Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rzadkie picki - super OP'y

Spooq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnie zauważyłem taką nieco wkurwiająca (przynajmniej mnie) rzecz. Otóż w różnych dyskusjach, gdy pojawia się jakiś wątek czempiona, który jest pickowany raz na sto gier, to zbiera sie banda pojebanych fanatyków, którzy próbują na siłę przekonac wszystkich, że te postacie to super opy ale są TRUDNE DO OGARNIĘCIA. Pierwsze pytanie powinno brzmieć, co do chuja wacława jest trudnego do ogarnięcia w całym LoL'u, no ale dobra. Jakies 2-3 tygodnie temu powstał temat o Karmie jako zapomnianym czempionie. Co prawda pojawiło się pare osób z wyższym ilorazem inteligencji którzy od razu stwierdzili, że ten champ jebie gównem, ale oczywiście zaraz wyskoczyła masa imbecyli, którzy mają takie srakie i owakie zajebiste staty ta postacią (chuj że screena nikt nie wstawił), że Karma to ich main i rozpierdala na bocie, midzie, topie, sropie w jungli i na respie przeciwnika. Ludzie, ogarnicje się z tym, bo to jest super wkurwiające, bronicie tak tych championów jak waszych własnych rodzin, chociaż za chuja nie potraficie potwierdzić swoich przekonań jakimś normalnych dowodem, tylko pierdolicie teksty w stylu "kumpel gra i mówi że jest zajebista" (to był cytat), albo tak jak powiedziałem wcześniej, "gram nią, to mój main, mam tak wyjebane staty w kosmos że dochodza prawie do wenus" (to nie cytat).

Nie wiem sam czemu ma służyć ten temat, tego, że postacie pokroju Karmy czy Poppy jebią gównem i jest 50 lepszych picków od nich wie każdy z IQ powyżej 100, a was, fanatycy, o tym nie przekonam. Tak czy siak, co wy o tym sądzicie? Czy te czampy sa tak zajebiście beznadziejne, że na sam widok takiego picka w rankedach myszka sama wędruje w prawy-górny róg ekranu, czy może to ja jestem zjebany, a te nędzne postacie rozkurwiaja wszystko na strzała? By nie było Karmą i Poppy oczywiście pykałem, pierwsza z nich to jakas niedojebana hybryda (chyba się w Riocie pokłocili, czym ma być ten czamp, i tak wyszło), a druga postać ma jedynie sensownego ulta, po którego wypstrykaniu może wykurwiać z powrotem do Demacii.

2d82fcx.jpg
  • Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co hejci, bwehehehe. Nie płacz ;_;

Ja ostatnio grałem trzy mecze popką, gdzie ja mam nawet szkrina, hm...

http://screenshotupl.../s/01/i_2k7nj4p

Gra się nią przyjemnie, chociaż głównie buduję ją pod ADC, (dopiero teraz buduję ją bardziej pod offtanka) ulta, szybki rush w 8S (najlepiej z qs) i double/triple, po czym TF robi się 3v5.

Ale żeby nie było, że ona jest OP - bo jest OP i jest jednocześnie imba - to słaby pick, ze względu na dużą ilość kontr. Ale nadal imba OP pick. Na offtanka prawie nienaruszalna ze swoją pasywką.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Rozbawiłeś mnie, kiedy to czytałem, ale oczywiście masz racje.

Chodź widziałem przykładowo wiele razy ogarniętą Karmę w akcji, jest to na prawdę dobry support.

Wydaje mi się, że wygląda to na takiej zasadzie: O tego champa nigdy nie widziałem, kupie go i przetestuje. Pierwsza gra 0/10 i potem się żalą, że te champy są do dupy.

Dobrym przykładem jestem ja, 2 tygodnie temu kupiłem Malzahara, zagrałem kilka gier, wszystkie lose. Dzisiaj jest to dla mnie super champ, chodź czasami nim dalej lamię, bo nie umiem wykorzystać pasywki :D anyway... Bardzo żadkim champem jest Swaim, ale na midzie robi sieke ;)

Opublikowano

Kolego, na podwórku nie jesteś więc po pierwsze zmień słownictwo, nie za dużo tych przekleństw tam?

Każdy miał takie same początku, kupiłeś postać, nie szło Ci nią więc uważałeś, że jest słaba, dopiero po czasie gry zagrałeś na nowo i zmieniłeś zdanie.

Rozbawiłeś mnie, kiedy to czytałem, ale oczywiście masz racje.

Chodź widziałem przykładowo wiele razy ogarniętą Karmę w akcji, jest to na prawdę dobry support.

Wydaje mi się, że wygląda to na takiej zasadzie: O tego champa nigdy nie widziałem, kupie go i przetestuje. Pierwsza gra 0/10 i potem się żalą, że te champy są do dupy.

Dobrym przykładem jestem ja, 2 tygodnie temu kupiłem Malzahara, zagrałem kilka gier, wszystkie lose. Dzisiaj jest to dla mnie super champ, chodź czasami nim dalej lamię, bo nie umiem wykorzystać pasywki :D anyway... Bardzo żadkim champem jest Swaim, ale na midzie robi sieke ;)

rzadkim*

w83od2.jpg

Opublikowano

Ludzie będą grali tym czym gra topka, bo ludzie nie mają swojego rozumu

Alex picknoł eve pod ap fala evelinek pod ap.Zabrali się za pickowanie ori bum w chuj ori zaczęło latać.

Wszystko zależy od topki nie ma postaci zapomnianych każdą kiedyś pickną

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Przeglądam jeszcze screeny, statystyki:

Co do poppy jeszcze: http://screenshotupl...s/01/psbtfdlev/ na topie vs Zed

Co do moich wyników karmą z S2 - na 4 gry, 25% win ratio, cause of idiots. Nikt nie posłucha, że Karma jest late-game champem i w early dużo nie zrobi. Ale nadal więcej assyst > deathów, więc uważam, że staty pozytywne (0/25~/30~). Zresztą czego oczekiwać jak ludzie champów nie znają, ciężko z takimi grać, hm?

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Poppy + Trinity + jakies tam dobre 2/3 itemy , nie do zabicia + ten ult , bijesz adc potem ap carry nikt Tobie nic nie robi i GG.

Opublikowano

Bo są lepsze picki, a postacie nie pasują do obecnej mety.

Opublikowano

Przeglądam jeszcze screeny, statystyki:

Co do poppy jeszcze: http://screenshotupl...s/01/psbtfdlev/ na topie vs Zed

Co do moich wyników karmą z S2 - na 4 gry, 25% win ratio, cause of idiots. Nikt nie posłucha, że Karma jest late-game champem i w early dużo nie zrobi. Ale nadal więcej assyst > deathów, więc uważam, że staty pozytywne (0/25~/30~). Zresztą czego oczekiwać jak ludzie champów nie znają, ciężko z takimi grać, hm?

normalne z ujemnyl w/l ratio i wszystko jasne

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Karma na midzie... Może nie jest jakaś niepowstrzymana jak Annie czy Orianna ale daje radę, na supportcie jest dużo lepsza, OP Shield, ładny heal i b.słabe przyśpieszenie/spowolnienie :D Każda postać jest dobra tylko trzeba ją wykorzystać, Poppy w teamfighcie rzucasz ulti na supporta lub tanka i bijesz AD/AP Carry, zabijasz ich bez straty HP i uciekasz.

Opublikowano

"gram nią, to mój main, mam tak wyjebane staty w kosmos że dochodza prawie do wenus"

+1 xD

Poza tym tematy już się skończyły jakiś czas temu, nikt już nie tworzy tematów [dyskusja] X - zapomniana postać ?

Są lepsze picki od Karmy, Sejuani, Poppy i innych postaci, dlatego ich nigdzie nie gra, bo są słabsze w stosunku do innych

Opublikowano

Na temat tych postaci sie nie wypowiem ale co do pickow jak np. Nasus? Ogarniety nasus potrafi sam wygrac. Wystarczy umiejetnie sfarmic sie w early I Potem przy kazdej okazji walnac q w minionsa.

Opublikowano

Froggen gra lee sinem na midzie i co? Nagle na co drugim rankedzie widze kompletnie beznadziejnego lee sina na midzie ktory wyzywa junlera ze przegral mida.

Oczywiscie jest duzo silnych zapomnianych champow ale sa tez takie ktore sa beznadziejne. Obecna meta to mobilne walace chory dmg tankowate support gowna :P

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Bo są lepsze picki, a postacie nie pasują do obecnej mety.

"Nie pasują" Wytłumacz mi jak nie pasują do gry,jakieś 2-3 argumenty

Opublikowano

"Nie pasują" Wytłumacz mi jak nie pasują do gry,jakieś 2-3 argumenty

Są lepsze picki, niektóre postacie są za słabe na każdą linię, przykładowo Elise, w dzisiejszej mecie Urgot nie ma miejsca, bo jest wiele lepszych ad carry, którzy zadadzą większy dmg np. do dzisiejszej mety nie pasuje Urgot, ktory ma za mały zasięg auto ataku (400 coś), gdzie reszta Ad carry ma po 550.

Tak samo Trundle, jest wiele lepszych picków na topa, jungle, gdzie on na solo nie radzi sobie tak idealnie jak powiedzmy Yorick czy Darius, nie chce porównywać Trundla do takich OP postaci jak Darius, ale sam widzisz, że w stosunku do innych postci taki Trundle wypada cholernie słabo, sam prócz slowa i przyśpieszenia nie ma nic ciekawego co by się mogło przydać.

Opublikowano

Ludzie będą grali tym czym gra topka, bo ludzie nie mają swojego rozumu

Alex picknoł eve pod ap fala evelinek pod ap.Zabrali się za pickowanie ori bum w chuj ori zaczęło latać.

Wszystko zależy od topki nie ma postaci zapomnianych każdą kiedyś pickną

]

Ori już wcześniej była pickowana, tym bardziej po buffie. A ap evke wymyślił shushei który zagrał nią na gamescomie bodajże.

@Top.

Karma wygrywa większość midów, jej problemem jest mid i late game gdzie odstaje strasznie.

Co do poppy jak nie przegrasz early to już raczej gg, ult na supporta, W, E w adc o sciane, qqq. GG

@up

Elise na topie, na linii jest broken, ona nawet potrafi irelke wyrzucić w linii.

Urgot polega na swoim q które ma bodajze 800 range albo więcej i on nie jest ad carry, on jest anty carry.

Opublikowano

Co hejci, bwehehehe. Nie płacz ;_;

Ja ostatnio grałem trzy mecze popką, gdzie ja mam nawet szkrina, hm...

http://screenshotupl.../s/01/i_2k7nj4p

Gra się nią przyjemnie, chociaż głównie buduję ją pod ADC, (dopiero teraz buduję ją bardziej pod offtanka) ulta, szybki rush w 8S (najlepiej z qs) i double/triple, po czym TF robi się 3v5.

Ale żeby nie było, że ona jest OP - bo jest OP i jest jednocześnie imba - to słaby pick, ze względu na dużą ilość kontr. Ale nadal imba OP pick. Na offtanka prawie nienaruszalna ze swoją pasywką.

GRATY, WYGRAŁEŚ NORMALA!

@Temat: Niema czegoś takiego jak OP champ, który jest rzadko pickowany.

Opublikowano

karma to moj main, prosze sie nie spinac tutaj, bo ja karma wyszedlem z elohell a ty jestes tylko marnym hejterem!!! jak ci sie nie podoba to idz grac w dote2 prosze bardzo!

Opublikowano

Po co Poppy i Karma, jak są lepsze picki? Po co pickować taką poppy na topa jak można nawet głupiego Jayce'a i jest 100x lepszy we wszystkim.

Opublikowano

Po co Poppy i Karma, jak są lepsze picki? Po co pickować taką poppy na topa jak można nawet głupiego Jayce'a i jest 100x lepszy we wszystkim.

Na pewno ma lepsze early, ale nie late gdzie poppy miaźdzy.

Opublikowano

pff, karma bym cie zmiazdzyl synu, jak nie wierzysz zapraszam 1v1 arama bitch ;3 ma wszystko co potrzebne shield, heal, dmg, slow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...