Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie 965 BE + Fortis HE1225

Rones

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cheatek, to że tobie się procesor gotuje nie znaczy że wszytskim. Mój phenom który sam w sobie jest ciepły ma na 1.45V w stresie max 60 stopni i to na dupnym chłodzeniu.

Po co się męczyć przez cały dzień lub kilka skoro można zrobić od razu jakieś większe OC ?

Flap - wiem że masz w catalystach, właśnie to w catalystach jest chujowe i się go nie używa

Mam też ten osobny AMD OverDrive :P

Nie dyskutujmy tutaj o AMD OverDrive tylko na gg, bo mały spam się robi xD

1372333810-U137250.jpg

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Napięciee sie rusza przy o/c powyżej 1ghz.

To chyba przy 2500k, bo 955BE kończy się na 4.2-4.3GHz bez wody/azotu -_- Jak na razie nie spotkałem żadnego Phenoma, który zrobiłby 4.2GHz bez zmiany napięć tym bardziej na powietrzu. Nowsze phenomy mają czasami problem uzyskać 3.8GHz na stock voltage.

Jakaś gra ci nie chodzi?Po co kręcisz?

Tak się składa, że 7850 jest lekko ograniczana przez 965BE na stocku.

BTW. Testujesz stabilność przez 30 minut? MOM PLEASE. Stability test robi się po 8-10h w OCCT + Prime95, a potem katowanie CPU grami stale monitorując temperatury.

Jaka optymalna temp po OC (4.0 GhZ) ?

Zależy od coolera jakiego masz. Performa 10X i przy 1.42V na 4.0GHz mój 955BE ma 46*C max.

Opublikowano
To chyba przy 2500k, bo 955BE kończy się na 4.2-4.3GHz bez wody/azotu -_- Jak na razie nie spotkałem żadnego Phenoma, który zrobiłby 4.2GHz bez zmiany napięć tym bardziej na powietrzu. Nowsze phenomy mają czasami problem uzyskać 3.8GHz na stock voltage.
Fail, but chodzi mi o to że debile (TAK TY PSEUDO ZJEBANY MODERATORKU MOŻESZ MI NASKOĆZYĆ HAHA)każą kręcić od napięcia.
Opublikowano

O tym samym pisze Anoizm, jak komuś się nie nudzi to szkoda mu całego dnia na OC więc lepiej zacząć od napięcia, a jeśli komuś przeszkadza (mi nie) to sukcesywnie zmniejszać. Po co kręcić co 0.01V i 5 MHz jak to trwa parę dni żeby zrobić z 4,5 GHz

PS ogarnij słówka, następnym razem będzie dłuższy odpoczynek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...