Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Pro Players Pick na MPC

Gryfek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może zabawimy się w topke i powiemy sobie swoje Pro Picki? Piszecie swoją ulubioną postać i ja opisujecie, co wam się w niej podoba, co się nie podoba, dlaczego jest silna itp.

To ja zacznę:

Moim ulubionym bohaterem jest Nidalee. Podoba mi się w niej jej superumiejętność, dzięki której otrzymuje 7 wspaniałych umiejętności. W postaci człowieka może nękać przeciwników z dystansu, zaś w postaci pumy jest genialnym wojownikiem w zwarciu. Nidalee posiada świetny mechanizm ucieczki. Zasadzki z dżungli nie są dla niej problemem. Po zdobyciu swojej superumiejętności dogonienie jej jest prawie niemożliwe. Może uciec z najgorszych opresji. Ponadto, podoba mi się jej uniwersalność i sposób budowy. Może być budowana pod moc umiejętności i siać spustoszenie na dolnej lub środkowej linii, jak i może stawiać na siłę ataku i na górnej linii robić w formie pumy co jej się podoba. Jestem <anonimowy> xD z drużyny <anonimowej> i moim ulubionym bohaterem jest Nidalee.

Co o tym sądzicie?

@superkacpi No ja np. wole robić Kartiego pod AD Carry i wziąc ulta na 1. skilla bo wtedy się łatwo farmi :) A w jungli W jest najlepszym skillem, ponieważ Karthus i tak z łapy mocno wali, a tu chodzi o redukcję obrażeń xD

Opublikowano

Moim ulubionym bohaterem jest karthus. Podoba mi się jego wygląd i to, że może zrobić łatwo Pentakilla. Gdy stoisz daleko możesz bić na odległość, a gdy blisko, to bijesz z bliska. Jest OP. Ja preferuję go w jungli, gdyż na supporcie jest słaby. Jako pierwszego skilla biorę W, żeby Red wolniej do mnie podszedł. Nie potrzebuje pulla, bo jestem wytrzymały.

Jestem superkacpi z drużyny Nieżywe Shaby i moim ulubionym bohaterem jest Karthuz.

Kapi757_eune_92_3_nozg.png

Opublikowano

Moim Main Championem jest Lee Sin .

Najbardziej w nim podoba mi się jego system escape , dzięki któremu można dobrze ( Uciec / Dogonić ) przeciwnika .

Jest bardzo mobilny , gram nim od +/- roku mam miałem nim rozegrane ponad 100 rankedów z czego duża przewaga Wygranych .

Lee sin sprawdza się na Topie , midzie , jungli nawet na supporcie , w jungli Early ma bardzo mocne szybkie ganki lecz late nie słabnie a jest równie mocny.

Ślepym mnichem uczyłem się grać dosyć długo lecz widać już efekty pracy.

Jestem Gorillaz PL z drużyny Reapers Team Eu , moim ulubionym championem jest Lee Sin !.

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Moim jest katarinka :)

Zacznijmy od tego, iż jest świetna na midzie i daje sobie rade też na topie , zniewala mnie jej mobilność , świetne combo do harasowania przeciwników. Może trudna dla początkujących ale po ogarnięciu wymiana. Dobry system escape, nie ma many ani energii , to już ją stawia na wygranej pozycji na lini. Świetna do niszczenia uciekających przeciwników jak i świetne ulty to tf-ów. Pierwszą pente na ludzi właśnie osiągnąłem nią, dzieki wspaniałemu passywowi.Wiemy jedno jak jesteś katariną to musimy mieć kille.

Jestem FairyCat z drużyny Grom z jasnego nieba , moim ulubionych champem jest katarina .

Opublikowano

Moim Main Championem jest Lee Sin .

Najbardziej w nim podoba mi się jego system escape , dzięki któremu można dobrze ( Uciec / Dogonić ) przeciwnika .

Jest bardzo mobilny , gram nim od +/- roku mam miałem nim rozegrane ponad 100 rankedów z czego duża przewaga Wygranych .

Lee sin sprawdza się na Topie , midzie , jungli nawet na supporcie , w jungli Early ma bardzo mocne szybkie ganki lecz late też ma bardzo dobre.

Ślepym mnichem uczyłem się grać dosyć długo lecz widać już efekty pracy.

Jestem Gorillaz PL z drużyny Reapers Team Eu , moim ulubionym championem jest Lee Sin !.

To Ty gangujesz w late game? :D:D To na waszym elo do której minuty siedzi się na lajnie? :D 40?

Imo, temat bez sensu. Po co wogóle się w to bawić. ^

1294477714-U1.png

Opublikowano

Moją ulubioną postacią jest Kata. Pomijając fakt, że ma cycki, to ma również niezły escape oraz burst. Wystarczy, że trafi nam się retard na topie/midzie (tak, gram katą na topie) i praktycznie mecz jest wygrany (chyba że twój adc postanowi zrobić solo style). Jedynym problemem katy jest jej wrażliwość na cc, ale dzięki pasywowi wciąż możesz zdobyć pentę (nawet jeśli przerwą ulti). Dziękuję, dobranoc.

Opublikowano

Moją postacią jest Mordekaiser

Jest to dobry ap na mida ale na topie też się odnajdzie.Gram nim od samego początku przygody z lolemi.Buduje go na wiele sposobów ale najbardziej sprawdza się w roli offtank mid. Ma jednom wade mianowicie brak cc dlatego berło ryali must have. Farmi się łatwo a robiąc jeszcze wiedzimy swoje i enemy +200 farmy w 15 minucie.

Jestem Kamel4 i nie gram w żadnym teamie, moim ulubionym championem jest Mordekaiser.

Opublikowano

Cóż , temat nie jest taki zły :D

Moją ulubioną postacią jest Karma.

Gram nią SoloQ i czasami normale (tutaj ciężko bo zazwyczaj na normalach jest instapick mid) , oczywiście na midzie ponieważ na supporcie w obecnej mecie nie ma racji bytu.

Wybrałem nią ponieważ ma ogromny AoE DMG , Heal i przyśpieszenie . Nie będąc w TF'ie (tj. nie otrzymując obrażeń) możemy walnąć z Q lub użyć E z Mantrą na jednego z naszych sojuszników zajademy (na 18lvl) ponad 1200 AoE DMG , wiecej jeżeli wcześniej pokusiliśmy się o DFG.

Pomijając fakt że ma cycki Karma jest strasznie niedoceniana i dlatego próbuję zmienić tą opinie owniąc enemy mida tak żeby na czacie wyświetliło sie "Nick (enemy) : Karma OP" .

Opublikowano

Moim ulubionym bohaterem jest Chogath. Lubie go ponieważ nikt do mnie nie podchodzi, q wali carrym pół hp, w ucisza a ulti... ulti zadaje 300 dmg na 1lvlu a na maksymalnych stackach daje nam niemal 800 hp.Co więcej chcieć? dodatkowo mogę wyłączać ulti nunu, katy czy fiddla. W jugli też jest dobry.

Opublikowano

Moją ulubioną postacią jest Ezreal.

Podobają mi się jego skille gdyz wszystkie są tzw. Skillshotami i moge trafiać nimi gdzie tylko mi sie to podoba. Lubie jego superumiejetnosc dzieki której bardzo latwo moge wyczyscic aleje z wrogich minionow lub zestealowac barona/dragona;) Jest on rowniez bardzo mobilna postacia dzieki swojej umiejetnosci E 'Arcane Shift'.

Jestem BaraniuR z druzyny Nie mam druzyny i moja ulubiona postacia jest Ezreal.

Opublikowano

To Ty gangujesz w late game? :D :D To na waszym elo do której minuty siedzi się na lajnie? :D 40?

Imo, temat bez sensu. Po co wogóle się w to bawić. ^

Mocne Ganki EARLY i jest Mocny w LATE wy czytać nie potraficie ? ;x

Nie chciałe tu spamować ale jednak trzeba.

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Jednym z dwóch moich mainów jest zed.

Podoba mi sie w nim wiele rzeczy. Można nim iść na topa, mida i jungle. Jest dość rzadkim pickiem na rankedach, ale naprawdę wartym uwagi. Bez problemu radzi sobie z 80% postaci, ładnie harrasuje i jest trudny do zgankowania. Bez problemu może divować turety, żeby tylko złapać killa. Niestety jest go ciężko ogarnąć, głównie z rzucaniem cienia i ulti. Jestem kimś z drużyny jakiejś i moim ulubionym bohaterem jest ZED !

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Moim ulubionym bohaterem jest Viktor, jego Q, które wiele razy ratowało mi dupe, W dzięki któremu można slować i zestunować cały team w tf, E który po kupieniu Czerwonego Hextecha wali niesamowity dmg, no i ulti, które silence-uje i goni przeciwnika :)

fs.png

Opublikowano

Moim ulubionym bohaterem jest Kha'Zix .Podoba mi się w nim możliwość ulepszenia 3 umiejętności oraz wygląd, który zmienia się wraz z ewolucją danej umiejętności. Umożliwia szybkie gankowanie linii, posiada slowa z pasywu + bardzo duże obrażenia z Q. Preferuję nim gre na midzie, jednak na jungli też się spisuje oraz na topie(tutaj słaby vs tanky champów).Gram nim od premiery i śmiało mogę stwierdzić, iż pomimo ogromnego DMG jest to bardzo trudna postać, ponieważ nie ma wytrzymałości.Grając nim trzeba znać moment kiedy możemy walczyć, a kiedy nie :) Ogólnie postać dość trudna ;). Jestem Montris xD z drużyny Exilke i moim ulubionym bohaterem jest Kha'Zix. :)

.

Opublikowano

A mi się póki co podoba najbardziej Blitzcrank. Na early jak potrafisz strollować przeciwnika to im robisz tower dive i masz killa nie bijąc go prawie wógule, oprócz łapy i tuby w ryja, że az z butów wyzuwa. Jego skill kit jest imponujący, żadna umiejętność nie jest zbędna, każda odgrywa znaczącą rolę. Fajnie się smieje i zamienia laning phase każdego przeciwnika w męczarnie, gdyż nikt nie może zbyt blisko podejść, bo ma instant killa jak masz dobrego teamowca na lane jak np XZ. Ma dobrą umiejętnośc "wrodzoną" dzięki której można z niego zrobić dobrego tanka, sam go zazwyczaj pod offtanka z aurami dla teamowców robię. Z nim nie ma nudy, gra jest bardzo zabawna i idzie się pośmiać i powkurwiać, jak zmissujesz łapę "a by był ded jakbym złapał...". Potrafi znacznie odmienić teamfighty oraz ogólnie cała grę :)

No i ma epic legendary skina <3

z9mJERf.png

Best Hand Eu

Opublikowano

MOJOM ULUBIONOM POSTACIOM JEST GIMBUSIAK

JEST ON BARDZO MOBILNY, DOSKONALE SPRAWDZA SIE W AP I AD CHOCIAŻ PREFERUJE NIM GRE NA DRZUNGLI

MA 15 SKILLÓW I TRZY TRANSFORMACJE POTRAFI ZAMIENIC SIE W PRZECIWNIKA DOKLADNIE JAK DITTO Z POKSÓW

JEDNYM Z JEGO SKILLÓW JEST SKILL O NAZWIE "JA TO JESTEM PANEM SWEGO ŻYCIA" GDY GIMBUSIAK TO MÓWI 2 SEKUNDY POZNIEJ DZWONI DO NIEGO JEGO MAMA I MÓWI ŻE MA KARE

AJM OCELOTE AND AJM PLAJING FOR SKEJ GEJMING AND MAJ FEJWORYT CZEMPION IS GIMBUSIAK

Opublikowano

Dziendobry! Nazywam sie paweł mam 12 lat i moją ulubioną postacią jest master ji. Jego superumiejetność to sprint przez co szybko biega a jak zabie to mu sie odnawiają umijętności. Bije bardzo mocno. Jest dobry na kazdą linie a najdobry jak grasz z kolegą na skajpe. Mam do niego skurke którą dostałem na urodziny :)).

Jestem xxPafcio1998PLxx i moją ulubioną postacią jest master szi.

Jesli możesz daj add.png

Opublikowano

Najzajebistsza postacia w grze jest ahri. Ma chyba najwieksze cycki w grze, jest boginia sexu, nakurwia z true dmg i nigdy jej nie wydymasz dzieki ultowi ktorym ucieka przed idiotami .

Aha i jeszcze ziggs.

Gostek chodzi po mapie i nakurwia z granatow we wszystko co sie rusza. Podstawia dynamit i cisnie z atomowki.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Moim ulubionym pickiem jest Nocturne. Gram nim zawsze jako adc i świetnie się sprawdza. Małym minusem jest to iż jest papierem ale gdy się wyccaruje grę, to nie ma dużego znaczenia. Uważam że jest bardzo dobry do robienia ganków itp. ze względu na jego combo: ulti -> cc -> 1 skill i atakowanie oraz shield w razie gdyby przeciwnik chciał nas zaskoczyć atakiem. Ma fajny lifesteal oraz bonus z pasywki przez co farma staje się łatwa i przyjemna. Niedawno wyszedł do niego bardzo fajny skin którego także polecam. Nocturne jest jednym z niedocenianych adc a szkoda bo jest niezła zabawa z nim. Grając nim trzeba skupić się na early ponieważ wtedy łatwo carrować a w late jest trochę ciężko gdy przeciwnicy zbierają się w TF. Myślę że jest to champion dość łatwy do ogarnięcia imo trochę drogi bo mógłby kosztować 4800 ip.

Opublikowano

@up lepszy pod offtanka chyba, ale to twoje zdanie szanuje.

Moim ulubionym pickiem jest Rumble.

Rumble to postać zadawająca only obrażenia magiczne. Wysyła się jego zawyczaj na górną linię lecz widywać go można na midzie (gracz RumbleMidGG), a nawet w jungli. Jego głownym atutem jest łatwy haras z skilli. Ogniopluj to skill genialny do zabijania potworow i gonienia/dobijania/harassawonia przeciwnika. Posiada też tarcze ktora chroni go przed obrazeniami i daje dodatkowego moventspeeda. Posiada fajne ulti które zadaje spory dmg podczas jego stania. Jego pasywka jest dosyć nietypowa. Rumble nie posiada many ale posiada punkty nagrzania, uzywajac skilli Rumble nagrzewa się po osiagnieciu 50% jego skille zadaja dodatkowy dmg, po przegrzaniu jego podstawoe ataki zadaja dodatkowe magiczne obrazenia, lecz nie moze uzywac skilli. Polecam Rumbla, jego cena wynosi 4800IP i jest to dobra cena jak na taka postac.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Teemo Grzybki Trutka oslepienie i szybkosc ruchu po prostu owni w 95% gier jedyne z czym orzegrywa to Yorick i jax ;P

łatwa do ogarniecia postac rozstawiasz wszedzie grzybki i dostajesz zazwyczaj killa lub assyste za nic :D

T2xlajE0X19fZXVuZV9fXzI0NV9fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzlfX19ub25lX19fMjExOUZGX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Moim ulubionyn championem jest Sejuani budowana pod ad carry. W solo queue jest nia bardzo latwo wycarrowac jak sie kupi triforce i zadaje TONS OF DAMAGE.

Jestem Uppsik, random z yolo queue en maj fejvrit czempion is sejuani. Peace

Tak na serio to katarina, bo ma op pasywa.

;)

Opublikowano

Moim ulubionym champem jest Fizz :)

Napierdalanie z Q, dodatkowy DMG z W, i zaje pro elo kur** bisty escape z E, a najlepsze : SHHHARRK ! R :)

Naprawdę fajnie się nim ciśnie na midzie, jest kontrom dla wielu champów, polecam go :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...