Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rzadkie picki - super OP'y

Spooq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

]

Ori już wcześniej była pickowana, tym bardziej po buffie. A ap evke wymyślił shushei który zagrał nią na gamescomie bodajże.

@Top.

Karma wygrywa większość midów, jej problemem jest mid i late game gdzie odstaje strasznie.

Co do poppy jak nie przegrasz early to już raczej gg, ult na supporta, W, E w adc o sciane, qqq. GG

@up

Elise na topie, na linii jest broken, ona nawet potrafi irelke wyrzucić w linii.

Urgot polega na swoim q które ma bodajze 800 range albo więcej i on nie jest ad carry, on jest anty carry.

Karma odstaje w mid i late game? Kurwa nie rozśmieszaj. Właśnie w early trzeba grać defensywnie, aby w late mieć już ten swój, może i nie cały, ale w większości gotowy build. Tarczę pierdolnie z ulti i już pochłania z 800/1k obrażen + obrażenia równe temu. Jej Q? Cud. Połączenie z ulti, nie dość, że leczy, to znowu zadaje obrażenia! Jej W jest w sumie tylko do doganiania, ponieważ spowalnia i rzadko tego używam. Robiłem Karmę i pod support i pod AP Carry. Support 5/2/32, AP Carry 10/0/5 (surrender przeciwników w 20 minucie). Nie pierdolcie, że Karma jest słaba.

Pozdrawiam,

Wasz Buk.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Karma odstaje w mid i late game? Kurwa nie rozśmieszaj. Właśnie w early trzeba grać defensywnie, aby w late mieć już ten swój, może i nie cały, ale w większości gotowy build. Tarczę pierdolnie z ulti i już pochłania z 800/1k obrażen + obrażenia równe temu. Jej Q? Cud. Połączenie z ulti, nie dość, że leczy, to znowu zadaje obrażenia! Jej W jest w sumie tylko do doganiania, ponieważ spowalnia i rzadko tego używam. Robiłem Karmę i pod support i pod AP Carry. Support 5/2/32, AP Carry 10/0/5 (surrender przeciwników w 20 minucie). Nie pierdolcie, że Karma jest słaba.

Pozdrawiam,

Wasz Buk.

i co wbiłeś już 2k elo z tą karmą? jak tak to propsy, może Cie do aspera gamers wezmą

nie wiem czy jest sens prowadzenia takiej dyskusji, bo zawsze kończy się tak samo

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

viktor niedawno byl moim mainem i zgodze sie jest w chuuj op kosmiczny zasieg i dmg z E, opbszarowy slow/stun z W, dobre dmg i tarcza z Q, no i ulti robiacy AoE dmg pro postac. Teraz przezucilem sie na swaina tez jest swietny W unieruchomienie przeciwnika, Q slow + dmg , E obrazenia zadawane w czasie, ulti ktore go leczy. poprostu poezja no i jeszcze te n pasyw przywracajacy mane po zabiciu potwora ^.^. Sorry za bledy

krzychu.jpg

Opublikowano

i co wbiłeś już 2k elo z tą karmą? jak tak to propsy, może Cie do aspera gamers wezmą

nie wiem czy jest sens prowadzenia takiej dyskusji, bo zawsze kończy się tak samo

Może i 2k elo nie mam, ale te 1,7k posiadam..

Opublikowano

Wy tu tylko rozmowe prowadzicie praktycznie tylko na temat poppy/karmy. A co z takim pickiem jak viktor?

Dobre dmg z E, do tego dobre cc z W + ulti, które samo w sobie jest niezłe. Potrafi zrobić niezły dmg w ciągu któtkiego czasu jak każdy inny "dobry" caster.

Ja jeszcze zauważyłem, że zyra nie jest czesto pickowana, a jest postacią, która może zjeść wszystkie inne postacie na midzie. Jej "krzaczki" potrafią zadać niezłe obrażenia, szczególnie gdy przy tym złapiemy przeciwnika w snare. Do tego jej ulti, które w teamfight'ach potrafi nieźle namieszać.

Wy tu tylko rozmowe prowadzicie praktycznie tylko na temat poppy/karmy. A co z takim pickiem jak viktor?

Dobre dmg z E, do tego dobre cc z W + ulti, które samo w sobie jest niezłe. Potrafi zrobić niezły dmg w ciągu któtkiego czasu jak każdy inny "dobry" caster.

Ja jeszcze zauważyłem, że zyra nie jest czesto pickowana, a jest postacią, która może zjeść wszystkie inne postacie na midzie. Jej "krzaczki" potrafią zadać niezłe obrażenia, szczególnie gdy przy tym złapiemy przeciwnika w snare. Do tego jej ulti, które w teamfight'ach potrafi nieźle namieszać.

Nie mają doskoku, dasha ani blinka.

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Dzisiejszy zamęt, troszkę pograłem: http://screenshotupl.../s/01/szc7p0qr2

I z dzisiejszej historii: http://screenshotupl.../s/01/sjxxy97_w

Ostatni mecz popką było top (vs Irelia), przedtem było jungle, ostatni mecz karmą był ARAM (dafuq, ale ich fiddle nas zjadł ;_ ;) i przedtem była normalna linia z Caitlyn vs Ashe+Nunu. Jarvan i ja obroniliśmy 2v5 nexusa, ale nasz team był unable to play zupełnie... I ta caitlyn, brr... >.<

I tak, to są normale. Nie gram rankedów, bo mam dosyć.

Imo wcale poppy nie jest useless.. Chociaż naszego ADC można osłonić, kolega pod ścianę i burst idzie że aż miło. Do doganiania też jest świetna ze swoim 430+ms i zasięgiem E+Q combo. Po prostu nic nie ucieknie.. bwehehe

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Hejterzy którzy narzekają na normale - proszę o lepsze staty albo chociaż jakieś screeny w takim razie w temacie na dowolnym trybie gry. Skoro poppy i karma są tak useless, to każda gra powinna być dla nich 0/10, 0/20 a nie 9/3, hm?

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Chyba ci dupę ściska że dużo osób napisało że jakiś champ jest dobry tylko ktoś nie ogarnia i nie miałeś racji to się żalisz proste :)

Napisz komuś z 2k + elo że to championy są do dupy to ciekawe co ci odpiszą bo wątpię że normalny gracz potwierdzi twój tekst.

Jedynie gracz może coś zjebać... chyba że riot by zrobił championa co serio by nic nie robił ale co do karmy ona wcale nie jest taka zła może nie zabijasz nią tak często ale na midzie długo się utrzymuje , ja nie gram (brat gra) i jakoś większość kończy z statami prawie 0 dedów nie kiedy mu się zdarzy paść czyli moim zdaniem nie jest zła.

Tak samo pisanie o Elise że to dupa a nie champion a do około 15lvl zjadę cię nią na combo dopiero później słabnie ale nie aż tak :).

Lubie ignorantów bo łatwo was pokonać i lubię jak płaczecie na czacie że ktoś jest 100% fartem i niby nie ma w ogóle umiejętności tylko ciągle farci hehe.

I moim zdaniem to prawda jak ktoś nie ogarnia championa to po prostu pisze że ten champion jest słaby.

a na low elo to już nie gadam nic po prostu nic nie wiedzą nawet counter pick nie znają i tak stawią na swoim chociaż są noobami z gównianą wiedzą po 12lat mają to i tak myślą że mają racje :D najczęściej to ktoś wychodzi z gry :).

edit: ja Poppy nie ogarnąłem ale trafiłem raz na gracza (przeciwnika) .... który nią zrobił rzeź.

Co raz więcej widzę ludzi którzy uważają że jakiś champion jest OP kupują go a później lamią bo myślą że champion (komputer) wygra sam za nich grę a oni nic nie będą robić.

edit2: Skąd ja to wiedziałem Darrkaj że zobaczę tu twoje teksty na temat karmy... jeżeli ty masz około 2k elo to serio nie wiem jak wszedłeś na te elo ;x chyba ktoś ci gry wygrywał bo ty zawsze próbujesz na swoim postawić , to co jeżeli ktoś ogarnia karmę i wygrywa nią linie to i tak karma jest do dupy? -.- bo nie kumam tu nie których.

Dodam jeszcze że warto takimi zapomnianymi championami grać bo przeciwnik was nie doceni i dostanie wpier :) i najczęściej nawet nie wiedzą co ta karma potrafi , sam się przyznam że nie znam jej 100% bo nie ja nią gram ale wiem co potrafi.

I prosiłbym o nie zakładanie już takich tematów lub po prostu nie zaczynajcie kłótni takich bo mnie to wkur... ;x i zawsze muszę dodać swoje 3 grosze.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Chyba ci dupę ściska że dużo osób napisało że jakiś champ jest dobry tylko ktoś nie ogarnia i nie miałeś racji to się żalisz proste :)

Napisz komuś z 2k + elo że to championy są do dupy to ciekawe co ci odpiszą bo wątpię że normalny gracz potwierdzi twój tekst.

Jedynie gracz może coś zjebać... chyba że riot by zrobił championa co serio by nic nie robił ale co do karmy ona wcale nie jest taka zła może nie zabijasz nią tak często ale na midzie długo się utrzymuje , ja nie gram (brat gra) i jakoś większość kończy z statami prawie 0 dedów nie kiedy mu się zdarzy paść czyli moim zdaniem nie jest zła.

Tak samo pisanie o Elise że to dupa a nie champion a do około 15lvl zjadę cię nią na combo dopiero później słabnie ale nie aż tak :).

Lubie ignorantów bo łatwo was pokonać i lubię jak płaczecie na czacie że ktoś jest 100% fartem i niby nie ma w ogóle umiejętności tylko ciągle farci hehe.

I moim zdaniem to prawda jak ktoś nie ogarnia championa to po prostu pisze że ten champion jest słaby.

a na low elo to już nie gadam nic po prostu nic nie wiedzą nawet counter pick nie znają i tak stawią na swoim chociaż są noobami z gównianą wiedzą po 12lat mają to i tak myślą że mają racje :D najczęściej to ktoś wychodzi z gry :).

Elise top jedyna dobra kontra na irelie

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Elise top jedyna dobra kontra na irelie

Ja większość grałem nią na 3vs3 , ale jak będę mieć iść na top przeciwko irelce to pickne sobie elise i luknę jak się nią kontroluje :D bo szczerze nie lubię mieć na linii ogarniętej irelki :).

Elise też na mid nie jest zła tylko trzeba ogarnąć i wycisnąć z niej jak najwięcej oczywiście nie na każdego championa bo to głupota.

Raz elise wygrałem mid z dzianą było ciężko ale jakoś poszło :P po prosto combo za combem czego więcej chcieć ;D.

Podoba mi się to że dużo osób słucha się ludzi i nie docenia elise łatwo takiego kontrolować :) ale trafiają się gracze którzy wiedzą jak grać przeciwko niej.

I nie każdy wykorzystuje dobrze pająka... ale mniejsza.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Grałem dzisjaj tą poppy na ranku i co , z garenem bylo wyrownanie na linii, a jak doszlo do teamfightow? Ult na adc / apc i wszyscy gina.

Skonczylem chyba 12/2/8 czy cos takiego i była to łatwa gra. A przed gra bylo tylko slychac - " Poppy? Przegramy to!"

Opublikowano

@Up

A ja Karmą dzisiaj na midzie grałem, staty 156/0/0, zajebiscie wszystko wyccarowałem.

Screen or didn't happen.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

sa postacie kupy racja ,ale wiekszosc pickow jest uzalezniona od turniejow i streamow

oce gra kassadinem i w prawie kazdej grze go nie ma bo banowny

tak samo m5 benq ryze i tylko ryza na midzie widzialem

to samo master yi ap

sa postacie kupy np: trundle ktory jest po prostu slaby czy heimendinger

wiekszos postaci nie jest na ta mete ,teraz liczy sie mobilnosc i dmg

ekhem powiedz mi, kto z topki gra ap masterem? ja osobiście jak gram masterem to nikt startu na midzie nie ma >.< nie oglądam streamów, nie oglądam pro player picków, nie oglądam na yt jak ludzie grają.. >.< sam sobie ukształtowałem styl i tyle w tym temacie...

btw. każdy może sobie ukształtować swój styl i nikt nie może mu tego zabronić...

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

ekhem powiedz mi, kto z topki gra ap masterem? ja osobiście jak gram masterem to nikt startu na midzie nie ma >.< nie oglądam streamów, nie oglądam pro player picków, nie oglądam na yt jak ludzie grają.. >.< sam sobie ukształtowałem styl i tyle w tym temacie...

btw. każdy może sobie ukształtować swój styl i nikt nie może mu tego zabronić...

ale mozna takze grac stylem streamerow

a o tu filmi kto gra ap masterem

­

Opublikowano

A co myślicie na temat Siona

Ogarnięta postać mało osób gra nią tania

duże dmg

Ap

co najlepsze ochrona która pęka i bierze dmg

kradzież hp

ogólnie fajna i dobra

Co wy myślicie na temat Siona?

Opublikowano

Ja polecam Syndre mało kto nią gra ale jak ma się skila to się wie jak zadać ogromny DMG, dlatego sam się powolutku będę uczył ;)

syndra jest dobra ,dobrze ogarniete kontruje nawet karthusa

nie jest to slaba postac ,jezeli sie robi tylko pod ap

­

Opublikowano

ale mozna takze grac stylem streamerow

a o tu filmi kto gra ap masterem

niestety ten twój styl "streamerów" mnie nie dotyczy bo jak powiedziałem wyżej: nie oglądam streamów, youtube (filmów z lola) itp. także....pozresztą myślę że ta dyskusja do niczego nie prowadzi także gdyby jakiś mod byłby taki miły i zamknął ten byłbym wdzięczny, ponieważ zaczyna się robić spam...
304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

A co myślicie na temat Siona

Ogarnięta postać mało osób gra nią tania

duże dmg

Ap

co najlepsze ochrona która pęka i bierze dmg

kradzież hp

ogólnie fajna i dobra

Co wy myślicie na temat Siona?

sion ?

Phantom+infinity odpala ulta w tf stunuje adc i gg według mnie nudna postać tyle co do siona

Opublikowano

edit2: Skąd ja to wiedziałem Darrkaj że zobaczę tu twoje teksty na temat karmy... jeżeli ty masz około 2k elo to serio nie wiem jak wszedłeś na te elo ;x chyba ktoś ci gry wygrywał bo ty zawsze próbujesz na swoim postawić , to co jeżeli ktoś ogarnia karmę i wygrywa nią linie to i tak karma jest do dupy? -.- bo nie kumam tu nie których.

Dodam jeszcze że warto takimi zapomnianymi championami grać bo przeciwnik was nie doceni i dostanie wpier :) i najczęściej nawet nie wiedzą co ta karma potrafi , sam się przyznam że nie znam jej 100% bo nie ja nią gram ale wiem co potrafi.

I prosiłbym o nie zakładanie już takich tematów lub po prostu nie zaczynajcie kłótni takich bo mnie to wkur... ;x i zawsze muszę dodać swoje 3 grosze.

jak soraką pod ad mam 0 dedów na midzie i wygrywam nią rankedy to też jest dobra? ;]

Ty mówisz o ogarnianiu postaci, a ja mówie o postaci, więc chyba nie gadamy na ten sam temat? czyli jak ogarniam tą sorake pod ad to też mogę ją nazwać dobrą, bo przecież mnie dobrze idzie, nie? lol, to jest takie głupie gadanie, tu bardziej chodzi czy jakaś postać w ogóle się do czegoś przydaje, a nie czy ją ogarniam

teraz takie porównanie - dwóch graczy gra na tym samym poziomie, są na midzie i przykładowo jest ta karma vs jakiś inny mider, myślisz, że karma ma większe szanse w ogóle wygrać grając na tym samym poziomie co przeciwnik? jeżeli jakiś champion nie jest tykany to znaczy, że jest coś z nim nie tak, tak samo jak trynda - mogę się kłócić, że jest dobry i nie możesz mi udowodnić, że jest słaby, bo zawsze wyjadę z tym samym argumentem i wychodzi na to, że jest git, nie? szkoda nawet prowadzić takie dyskusje, bo chyba coś do Ciebie nie dociera, graj sobie jaką tam chcesz postacią, mi to wisi, ale faktów nie zmienisz

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

jak soraką pod ad mam 0 dedów na midzie i wygrywam nią rankedy to też jest dobra? ;]

Ty mówisz o ogarnianiu postaci, a ja mówie o postaci, więc chyba nie gadamy na ten sam temat? czyli jak ogarniam tą sorake pod ad to też mogę ją nazwać dobrą, bo przecież mnie dobrze idzie, nie? lol, to jest takie głupie gadanie, tu bardziej chodzi czy jakaś postać w ogóle się do czegoś przydaje, a nie czy ją ogarniam

teraz takie porównanie - dwóch graczy gra na tym samym poziomie, są na midzie i przykładowo jest ta karma vs jakiś inny mider, myślisz, że karma ma większe szanse w ogóle wygrać grając na tym samym poziomie co przeciwnik? jeżeli jakiś champion nie jest tykany to znaczy, że jest coś z nim nie tak, tak samo jak trynda - mogę się kłócić, że jest dobry i nie możesz mi udowodnić, że jest słaby, bo zawsze wyjadę z tym samym argumentem i wychodzi na to, że jest git, nie? szkoda nawet prowadzić takie dyskusje, bo chyba coś do Ciebie nie dociera, graj sobie jaką tam chcesz postacią, mi to wisi, ale faktów nie zmienisz

I z tym nie ma co się kłócić

Nie mów mi ,że bardzo dobra soraka pod ap ogarnie średniego kassadina ,to nie możliwe

Po pierwsze :Ta gra polega na counterpickach

Po drugie :Nie ma postaci najlepszej ,są postacie słabe

Po trzecie :Nie mówmy czy postać jest dobra jeżeli wygrywamy ją gry ,wszystko zależy od poziomu graczy z jakimi gramy

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...