sprzed przyjścia Marselo to w większości nieroby, niegodne rangi mentor, a obecnie praktycznie co drugi użytkownik dostaje range. I tak źle i tak niedobrze. Niech Marselo poprostu bardziej sprawdza kandydatów :).

ps. Większość wybranych jak najbardziej zasługuje na mentora, ale faktycznie znajdą się 3-4 przypadki.

Opublikowano

Powiem tak, byleby nie wybierali nabzów którzy nie piszą tutków, mało się udzielają i nie znają się na rzeczy.

I żeby tylko było orto + kultura osobista, z tym pierwszym - przecież falista linia i słownik w przeglądarce jest :D?

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Mamy przeprowadzać rekrutacje na podstawie wypowiedzi samych moderatorów oraz GM? Bez sensu. Mentor ma pomagać głównie użytkownikom i dlatego ich głos jest najcenniejszy. Ta ranga była tworzona głównie pod zwykłych szarych użytkowników, którzy pomagają na forum nie oczekując nic w zamian. Właśnie dlatego do aplikacji moderatorów podchodzę bardziej rygorystycznie i oni musza wykazać trochę większą aktywność. Nie jest trudno odróżnić głosu po koleżeńsku od zasłużonej opinii. Powtarzam po raz kolejny, że patrzę jedynie na konstruktywne głosy. Na posty typu "tak, bo go widać" nie zwracam nawet uwagi. Głosowanie ma być podpowiedzią przy wyborze, jest cenną wskazówką, ale nie przesądza o odrzuceniu, czy przyjęciu aplikacji.

Raporty przy ocenie nie mają miejsca bytu. To nie aplikacje na KidModeratorów. Tutaj liczy się pomoc, a nie raporty. Mamy przyjmować nowych mentorów, bo moderator widzi, że dana osoba wysyła masę raportów? Paradoks. Data rejestracji jest ważna, bo potencjalny Mentor musi mieć jakiś staż na forum, aby poznać podstawy jego działania, co tutaj się dzieje etc. Nie wymagajmy też przy tym, aby ktoś musiał czekać pół roku, aby napisać aplikację.

Co jakiś czas sprawdzam, czy Mentor wykonuje dobrze swoja pracę. Jeśli widać, że nie jest zainteresowany swoją pracą na forum dostaje ostrzeżenie, jeśli to nie poskutkuje zostaje zdegradowany. Jeśli widzicie, że taka sytuacja mam miejsca w przypadku jakiegoś Mentora możecie śmiało pisać do mnie na pw, każdą sprawę rozpatrzę. Nie jest powiedziane, że MK musi być jeden. Na razie ludzie w tej grupie muszą się trochę dotrzeć, na pewno wielu odejdzie i wielu jeszcze dołączy. Każdy powinien dostać swoje 5 minut i pokazać się z jak najlepszej strony. Projekt niedługo nieco rozwinie swoje skrzydła, możliwe, że ktoś dostanie szansę na MK, ale na razie nic takiego nie planuję. ;-)

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...