Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak pokonać dariusa, jak skontrować taktykę Five Offensive Mid.

MamFarta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj Annie , dziś grałem nią 5 meczy ;) no i w 3 miałem Dariusów w przeciwnej drużynie ;) cisnąłem ich xD ja tak sądzę po prostu annie ma to ogłuszenie strasznie pomaga i jej misiek tak samo . i jej skill pod E ;)

annie vs darius? ty se chyba jaja robisz

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z darkiem jedynie postacie carry inne dają radę ale nie jest to tak dobre jak

- Teemo

- Kayle

- Twich

Dobry darek zjada teemo

A ten twitch to jakis joke ? Kto Ci dal moda ?

Ogarnietego darka zjadaja tylko mobilne rangedy, takie typu nida.

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

śmieszni jesteście mam darka i jadę nim większość 1 vs 1 zdarzy się 1 vs 2 i walą wroty, albo jak biegnę to często śmiać mi się chcę bo widzę że, jak mnie zobaczą to aż się kurzy, chyba biegną na setkę ale nie powiem trafi się ktoś kto mnie rozwali, ale to przypadki,

Ostatnio grałem z polakami i piszę im (przeciwnej drużynie) time to die - odpisują not first time, Irella i coming to you, run run, podbiegam wali wroty a odemnie z teamu w śmiech wszyscy

Edit:

A co rangedów, wystarczy rozegrać taktycznie tak żeby ich złapać masz lodowy młot nie ucieknie a jak go czapniesz w zwarciu oj pozamiatane.

można z krzaków itp.

Opublikowano

Rumble, Yorick, Fiora, Garen, Teemo,

Garen? czy ty znasz tą grę ?

On nie ma najmniejszych szans Darek jest zajebistą kontrą na Garena

Opublikowano

@up: oczywiscie mysl tak dalej, kilka razy grałem garenem na dariusa i wygrana, na rankedach gry grałem akurat supportem to darius dostawał wpierdol od garena.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Na dariusa napewno cos zasiegowego Jaycem oralem odbyt dariusa. Teemem mozna ale to nie zawsze dziala. Mi sie wydaje ze niszczy go cos co jest zasiegowe i dosc mobilne zeby z e nie zlapal + jakis mocny pouk jak Yorick

TwistQ4ever_eune_9_1_logo.png

Jeb*ć brązy XDDDD

Opublikowano

Taktyka 5 mid to może być na 500 elo.

Grasz normalnie defensywnie, i ewentualnie tracisz turreta. Kiedy oni mają 2-3lvl ty i twój top/bot mają 6-7. Dalej chyba pisać nie musze.

Młocie , tu chodzi o coś innego...

Mam team 5x5 1460 Elo , powtórze "TEAM" czyli dwie drużyny są na TS/Skype i sie porozumiewają , taktyka 5 mid jest coraz częściej spotykana , dajmy po prostu przykład :

Gram na Midzie , mój team pushnął Topa i Bota , i po co dalej pushować - bezsens , idziemy w 5 na midzie i temat jest o to co teraz enemy gdy nas jest 5 i szybko pushujemy mida , w większości 5 enemy przyjdzie na mid co jest błędem gdy Top i Bot są outleveled (np. nasz top 7 lvl a on 5) wtedy może posypać sie nawet Ace a niekiedy nawet GG.

Co zrobić? Ja bym odpuścił 1 turreta na midzie i kazał Topowi i Botcie jak najszybciej farmić , nie dopuszczając enemy do drugiej wieży , bo to już za duża strata.

Opublikowano

Może ja daje sobie rady z Dariusem annie ;) . Bierny skill ma dobry , z Q dużo bierze , Misiek pomaga ! Kavariku ty nawet głosu nie bierz ? Myślisz ,że jesteś mistrz . Lepiej idź na rowerze pojeździć !

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

nikt nie wymienił teemo?, teemonem sie latwo cisnie darka.

Zgadzam sie 95% gier teemo vs darius moich to wygrana wystarczy ogarnac kiedy pushowac i stawiac wardy lub prosic o ganki od junglera

T2xlajE0X19fZXVuZV9fXzI0NV9fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzlfX19ub25lX19fMjExOUZGX19fc29sbw==.png

Opublikowano

czy wy myslicie, ze Teemem pod ap gówno skontrujecie cokolwiek? Ad offtank teemo jedynie kontruje cokolwiek, pod ap to co najwyzej moze sobie grzybki na miniony ustawiac

Opublikowano

Może ja daje sobie rady z Dariusem annie ;) . Bierny skill ma dobry , z Q dużo bierze , Misiek pomaga ! Kavariku ty nawet głosu nie bierz ? Myślisz ,że jesteś mistrz . Lepiej idź na rowerze pojeździć !

Napewno wiem wiecej niz ty i powiedz mi kto chodzi na topa Annie ktora i tak jest slabym pickiem nawet na mida

Opublikowano

smiac mi sie chce jak wszyscy tego gównianego teemo wymieniają jako kontre na wszystkie meele, ja darkiem albo xinem takiego teemo z palcem w dupie zabije, jesli wy tym wygrywacie linie to widocznie trafiacie na słabych enemy którzy nawet lasthitować nie potafią ( no cóż na eascie wszystko możliwe ). wystarczy ze darek wam teemo grabnie z E ( co nie jest trudne kiedy próbujecie go obijać z dystansu ) i odrazu takie combo macie na ryj ze po 6 lvlu bez flasha nie przeżyjecie. wg mnie sensowną postacią przeciwko dariusowi może być o dziwo tylko raz wymieniany Jayce, dzieki E w postaci młota jak i zarówno tej kuszy można mu spokojnie uciec. wgl jayce jest dobra kontrą chyba na wszystko, jest mobilny i odpowiednio grany nie da sie zabić na topie bez ganku enemy. możecie mnie hejtować ale takie są fakty

Opublikowano

Ostatnio ogladajac polecany mecz ad off tank anivia ( zloto) cisnela darka (platyna). Przed 6 lvlem anivia farmila sie i zajebistym aa range obijala darka. Ok. 4 lvl darek spi. Potem powrot, darek ciagle obijany probuje wbic 6 lvl. Udalo mu sie ,ale odstawal o ok. 40cs. Potem nagly flash w strone anivi (jakby przez wkurwienie) i szybka wymiana. Cc i slow anivi pozwalaja wymanewrowac dariusa , az tu nagle jebs ult dariusa ,a anivia "sorry bro , pasywka" i 2/0/0 dla anivi. Koniec lanowania Anivia 5/1/2 darius 0/7/2. Nie mowcie ze dariu nie ogarnial. Mial platyne!!! btw moim zdaniem najlepsza kontra to:Spie*dalac i czekac na ganka

Opublikowano

co do dariusa. Wypiszę tu kilka bzdur up'ów.

Irelia - zdrowo was popierdoliło. Irelia nie da rady na dariusa.. Po zdobyciu 2 lvl irelia powinna mieć 60% hp bez potów, spam q za 10 % hp wystarczy. Po 6 lvl irelia na 99% cofała się min 2 razy i została zoutfarmiona.

Teemo - ogarnięty darek da rade

jayce i yorick to jedyne kontry

graphic.png

Opublikowano

smiac mi sie chce jak wszyscy tego gównianego teemo wymieniają jako kontre na wszystkie meele, ja darkiem albo xinem takiego teemo z palcem w dupie zabije, jesli wy tym wygrywacie linie to widocznie trafiacie na słabych enemy którzy nawet lasthitować nie potafią ( no cóż na eascie wszystko możliwe ). wystarczy ze darek wam teemo grabnie z E ( co nie jest trudne kiedy próbujecie go obijać z dystansu ) i odrazu takie combo macie na ryj ze po 6 lvlu bez flasha nie przeżyjecie. wg mnie sensowną postacią przeciwko dariusowi może być o dziwo tylko raz wymieniany Jayce, dzieki E w postaci młota jak i zarówno tej kuszy można mu spokojnie uciec. wgl jayce jest dobra kontrą chyba na wszystko, jest mobilny i odpowiednio grany nie da sie zabić na topie bez ganku enemy. możecie mnie hejtować ale takie są fakty

To świetnie ale mam jayce i nie jest taki op jak Ci się wydaje, zobacz sobie takiego mundo który kupi pas i z pasywa regeneruje hp a maxuje Q i taki jayce nie ma co zrobić. Jak go pod lifesteala zrobisz to i tak dostanie młotkiem i the end. Zdesperowany jayce bedzie czekal na ganka przed ktorym mundo z ultem i tak spiepszy albo walnie q i koleś wroci bic swoje wiedzmy do jungli. W koncu jayce zostaloby tyle hp ze albo by wrocil albo bym jako mundo zgniutl pod wieza bez problemu. Jak grałem mundo pod fulltanka to co prawda darka nie "biłem" ale walczyłem z nim i nie dawał mi rady. Ale jego ulti na papiery to jest koszmar. jesli darek nie ma duzo pancerza to xin da mu rade, olaf zdecydowanie da rade, yorick, jesli darek sie zbuduje pod duzo pancerza to tez da rade ale ze sporym oporem. Ja lubie te postacie ale jednak darek to jest gosc ktory majac build pod full tanka albo offtanka wali niesamowity dmg ze skilli ktoremu mozna zapobiec ale teraz ludzie nie umieja do konca go skontrowac i sie go oraja na kazdym meczu.

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Tak jak wspomniał @el piloto

Darius zjada Irelie i nie jest w stanie nic zrobić

Mi najlepiej countruje się Darka jako Teemo, 1v1 nie ma szans na zoutfarmienie mnie, reszta zależy od drużyny...

No i Yorick który jest kontra dla większości picków też daje rade...

A jeśli chodzi o taktyke 5 Offensive-mid to jedyne co mi się nasuwa to AP z dobrym AoE jak Anivia ...

Opublikowano

Na dareczka voli z pasywką (jak gram Dariusem to Voli na topie to dla mnie koszmar ;/) . A tak poza tym to kayle , yoric daje rade ... o i jeszcze Garen .

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Ja ostatnio grałem Shenem (nie dali bana o.O) na Darka i nie było problemu. E->Q->AA->W->ucieczka i powoli dostawał w dupę.

to grales z jakims gownem bo darius najlepsza kontra na szena

Opublikowano

@up

przeciez Vi nie ma szans z zadnym lepszym topem, a co dopiero z dariusem ktory niszczy kazdego melee na linii

Opublikowano

To świetnie ale mam jayce i nie jest taki op jak Ci się wydaje, zobacz sobie takiego mundo który kupi pas i z pasywa regeneruje hp a maxuje Q i taki jayce nie ma co zrobić. Jak go pod lifesteala zrobisz to i tak dostanie młotkiem i the end. Zdesperowany jayce bedzie czekal na ganka przed ktorym mundo z ultem i tak spiepszy albo walnie q i koleś wroci bic swoje wiedzmy do jungli. W koncu jayce zostaloby tyle hp ze albo by wrocil albo bym jako mundo zgniutl pod wieza bez problemu. Jak grałem mundo pod fulltanka to co prawda darka nie "biłem" ale walczyłem z nim i nie dawał mi rady. Ale jego ulti na papiery to jest koszmar. jesli darek nie ma duzo pancerza to xin da mu rade, olaf zdecydowanie da rade, yorick, jesli darek sie zbuduje pod duzo pancerza to tez da rade ale ze sporym oporem. Ja lubie te postacie ale jednak darek to jest gosc ktory majac build pod full tanka albo offtanka wali niesamowity dmg ze skilli ktoremu mozna zapobiec ale teraz ludzie nie umieja do konca go skontrowac i sie go oraja na kazdym meczu.

Mundo na topa xD w jakim Ty elo zyjesz mundo nadaje sie do jungli nie na topa jeden ignite i mundo zassysa pale Jaycowi

TwistQ4ever_eune_9_1_logo.png

Jeb*ć brązy XDDDD

Opublikowano

gram Dariusem z 10 gier dziennie i powalam każdego, nawet jayca. Jedynymi championami z którymi przegrałem solo topa są : renekton i malphite.

SW5tdWZhc29fX19ldW5lX19fNzdfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX184X19fMl9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...