Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak pokonać dariusa, jak skontrować taktykę Five Offensive Mid.

MamFarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czemu Vi ma nie dać rady na Darka?

Passyw, pozwalający na odorbinę harrasu... (Czyli Q Dariusa, w tarczę), w razie próby złapania przez darka grabem, Vi ma dash w którą kolwiek stronę.

True dmg, + aoe farm i przy okazji harras w darka.

Ulti pozwalające wyczekać, aż passyw zniknie żeby nie wykurwił tyle ze Swojego ulta, trolololo.

1294477714-U1.png

Opublikowano

ostatnio graliśmy z kumplami five mid ale z samych adc ;D

zabawa była przednia jak tf dostał na face exhaust i aa od adc na 1lvlach ;p

niestety minusami jest to że jest to straszne outlvlowanie dla naszego lub przeciwnego teamu. wystarczy że jeden na topie wbije 6 gdy enemy będzie miał dopiero 4/5....

sprawdza się to do 10minuty dopóki nie zacznie się odstawanie z lvlem..

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Zdecydowanie Kayle +

jeśli chodzi o kontry polecom = championselect.com

Opublikowano

Na Darka teemo i nie dlatego że bije go z daleka tylko że przy tym nim nie da sie lasthitować. Jak tylko podejdze to W, odwrót i na ganga czekasz. Innaczej dobry darek odfarmia Cię a potem gówno mu robisz i jest płacz ze on jest za OP :D

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

Niech Ci będzie ale ja wiem swoje.

Taa ja też dariusem powalałem nie raz teemo ale takiego co nie myślał i dał się zaskoczyć ..

1. Teemo da się złapać = teemo pada.

2. Teemo robi darka za ch*ja i nie daje do siebie podejść - darius RIP.

Teemo wcale taki słaby nie jest..

Chyba że darius będzie się bawił w gwałciciela :D i wchodził w krzaki itd wiadomo.

ale moim zdaniem teemo ładnie kontroluje tylko takich dariuso podobnych wojowników itd.. z resztą nie ma szans

a jak ktoś nim idzie na adc i twierdzi że to jeden z najlepszych to rozpier mnie od środka..

Teemo jedynie na top pick przeciwko np. dariusowi jak potrafisz grać żeby darius się nie nafeedował i nie nafarmił takie zadanie ma teemo na topie.

na mid też go nie widze;p chociaż ludzie nim grają ale np. takim ryze bym go na combo ściągnął , lux to samo by z nim zrobiła itd.

jedyne co ma dobre to grzybki chyba że trafi na dobrego przeciwnika to lipa bo mu je powybija i teemo wtedy słabnieje.

ale nie powiem full ap teemo z runami raz trafiłem na takiego nieźle mnie pomęczył trochę ... ale później i tak dostawał :P lecz jak ci taki teemo z tak wielkim ap wejdzie a ty grasz np. pantheonem to nawet z Q go nie trafisz .. większy zasięg ma + dmg posrane ale później słabnieje - stun i po teemo ;P.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Liczy się umiejętność gry daną postacią.

Nie raz dobry Darius jebie w małe kakaowe oko Teemo. Trzeba grać z głową. Jeżeli jedna postać kontruje drugą to po prostu gra się pasywnie i elo. Filozofy jebane 900 elo...

80248860681839076892.png

Opublikowano

@up: oczywiscie mysl tak dalej, kilka razy grałem garenem na dariusa i wygrana, na rankedach gry grałem akurat supportem to darius dostawał wpierdol od garena.

bo grałeś z jakimiś ciotami . daj gg albo coś to zagramy to zobaczysz moc darka

Opublikowano

Im więcej jungler jest na topie, tym mniej na pozostałych liniach.

akurat top to najtrudniejsza linia która potrzebuje ganków najbardziej, ponieważ gramy na tak samo długiej aleji jak bot tyle że sami, mid jest krótki więc nie powinno być problemu a na bocie dobre wardy i nas nie zabiją. ja dalej podtrzymuje ze dobry na dariusa jest jayce, olaf mysle, ze tez da rade a yorick hm, yorickiem gralem na dariusa i po rowno bylo, moze on mnie troche cisnal wiec napewno nie jest to dobra kontra

Opublikowano

Spróbuj Annie , dziś grałem nią 5 meczy ;) no i w 3 miałem Dariusów w przeciwnej drużynie ;) cisnąłem ich xD ja tak sądzę po prostu annie ma to ogłuszenie strasznie pomaga i jej misiek tak samo . i jej skill pod E ;)

Widzę że albo nie masz 30lvl albo dysponujesz elo w wysokości 500-600.

Kto nomalny pójdzie annie na topa ? Bo nie rozumiem chyba że darius na mida <3

Idziesz anką na topa on składa merki hexdrinkera i ciągniesz pałe , tyle w temacie.

I jeśli masz gówno a nie pojęcie to tej grze to sie nie wypowiadaj wcale bo to jest iście żałosne.

Brand

E> podpalasz

Q> stunujesz

W> stawiasz filar

R> ulti

tyle w temacie

Następny zajebsity brandem na topa ...

Może na twoim elo sie tak gra że instalockujesz postać i chuj cie obchodzi gdzie nią idziesz , ale na RANKEDACH to już nie działa.

Darius składa QSS dostaje Twojego stuna usuwa go wybiega z W , ściąga Cie i masz wpierdol.

Żaden "caster" a tym bardziej nuker nie countruje dariusa ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...