Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Procesor czy Ram

xXSuperClownXx

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No właśnie, jaki sens wymieniać na takiego rzęcha jak da ci to kilkanaście procent wydajności więcej ? 200+ na kartę albo około 400 na procka + płytę. Taniej się nie opłaca, bo po co kupować gówno.

Opublikowano

My Ci o 4 rdzeniowym Q6660 a ty ze śmieciem core 2 duo jeszcze bez modelu. Ile kuffa razy mówić, że się nie opłaca ! JPRDL.

Opublikowano

Nie masz dużo kasy, to czemu chcesz w błoto 100 zł wyrzucić ? Wydajność będzie nie wiele większa bo to dalej złom ! Mówimy tutaj o znikomym przyroście kilku-kilkunastu %. Podkręć swojego procka przez BCLK, zawsze większa wydajność.

PS Za 100 zł to można kupić myszkę lub słuchawki lub głośniki lub klawiaturę lub mikrofon. Ewentualnie dwa dobre wiatraczki :P

Opublikowano

Uzbieraj do ~650zł i wtedy złożysz coś w tym stylu :

http://www.morele.ne...ry/info/cVtjsw/

W przyszłości możesz dokupić drugą kość RAMu, zmienić procek na dowolny pod socket 1155, łącznie z SB i IB, jak byś miał 700zł to zmieniasz MOBO na B75A-G43. Jak chcesz jeszcze tańszy zestaw (550zł), to procek zmieniasz na Celeron g550.

Lepsze to, niż wywalenie 100zł na procek, który kosztuje niemal tyle, co 2x wydajniejszy przy tej cenie Celeron pod 1155.

Opublikowano

Do wymiany tylko proc i ramy. Najtańsza opcja to pentium g850 (G840, G860, bez roznicy) + plytka MSI p20 H61 lub ta plytka na B75 to przyszlosciowa ciut bardziej.

Opublikowano

Do wymiany tylko proc i ramy. Najtańsza opcja to pentium g850 (G840, G860, bez roznicy) + plytka MSI p20 H61 lub ta plytka na B75 to przyszlosciowa ciut bardziej.

Nie, bo najtańszy jest g860, we wszystkich sklepach internetowych g840 i g850 chodzą po 270-300zł, a G860 utrzymuje się w okolicach 240zł ;). Niech lepiej bierze b75, tanie, a prezentuje większe możliwości i aktualne standardy dla przeciętnego Kowalskiego (USB3,SATA3). RAMy, to te Corsairy, co CI podałem, taktowanie jeszcze pod IB będzie, no i dosyć tanie jak na Korsarze...

Opublikowano

@UP Nie rozumiem o co ci chodzi, bo ciemny jestem w tym.

Core 2 Duo E6700 Ten procek wejdzie?

KUR** *** ile razy ci mówić, że ten C2D to gówno gorsze niż końskie?

Bierz to co mówi TF i Jesus

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Dobra.. to podajcie mi tylko ten procesor który mi wejdzie pod moją płytę lepszy niż C2D

Czy ty w ogóle czytasz to co piszemy?

Bierz b75 od byle jakiego producenta od tego którego będzie tańsza+ G860

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Nie ma takiego bo twoja płyta to grat, śmieć, rzęch, rupieć. Nie wiem czy tam wejdzie Q6600 czy cus takiego ale wątpię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...