Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] dobór postaci do carrowania gier na 800-1200 elo

Sence °

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ctrl + F, brak katariny w guide, najlepsza postać do carrownia soloQ z gry. Dzięki, nie polecam poradnika.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Riven do tier 1.... w ogóle gdzie pantheon ?

Heimer większy tier niż 4.. to że nikt nim nie gra nie znaczy że jest słaby nie chcesz trafić na ogarniętego heimer który ci w 9min towera popchnie spokojnie.

Yorick ?

Co do ryze siedzi chyba dobrze zmieniłem o nim zdanie jak zobaczyłem itemy pod mane + jak zrobić ryze DMG tank :) i na combo rozwalić z 70% hp innemu np. ap carry przy tym że wcale nie mamy aż tak dużo AP tylko many i def :D.

Akali się zgadzam bo widzę co nią brat robi moim zdaniem trochę przesadzona w late.

Wydaje mi się też że morgana zbyt nisko :) jak ktoś wie jak wykorzystać ulti i pewien itemek w grze to łatwo nabić nawet pente a na linii też ciężko nią nie jest.

Ale że nie widzę tu pantheona to się dziwie:) bo ja nim gry wygrywam i nie tylko ja z nowymi itemami ;P.

Nie widzę też Zed i Vi. ale zeda ci odpuszczę bo na tym elo faktycznie mało osób nim gra bo po prostu nie potrafią nim grać.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Ta tristana jest taka pro w late..

"Z lepszym zasięgiem" tu się liczy również mobilność np. Vayne, Ez oni są mobilni i to się bardzo liczy, poza tym ezreal carruje gry w late game, nie wiem jak wy sobie wyobrażacie słabego ezreala w late.

Mhm, Porównaj lategame Twitcha, Kogmawa, Tristany a Eza.

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Teemo bot? (hahaha) Gosciu teemo na topa z 40 ap leje kazdego oprocz jayce. I gdzie jest ashe ? ja dzieki niej wybilem sie w 2 sezonie z 1000 elo do 1400 mialem 34 wygran ei 8 przegranych z ultem portafi zabic kazdego adc (wedlug mnie )

I maokai : zajebiste ganki , potrafi dojsc do adc na W jeden z lepszych junglerow

Opublikowano

Teemo bot? (hahaha) Gosciu teemo na topa z 40 ap leje kazdego oprocz jayce. I gdzie jest ashe ? ja dzieki niej wybilem sie w 2 sezonie z 1000 elo do 1400 mialem 34 wygran ei 8 przegranych z ultem portafi zabic kazdego adc (wedlug mnie )

I maokai : zajebiste ganki , potrafi dojsc do adc na W jeden z lepszych junglerow

Napisz tutka jak sie wybic z 1000 na 1400 elo plz

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

@up.

morde może być w t4, bo nie ma cc, a cc wygrywają gry. Morde tylko z dobrym teamem

Mordekaiserem na low elo można samemu gry wygrywać. AoE Skille, zwiększenie resistow i armora naszego adc, 2x adc w teamie.

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Ja pierdole. Ja pierdole. Ja pierdole. Ja pierdole. Ja pierdole. Ja pierdole... ale gówno

Jak supportem nie można wygrać gry? Co kurwa?!

WoW. Nie wiedziałem ,że LB może wycarrować gre, chyba że do 20 minuty...

Shaco w T1? Nocturne T1 na TOPIE?! Gdzie jest mordekaiser, morgana, orianna, kennen, ezreal? Bo jakoś w T1 ich nie widzę.

Opublikowano

teemo buduje sie po ad offtanka, a nie nic nie kontrujace papierowe ap gówno

@top

noc I naut top tier, toplane op

imo na takim elo to sie bierze middera roamujacego, jak Sion, I tylko killujesz->gank->kill->gank

pod warunkiem, ze na serio zaslugujesz na wyzsze elo

Opublikowano

Tak naprawdę jak widzę że ktoś skreśla supporta to mam ochotę zabić chociaż mało gram supp :).

Lubie grać supp tylko musiałbym mieć ogarniętego adc na linii bo jak nie ogarnia to marnuje moje starania się np. alistarem ;d darmowe kille xD nie kiedy wychodzi tak pięknie tylko adc śpią.

Tak naprawdę jak support dobrze zagra rzuci np. ulta z stunem daje tylko przykład to najczęściej TF wygrany:)

Bez supporta nie ma gry ... a jak ktoś nie docenia supportów w swoim teamie to po prostu nie powinien grać rankedów ;>.

I też się nie zgadzam że LB wygrywa grę ^^ LB jest do ściągnięcia np. adc i później padnie lub ucieknie nic więcej.

LB jest też łatwo na linii przez combo - na combo może ściągnąć nie jednego ale później mało się przydaje chyba że gracz myśli.

Pantheonem się ładnie wygrywa gry - Ult i np. 3vs3 zamienia się na 4vs3 z mocnym pierdo*nięciem + od razu stun W na np. adc i bye bye :D tylko trzeba to robić z głową to samo Shen też się wygrywa nim gry tylko Shen 90% Ban Pantheon mniej.

Najważniejsze to spokój i tłumaczenie lecz jak ktoś specjalnie pomaga przeciwnej drużynie to koniec;> dzisiaj trafiłem na 3vs3 na takiego mordekaiser i udawał że nic się nie dzieje :> i głupio pytał czemu nie atakowaliśmy najlepsze że miał więcej win itd ode mnie a o grze zespołowej gówno wiedział i o tym jak grać żeby wygrać TF najwidoczniej koledzy mu gry wygrywali lub randomy xD.

Akali też się ładnie wygrywa gry sam nie gram nią ale brat nią śmiga i nieźle mu to idzie , zazwyczaj kończy z statami po 15/5/xx itp jak już wygrywa mid lata po całej mapie i pomaga :P lecz akali ciężko przed 6lvl na midzie jak np. macie przeciwnika coś w stylu Ryze , Zyra itp championy ale jak już ma ult to jest bardzo silna :P łatwo papierowego zjechać który nie myśli.

Polecam też Riven na topa , Khazix na mid/top - khazixem trzeba się nauczyć ogarniać żeby dobrze grać.

Swain też niezły mid :> może długo na linii stać.

edit:

a co do mordekaiser i np. takiego Lee sina to na low elo itp nie potrafią po prostu wykorzystać ich stylu gry :D morde serio z każdą sekundą w grze staje się co raz silniejszy i to dużo... a lee sin dobrze zagrany - np. trafianie z Q.... może nieźle namieszać i trzeba też znać wykonywanie skilli kiedy Q , E itd a nie na odpier... to samo większość nie zna counter picków tak ciężko wejść na stronę?

albo buildy sprawdzić na np. solomid? ;x

Dużo osób też nie zna podstawowych tekstów w lolu....

Ja jak gram rankeda daje z siebie wszystko staram się grać kimś kim potrafię itd.. lecz większość rankedy bierze sobie za normalne gry , to samo lola...

Moim zdaniem lol to nieco trudniejsza gra niż inne :P i nie każdy powinien mieć dostęp.

Jednym też słowem za dużo dzieci.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Ja skroce wam to:

Chcecie miec ulatwiona droge na +1200elo?Nic trudnego,dam wam przyklad jakimi champami ja i moi koledzy wybili sie z tego elo:

Wukong,kata,eve,akali na midzie/topie.Na jungli nie polecam chodzic w elo hell,na adc vayne/graves/corki/ez na suppa leona ali taric janna.

sstwc.jpg

Opublikowano

Naprawdę Nidalee w Tier 4? Tier 1 niepodważalnie. A Maokai Tier 2 jungle? Tier 1, ma zbyt dobre ganki i zbyt szybką jungle żeby był w Tier 2. MFka też powinna być w Tier 1.

Darius Tier 1? Tier 3 albo 4. Tak łatwej do skontrowania postaci na topie chyba nie ma. Poza tym żadnego escape i ulti bijące single target. Tylko noobki uważają że on jest dobry w tym też ty skoro masz Darka w T1 i Nidalee w T4. Malza i Ryze T1? Żadnego escape, i skille na 1 target. A twitcha zaliczyłeś i do T2, i T3. Nie będę więcej pisał bo mi szkoda czasu. Zjebany tutorial.

Opublikowano

Up no widzę że sie wybiłeś konkretnie, skoro w sygnie masz "Unranked" ..

Zbugowalo sie cos,sprawdz na lolkingu,wbilem max 1580 a mam 1480.

sstwc.jpg

Opublikowano

Naprawdę Nidalee w Tier 4? Tier 1 niepodważalnie. A Maokai Tier 2 jungle? Tier 1, ma zbyt dobre ganki i zbyt szybką jungle żeby był w Tier 2. MFka też powinna być w Tier 1.

Darius Tier 1? Tier 3 albo 4. Tak łatwej do skontrowania postaci na topie chyba nie ma. Poza tym żadnego escape i ulti bijące single target. Tylko noobki uważają że on jest dobry w tym też ty skoro masz Darka w T1 i Nidalee w T4. Malza i Ryze T1? Żadnego escape, i skille na 1 target. A twitcha zaliczyłeś i do T2, i T3. Nie będę więcej pisał bo mi szkoda czasu. Zjebany tutorial.

Mow ze Darius Tier 3 lub Tier 4, miej 1200 elo

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Ten poradnik wogóle kijowy, brak Katariny, chyba najlepsze teamfighty ma na low elo, bo łatwo je wygrać. Evelynn, na wardach nie widać, roam all the time + ten burst + łatwa farma. Brak T1 n/c.

Opublikowano

Część 1: Prolog

Witam, już teraz uprzedzam, abyście nie pisali postów np. " Kieruj tym czym umiesz ", bo nawet jeśli umie czymś grać, to są takie postacie, które nawet z mocnym feedem nie będą w stanie wygrać ( dobrym przykładem jest kog' maw. Jeżeli twój team to warzywa są 0 szanse na wygrane.

W tym poradniku chciałbym przedstawić wam listę postaci, które są dobre do rozgrywek na 800-1200 elo.

Część 2: Tier's

- Tier 1 - postać posiada mocny DMG, escape mechanizm, albo stuna / dash'a, mocne cc

- Tier 2 - postać posiada średni DMG / mocny DMG, może nadrabiać cc'kami

- Tier 3 - postać nie posiada mocnego DMG, może nie mieć cc'ków, albo ma dmg, trochę cc, ale jest trunda / łatwa do kontry

- Tier 4 - postać ma małą mobilność, jest delikatnie upośledzona, + lub brak cc

ps. Sortowanie według siły postaci

Bot lane: Ezreal ( usseles w late game ), Twitch ( one stun, one dead )

rly?, to ty chyba synu nie potrafisz grać, jeśli ezreal jest useless, a co do twitcha duchem trzeba umieć się pozycjonować, a nie wbijac pyskiem jak idiota.

nid tier4?, kolejne op postać, dobry tank wbijasz sie pyskiem wyłapujesz adc i lecisz dalej.

Opublikowano

praktycznie wiekszosc sie nie zgadza, dziwne w ogole ze nidalee w 4 tierze jak splitpushem mozesz wygrac cala gre na takim badziewnym elo, szkoda gadac, pewnie sam z tego elo nie wyszedles

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...