Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyciąganie maksymalnej ilości FPS w Minecraft

Bum662

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

zbyt wiele nie daje.

ref

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

Chcesz wyciągnąć maksymalną ilość fps w minecraft? Kliknij

tu!

Opublikowano

Dzięki!
miałem max 15 fpsow + optifine

a teraz 200+ fpsow z optifine

Oczywiście wielki +

Opublikowano

Do bezproblemowego przydzielania pamięci RAM zalecam odpalać minecrafta przez Magic Launcher :)Do pobrania tutaj

CPU: Intel Pentium G2030 @ 3.0GHz x2 | GPU: Gigabyte Radeon HD 7790 | RAM: 4GB DDR3

lamborginiaventadorsyg1.png

Lamborghini Aventador

Opublikowano

Ja mam taki problem, jak napisałeś w pkt. 3/1 o dodaniu więcej ramu do mc, robie tak jak Ty, wpisuje javaw -Xmx3072m -Xms3072m -jar "C:\Users\Franek\Desktop\Gry" w notatniku, plik zapisuję pod nazwą minecraft.bat, ale uruchamiam to, otwiera mi się czarne okienko i od razu znika, co robię źle? jak by to było ważne mam windowsa 7, 4GB RAM'u, 50 fps ;f próbowałem również przy zapisywaniu zmienić żeby zapisało ten plik jako wszystkie pliki a nie tylko dokumenty tekstowe.

Opublikowano

Ja mam taki problem, jak napisałeś w pkt. 3/1 o dodaniu więcej ramu do mc, robie tak jak Ty, wpisuje javaw -Xmx3072m -Xms3072m -jar "C:\Users\Franek\Desktop\Gry" w notatniku, plik zapisuję pod nazwą minecraft.bat, ale uruchamiam to, otwiera mi się czarne okienko i od razu znika, co robię źle? jak by to było ważne mam windowsa 7, 4GB RAM'u, 50 fps ;f próbowałem również przy zapisywaniu zmienić żeby zapisało ten plik jako wszystkie pliki a nie tylko dokumenty tekstowe.

Ja miałem taki sam problem. W Magic Launcherze ustawiasz sobie ile RAMu przydzielasz aplikacji a resztę robi za ciebie ML

CPU: Intel Pentium G2030 @ 3.0GHz x2 | GPU: Gigabyte Radeon HD 7790 | RAM: 4GB DDR3

lamborginiaventadorsyg1.png

Lamborghini Aventador

Opublikowano

Ref

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

Chcesz wyciągnąć maksymalną ilość fps w minecraft? Kliknij

tu!

Opublikowano

Jak widzę, że piszecie "Moj komp z przed 5 lat wyciąga 900 FPS" to aż mi się was żal robi... Jak już to na minimalnych w minecraft alpfa(czy jakoś tak) xD

Tut Dobry ale widziałem dużo lepsze i posiadają więcej opcji.

4455415860.png

lenovo

2.4GHz / 710M / 4GB / 1TB

Opublikowano

Ja miałem taki sam problem. W Magic Launcherze ustawiasz sobie ile RAMu przydzielasz aplikacji a resztę robi za ciebie ML

Jak mam tam ustawić ile RAMu przypisuje do minecrafta? heh uruchamia mi się okienko z logowaniem do mc premium xD więc wpisuje nick, hasło oczywiście błędne, i daję graj w trybie offline.

Gość michal12386
Opublikowano

średni poradnik ;P sam wiem więcej niż tu pisze ;P

Opublikowano

A ja polecam rozmontować zasilacz i go przeczyścić. Odkręcamy śrubki, zdejmujemy obudowe i bierzemy się do roboty :) Poprawa wydajność we wszystkich grach, zasilacz wolniej się grzeje, ogólnie epicko :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...