Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czas wojny!

Czerew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mówiąc wojna, wielu ma na myśli parę oddziałów żołnierzy siedzących w okopach i strzelających do siebie, ale jednak to jest takie proste jakby się mogło wydawać. Ta cała polityka to szeregi skomplikowanych działań. To co pokazuje nam telewizja, to właśnie ta lepsza strona wojny, bo tak naprawdę większość z was nie wie co to prawdziwa wojna. Gdzie człowiek zamienia się w bestię, robi rzeczy których byśmy sobie nawet nie wyobrażali. My zwykli ludzie jesteśmy tylko pionkami w tej grze politycznej. Pamiętajcie, że człowiek jest najdoskonalszą istotą na tej Ziemi, pamiętajcie też o szacunku do drugiego człowieka, każdy jest wart tyle samo. Tutaj na Ziemi, ludzie garną do siebie, chcą mieć coraz to więcej i więcej, ale wszystko i tak rozstrzygnie się tam, u Góry :)

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prawdziwej wojny nie zobaczysz w telewizji, to nie jest bieganie z karabinem jak w call of duty po całej mapie(tu mieście/kraju) to czasami koczowanie tygodniami, ciężkie warunki życia, podczas wwII ludzie jedli szczury, bo nie było co.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

cala telewizja wam klamie jak jest i mydli oczy, myslicie ze znacie prawde a gowno znacie

mowiac ze rzad Tuska jest rzadem zlodzieji jestescie w bledzie poniewaz to jest tak zwana dezinformacja, ktora jak widac bardzo dobrze im wyszla

Tak na serio Tusk prowadzi nasz kraj do zwyciestwa, zreszta sami zobaczycie w najblizszej przyszlosci

i nie mowcie mi ze klamie albo pierdole bzdury bo mam kontakty, dzieki ktorym potwierdzilem powyzej zapisane informacje za co zreszta moge byc represjonowany za ujawnienie tego

Opublikowano

Nienawidze takiego pie?rdoleniaa jak to wildarra. Nie podoba ci sie? To czemu w ch?j stad nie wyjedziesz i zaczniesz mowic po angielsku?

Czekam na odpowiedz.

.

.

.

.

I co? Pewnie nie masz nawet 18 lat skonczonych a juz ci sie biedny mozg zrabal. Czemu nikt nie widzi nowych autostrad, wspanialych lubelskich przysttankow, pieknego krakowa ze setkami miejsc pracy, prosperujaca gospodarka, stacja polaczona z olbrzymia monumentalna galeria krakowska i busami? Czemu nikt nie widzi TV naziemnej, LTE, 2och nowych wiezowcow w warszawie czy stadionu narodowego? Czemu NIKOGO NIE OBCHODZI ZE DOSZLISMY DO TEGO W LEDWIE 20, D W A D Z I E S C I A LAT??!! Czemu nikt niewidzi, ze polska jest wolna od ledwie 20 lat , i mamy prawo jeszcze jedna noga stac w betonie? NFZ zaczyna zreszta powolutku i wolno wyjezdzac na prosta. Choc o ZUSIE nie da sie tego powiedziec..

Ale i tak jak patrze na tych mega ekspertow na forach Wp i onetu czy wielkich ateistow piszacych ze "katole sa glupi" to mi sie rzygac chce.

A drogi wildarze, ty sam przeciez jestes polakiem wiec nazywasz sam siebie chujem mowiacym chujowym jezykiem.

To nara.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@robot33xD

po jakiego ch*ja spamisz?

@top Wojna jeśli się zacznie to moim zdaniem w Korei pomiędzy północą, a południem, bo te żółtki są pojebane.

A co do naszego kraju i do założyciela tego tematu: dzieciaczku puknij się w czółko Twój tok myślenia jest błędny, jeśli się opierasz na badaniach uokiku, to

pewnie się opierasz na innych państwowych urzędach i badaniach publicznych, co jest czystą kpina, ponieważ oni pokazują to co ,,chcą zobaczyć'' odbiorcy.

Każdy z nas wie, że źle się dzieje na świecie, ale to jest wina przeludnienia.

@Czerew popierasz Hitlera?, jeśli tak to jesteś kolejnym gimbus, który guzik wie, a się dużo udziela. Niemcy uważali za najlepsza tylko i wyłącznie rasę aryjska, my do niej nie należymy. Więc gdyby Hitler wygrałby wojnę to byś teraz szwab buty pucował i jadł resztki z ich stołu.

Nienawidze takiego pie?rdoleniaa jak to wildarra. Nie podoba ci sie? To czemu w ch?j stad nie wyjedziesz i zaczniesz mowic po angielsku?

Czekam na odpowiedz.

.

.

.

.

I co? Pewnie nie masz nawet 18 lat skonczonych a juz ci sie biedny mozg zrabal. Czemu nikt nie widzi nowych autostrad, wspanialych lubelskich przysttankow, pieknego krakowa ze setkami miejsc pracy, prosperujaca gospodarka, stacja polaczona z olbrzymia monumentalna galeria krakowska i busami? Czemu nikt nie widzi TV naziemnej, LTE, 2och nowych wiezowcow w warszawie czy stadionu narodowego? Czemu NIKOGO NIE OBCHODZI ZE DOSZLISMY DO TEGO W LEDWIE 20, D W A D Z I E S C I A LAT??!! Czemu nikt niewidzi, ze polska jest wolna od ledwie 20 lat , i mamy prawo jeszcze jedna noga stac w betonie? NFZ zaczyna zreszta powolutku i wolno wyjezdzac na prosta. Choc o ZUSIE nie da sie tego powiedziec..

Ale i tak jak patrze na tych mega ekspertow na forach Wp i onetu czy wielkich ateistow piszacych ze "katole sa glupi" to mi sie rzygac chce.

A drogi wildarze, ty sam przeciez jestes polakiem wiec nazywasz sam siebie chujem mowiacym chujowym jezykiem.

To nara.

Chłopcze zobaczyłeś to co nam ,,rzucili'' i myślisz, że to są luksusu.

Ludzie na zachodzie myślą dalej, że Polska jest zacofanym krajem i ja się z tym zgadzam. Gdyby nie to całe euro to dalej przez 20lat byśmy mieli to samo co 5lat temu, czyli tak naprawde tylko i wyłącznie zabytki

Opublikowano

Według mnie, to i nie ma co się tak rozżalać nad naszym rządem, że jest zły, bo nasz kraj jest tylko małą jednostką wśród tych wszystkich politycznych mocarstw. Powiedzcie sami, co my mamy takiego cennego? Tylko terytorium, a inne kraje ogromnie złoża surowców, to one są potęgą na świecie, to one tym wszystkim sterują!

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Według mnie, to i nie ma co się tak rozżalać nad naszym rządem, że jest zły, bo nasz kraj jest tylko małą jednostką wśród tych wszystkich politycznych mocarstw. Powiedzcie sami, co my mamy takiego cennego? Tylko terytorium, a inne kraje ogromnie złoża surowców, to one są potęgą na świecie, to one tym wszystkim sterują!

Dobra myślisz tak, a Szwajcaria, Niemcy czy Holandia co mają niby cennego?

Poprostu tam rząd był i jest mądry i cały kraj umie żyć w dostatku.

A u nas bida na każdym kroku...

Opublikowano

@up

przecież tam ciągle trwa wojna. Wojny trwają a nam chodzi o wojnę globalną. Starcia państwo - państwo trwają non stop a to że nie widzisz tego na demotywatorach i po wieczorynce jak przypadkiem obejrzysz wiadomości nie oznacza że ich nie ma.

Zgadzam się też z Tomuszkiem, nasz kraj rozkwita obecnie jesteśmy zielona wyspą według sondażu GSoP w ciągu najbliższych 10 lat zrównamy się pod względem gospodarczym z Belgią. To właśnie dzięki Tuskowi a to że trzyma on za jajca kiboli którzy szerzą w internecie propagandę na jego temat tylko ukazuję jak nasz naród jest głupi. Jedyną osobą która mogłaby podobnie poprowadzić nasz kraj jest Mike.

Opublikowano

Żaden Iran nie napadnie na Polskę i nie będzie zagłady, co wy pierdolicie.

Już to widzę, jak puszczają dorobek ich narodu na nic nieznaczący kraj.

Jak mieliby już tylko iść w kierunku największych strat to puściliby to na obszar o największej gęstości zaludnienia. Czyli nie polska.

Niektórzy tutaj tak się boją o Iran&sąsiadów, że się ośmieszają swoimi teoriami- idźcie lepiej się zastrzelić już teraz, po co czekać do piątku.

Trolling is a art.

Opublikowano

Dobra myślisz tak, a Szwajcaria, Niemcy czy Holandia co mają niby cennego?

Poprostu tam rząd był i jest mądry i cały kraj umie żyć w dostatku.

A u nas bida na każdym kroku...

To fakt ale jest mala roznica- Szwajcaria niezbyt uczestniczyla w wojnie, Holandia zas tak, ale po jej zakonczeniu mieli ponad 70 lat na odbudowe i rozwoj w spokoju. My zas wyladowalismy za zelazna kurtyna i dopiero od 20 lat mozemy sie rozwijac. Zreszta holandia- w przeciwienstwie do nas- nie musiala rozkuwac betonu PRL czy burzyc stare budynki,prawda? Wiec dlatego sa bardziej zaawansowani. I jak dojezdzam do szkoly z przystanku uzbrojonego w telewizor Autosanem lub trolejbusem Solarisa posiadajacymi kasowniki z wyswietlaczami i czytnikami kart- to nie powiedzialbym ze u nas jest WSZEDZIE bida. Chociaz nie ukrywam- wsie wygladaja jakby czas sie tam zatrzymal rok po upadku PRLu, a poza wojewodzkimi miastami nie jest juz tak slodko...

Już to widzę, jak puszczają dorobek ich narodu na nic nieznaczący kraj.

Chujowy kraj chujowy narod chujowy jezyk

Myslisz ze mieszkasz za granica, i juz stales sie Angolem i wyzszym od nas? I mozesz pisac "oni". Nie ONI tylko MY bo ty tez jestes polakiem i nic cie od tego nie uratuje. Troche solidarnosci z bracmi moze,co? I ty sam jestes "chujem", bo zamiast wyrazac sie na ZAGRANICZNYM, LEPSZYM FORUM PO ANGIELSKU piszesz po polsku na jakims polskim "chujowym" forum z "chujowymi" ludzmi.

Co za debil.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Dobra widze, ze znasz Historie racja, ale z Twojej wypowiedzi wywnioskowałem, ze jedynie kraje które posiadają jakieś surowce mineralne mają wieksze znaczenie.

Ale u nas problem właśnie leży tutaj, że w Polsce przez długi czas była komuna i większość obecnie rządzących ma to w krwi. Co do Twojego autobusu to jest mała kropla, nie chodzi o wsie, ale nawet o biedniejsze miasteczka, gdzie naprawde jest bieda, bo w centrum większych miast jej nie zobaczysz, oprócz bezdomnych proszących o jałmużne. Szwajcaria nigdy nie brała udziału w wojnie, a to wszystko dlatego, że Nimecy którzy zwykle zaczynali wojne mieli w szwajcarskich bankach wojne. Ale gdyby Polska nie była takim krajem jakim jest tzn. wódka wszędzie i zawsze, urzędasy pier*ola w dupe zwyklego szarego obywatela to z jednej strony ten kraj już nie mialby tego czegos, ale napewno lepiej by bylo jesli chodzi o dostatek

Opublikowano
To fakt ale jest mala roznica- Szwajcaria niezbyt uczestniczyla w wojnie, Holandia zas tak, ale po jej zakonczeniu mieli ponad 70 lat na odbudowe i rozwoj w spokoju.

Przecież to Szwajcaria była głównym sojusznikiem 3 rzeszy, a holandia co? I widzisz jak na tym wyszli a jak my.

userbarwb.png

Opublikowano

up gdzie ja niby napisalem o surowcach? Grunt mojej wypowiedzi to fakt, ze oni rozwijali sie w spokoju i b. dlugo, a my robimy to znacznie krocej i nie mozna nas oceniac na rowni z reszta..

Opublikowano

Przecież to Szwajcaria była głównym sojusznikiem 3 rzeszy, a holandia co? I widzisz jak na tym wyszli a jak my.

Szwajcaria od kongresu wiedenskiego w 1815r jest panstwem neutralnym. zreszta tak samo jak Holandia ktora ogłosila i w I i II WŚ neutralnosc, ale została zajeta przez nazistów. Jesli nie wiesz co to jest panstwo neutralne polecam poszukac w wiki :)

Jestes Polakiem, zyjesz w wolnym kraju, nie rozumiem czemu popierasz idea Hitlera....

up gdzie ja niby napisalem o surowcach? Grunt mojej wypowiedzi to fakt, ze oni rozwijali sie w spokoju i b. dlugo, a my robimy to znacznie krocej i nie mozna nas oceniac na rowni z reszta..

Sorry to nei Ty pisales o tych surowcach tylko ktos inne....

Ale ogolnie mowiac ze Polska dogoni Belgie za x lat jest moim zdaniem kompletna brednia...

Opublikowano

@Czerew- sorry, moja niewiedza historyczna :/

Opublikowano

@up

Nieprawda, jak już ktoś napisał od kongresu wiedeńskiego w 1815 roku Szwajcaria jest krajem neutralnym, co prawda ponoć tylko zestrzeliła z dwa niemieckie samoloty.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Szwajcaria od kongresu wiedenskiego w 1815r jest panstwem neutralnym. zreszta tak samo jak Holandia ktora ogłosila i w I i II WŚ neutralnosc, ale została zajeta przez nazistów. Jesli nie wiesz co to jest panstwo neutralne polecam poszukac w wiki :)

Proponuję zajrzeć w nowe źródła. Mówią otwarcie o tym, że Szwajcaria pertraktowała z 3 rzeszą przez całą 2 wojne światową, ale po co o tym wiedzieć skoro można dalej powielać znane wszystkim schematy.

userbarwb.png

Opublikowano

Proponuję zajrzeć w nowe źródła. Mówią otwarcie o tym, że Szwajcaria pertraktowała z 3 rzeszą przez całą 2 wojne światową, ale po co o tym wiedzieć skoro można dalej powielać znane wszystkim schematy.

Widze, ze ktos tu tworzy nowa historie :) poprosze zrodlo, jesli to jest na jakims innym forum to naaapewno w to uwierze :)

Jesteś skrajnym lewicowcem, który popiera Hitlera brawo dla Ciebie, Twoj dziadek lub pradziadek napewno jest z Ciebie dumny...

Opublikowano

Dawno już nie widziałem takiego lewicowego człowieka. Wmawiaj, wmawiaj sobie, co jest pewnie to jedynie światowy kryzys. Żadnej wojny nie będzie. Za bardzo się napaliłeś. :P

4ded300e8f9e4e6b.jpg

Opublikowano

A ja mam wyjebane na wasze rządy, media do tego wam zaślepiają oczy a wy w to wierzycie beka naprawdę i to niezła.

Ogólnie obiecują wam chuj wie co a gówno dostajecie tyle na ten temat.

Edit :

Zapomniałem

Tak samo wielki płacz o 20 dzieci co zgineło, a jak kurwa ginie po 100 dzieci w Iraku czy chuj wie gdzie to zero rozgłośni na ten temat i wszyscy mają wyjebane bo to "niby inni ludzie" a to tak samo kurwa ludzie jak my oni tez odczuwają wszystko, więc prosze was nie pierdolicie mi tu.

Opublikowano

Że ja niby lewice popieram, nie no fajna bajka, ale pierwszego posta to nie łaska przeczytać.

userbarwb.png

Opublikowano

nie wiem ile masz lat, albo jestes głąbem ktory nie wie co to jest lewica i nawet nie wie podstawowych danych z historii Europy, ale poprostu jeszcze tego nie przerabiales w gimbazie na lekcji historii :) dziekuje dobranoc :)

@top wojny nie bedzie, a jesli myslicie, ze bedzie to nie kupujcie broni na militaria.pl :P

Opublikowano

Wiem lepiej niż ty co to jest lewica, analizując twoje wypowiedzi daje ci max 14 lat. Zacznij żyć za swoje i wtedy zacznij się wypowiadać na temat państwa.

userbarwb.png

Opublikowano

A ja mam takie pytanie troszkę nie na temat, jak byście się zachowali jak już wojna by wybuchła i spadłyby pierwsze atomówki? Co normalni ludzie by zrobili?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...