Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Procesor czy Ram

xXSuperClownXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz, bo teraz nie kupisz płyty pod LGA775 bo to stare, chujowe, gówniane, śmieciowe, rupieciowe gniazdo. Wymieniasz płytę + procka albo podkręcasz procka + kupujesz grafikę.

Mozesz tez kupisz płytę i niech se lezy na biurku az kupisz procka.

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A jak zmienie płyte to nie musze odrazu procka i moge go potem se wymienić??

Jak tak to podajcie płytę dość tanią i dobrą od tej co mam.

Kupuj B75 jak mówiłem, albo jak żal ci kilku złotych to H61

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Celeron g530 i jakieś gówno z h61 - jakieś 300zł. Lepiej dozbieraj do 600zł i wtedy złożysz już coś sensownego.

To, co podałem Ci na poprzedniej stronie, to dobry zestaw jak na tą cenę ;).

Opublikowano

O tutaj podaje dokłade dane płyty głównej.:

391tk.jpg

No i po co dajesz znów te SS wiemy już, że masz MOBO do dupy nie musisz nam przypominać.

Powiedzieliśmy ci już.

H61 i G860 innego wyjścia nie ma!

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Kup coś B75 za ~200zł lub H61 za ~150 zł (lepiej to pierwsze, bo SATA 3 i USB 3.0) + Celeron G550 za ~150 zł lub Intel Pentium G860 za ~250 zł.

B75 + G860 będzie najlepszym i najtańszym wyborem jeśli nie zamierzasz nic zmieniać przez parę lat.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Cóż.. narazie skusze się na Core 2 Duo 2.6 GH'z , bo jest lepszy od aktualnego i dlatego że kasy nie mam. Na urodziny se zamówie B75 i G860.Czyli Core 2 Duo na 100% mi wejdzie na te płyte?..

Opublikowano

Ale... nie rozumiesz. PO CO ? To 100zł to prawie tyle, ile kosztuje zaufany Aerocool do Twojego przyszłego zestawu, bo zasilacza nadal chyba nie podałeś. Core 2 Duo brało się 5-6 lat temu, od razu szło do O/C, aktualnie bez podkręcania tym prockiem sobie można co najwyżej tyłek podetrzeć (a i tak nie przegoni nowego Celerona za podobne pieniądze ;)).... Zbieraj, bądź cierpliwy, a dasz radę kupić podzespoły, które starczą na jakiś czas, do dalszych upgradeów, które będą miały wtedy sens.

Opublikowano

A to podajcie mi jakiś procek lepszy od C2D pod moją płytę do 200 zł

Nie włożysz nic lepszego niż E6700. Tylko gorsze Pentiumy itp.

random.jpg

Opublikowano

jprdle piszemy Ci to od początku tematu o.O człowieku rozwalasz łagodnie mówiąc :D

Musisz jeszcze ramy DDR3 kupić bo zapewne DDR2 masz

Opublikowano

@UP

Nie spinaj się tak, mówiłem że ciemny w tym jestem, i upewniam się bo jak kupie coś, nie znając się, to mi się komp spali ..

Po prostu nie wejdą... a nie, że się spalą... Kupujesz na gwarancji, więc jak coś, to po prostu odsyłasz ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...