Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Video|Tutorial] Podstawy Latania w BFP4F By Keniger :D

Keniger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka jest wasza opinia na temat tego :> ? Czegoś brakuje czy macie coś do dodania :D ? Proszę o konstruktywną krytykę ^^

Co chcieli byście ujżeć w następnej częsci ?
- Manewry ?
- Walka Piechota vs Heli ?
OndteAw.png
  • Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Rozbuduj ten poradnik plis. Jest bardzo fajny.

Poradniki robisz fajne (ale te macra mogłeś se darować).

Pokaż jak dokładniej wylądować bo wcale to nie jest tak że zmniejszamy prędkość samym S (lub przepustnicą w dół) trzeba też myszką (lub joystickiem) pociągnąć w tył.

Pokaż jak opanować maszyne gdy ta zacznie robić dziwne rzeczy - też się przyda.

Pokaż fajną technikę - latanie tuż nad ziemią.

Pokaż w którym momencie użyć flar i jak się zabezpieczać przed stringerami.

To w sumie byłoby na tyle. Jak sobie jeszcze coś przypomne dam edita i zmienie.

Pozdro. Dziś zabieram się za helkę :D

Opublikowano

Dzięki :D

Własnie to chciałbym dodać w następnej części, będzie ona głównie o taktykach etc... Aczkolwiek dzięki jeszcze raz :P

OndteAw.png
Opublikowano

Szkoda, że nie zrobiłeś go wcześniej jak zaczynałem swoją przygodę z BFP4F :)

A od siebie dodałbym jeszcze klawisz CTRL podczas lotu i ruch myszką - "wiercimy sie na fotelu pilota" zwiększa pole widzenia, widać co dzieję sie po bokach a nie tylko z przodu.

Opublikowano

No poradnik niezły, na dłuższą metę polecam zmienić mikrofon, albo chociaż zniwelować szumy, ja sam osobiście zmieniłem sterowanie z myszki na strzałki, o wiele bardziej ułatwia to latanie, warto jeszcze powiedzieć, żeby nie latali za nisko bo byle kto może nas zabić nie koniecznie z czołgu, czy rpg, zwykły pistolet wystarczy i możesz pokazać jak się robi beczki, przydatne gdy X się ładuje:D

436951440626370320491.png

Opublikowano

Kurcze :D Fajnie Ci to wyszło :) Pytanie: Będzie coś takiego związanego z samolotami :) ?? Wczoraj już się zastanawiałem ale dzisiaj już wiem kupuje jakiś kijowy joystick i uczę się na nim latać bo na moim padzie od PS3 to idzie pieldolca dostać :P

Opublikowano

Ja tam uważam, że latanie na niskim pułapie ma swoje zalety:

- utrudnione namierzanie przez wyrzutnie rakiet przeciwlotniczych, chowamy się za budynkami, górkami itp.

- szybsze dostrzeganie wroga, z góry mało co widać i trzeba nurkować w ciemno

- pomijając już wrażenia i frajdę jaką daje takie latanie

Opublikowano

Ja tam uważam, że latanie na niskim pułapie ma swoje zalety:

- utrudnione namierzanie przez wyrzutnie rakiet przeciwlotniczych, chowamy się za budynkami, górkami itp.

- szybsze dostrzeganie wroga, z góry mało co widać i trzeba nurkować w ciemno

- pomijając już wrażenia i frajdę jaką daje takie latanie

Powiem Ci tak, dla mnie latanie na niskim pułapie ma duużo zalet, ale nie na myszce i nie dla początkujących pilotów.

Jeśli latasz dłużej niż tydzień to można się bawić na niski pułap, w sumie ja z takowego pułapu zabiłem 58kolesi na 1 życiu:D

A i jeszcze jedno, jak w przeciwnej drużynie masz ogarniętego pilota, to schodzisz na 2 strzały, w walce apc vs apc dużą rolę gra to kto jest wyżej;)

Opublikowano

Powiem wam że latanie na niskim pułapie ma sens na mapach typowo piechota, czyli Dragon Valley. Na omanie i Dalianie, lipa, czołgi, apc, rpg, aa, wrogi heli jak nas zauwazy z wyższego pułapu ma prostą drogę ;o dwie rakiety i nas nie ma x.x

OndteAw.png
Opublikowano

Powiem wam że latanie na niskim pułapie ma sens na mapach typowo piechota, czyli Dragon Valley. Na omanie i Dalianie, lipa, czołgi, apc, rpg, aa, wrogi heli jak nas zauwazy z wyższego pułapu ma prostą drogę ;o dwie rakiety i nas nie ma x.x

O tym ciągle pisałem:D

Opublikowano

Wybacz keniger :D ale zmniejszanie czułości na 25% to jest głupota ja zmieniłem w widnowsie na 100% w grze tez 100% a mam myszke specjalnie szybką do fps i jakośogarniam, nagram ci poradnik latania jetem w odpowiedzi video :D

Masz like bo sie starałeś :)

domineses.jpg

Antix Najlepszy GM MPC

Lord Makin Najlepszy Administrator i opiekun MPC

Opublikowano

Ja bym powiedział, że wręcz przeciwnie na Dragon Valey nie ma stingerów, nie widzę potrzeby latać nisko, chyba że LittleBirdem. Poza tym to nie mapa dla piechoty, są tak samo czołgi i apc i głównie to na nich oparta jest walka + mechanicy z RPG. Dla mnie Oman to typowa mapa dla piechoty : dużo miejsc do kampienia dla snajperów, mechanicy mają co rozwalać a i assaulty gdzie powalczyć, dlatego tak lubię tą mapę i gram w sumie tylko na niej.

A co do rozwalenia heli z wyższego pułapu to oczywiście racja, jak dasz się zaskoczyć z góry to po tobie.

Opublikowano

Tu nie chodzi o zaskoczenie : o Nie widzisz co jest nad tobą ;__;

Na na dragonie to tylko na C po stronie Us wale i jest ok :D Ponad 50 fragów na runde ;)

Na omanie latałem nisko to pizda... Cały czas mnie cos napierdalało. To jest kwestia wyboru że tak powiem

OndteAw.png
Opublikowano

Tu nie chodzi o zaskoczenie : o Nie widzisz co jest nad tobą ;__;

Na na dragonie to tylko na C po stronie Us wale i jest ok :D Ponad 50 fragów na runde ;)

Na omanie latałem nisko to pizda... Cały czas mnie cos napierdalało. To jest kwestia wyboru że tak powiem

Dodajmy że na omanie i dalian jak masz ogarniętego pilota samolotów to też rozpizga Ciebie :/

Opublikowano

Dodajmy że na omanie i dalian jak masz ogarniętego pilota samolotów to też rozpizga Ciebie :/

Nieee, jeta da się łatwo rozjebac albo zrobić unik i ma chuja ;f Ale są takie natrety co cały czas napierdalaja to wtedy lipa

OndteAw.png
Opublikowano

Taki edit posta powyżej mojego:

Możesz też dać proste uniki i pokazać w którym momencie trzeba strzelać w przeciwnika. W sensie ta pozioma kreska musi się zgrać z celownikiem. Też warto to pokazać bo początkujący może się dziwić czemu rakiety nie lecą tam gdzie pokazuje celownik :)

Opublikowano

Oki, postaram się to wsadzić w następny odcinek :P

Chcecie coś o jetach ? Lub coś innego ? :D

Ja chce :D:D:D Bo się uczę tym złomem latać :P Tak wgl, jaki masz joystick :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...