Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]nie wytrzymam.. znowu procek.

Charon ;*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świeża pasta wymaga wygrzania.Często trzeba odczekać 200 godzin.Chyba,że zastosowałeś pastę diamentową to po kilku godzinach już jest wygrzana.

nie wiem. moze bd musial kupic lepsz radiator.

PRZED WYMIANĄ PASTY BYŁO WSZYSTKO OK.. MOGŁEM GRAĆ W CS'a nawet z 10 godzin, i by się nie wyłączył..

wątpie, że to radiator.. przecież na starej paście było ok, wymieniłem paste i mam taki problem :(

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

użyj programu tak jak ci owili zęby rogacz pastę

@up no kurwa no to ci mówi rozgrzej pastę stara była już wygrzana i było ok....

mnie ludzie jak ty dobija czasami

Opublikowano

nie drzyj sie na mnie bo chce ci pomoc . pisalem ze paste musisz rozgrzac . czytaj ze zrozumieniem. a moze cos innego? Sprawdź czy nie masz w BIOS-ie ustawionej na stałe niskiej prędkości dla wentylatora. Sprawdź czy masz dostępne opcje jego regulacji i ustaw na wyższą prędkość, niższe progi temperatury lub na auto (zależy co jest dostępne).

Opublikowano

nie drzyj sie na mnie bo chce ci pomoc . pisalem ze paste musisz rozgrzac . czytaj ze zrozumieniem. a moze cos innego? Sprawdź czy nie masz w BIOS-ie ustawionej na stałe niskiej prędkości dla wentylatora. Sprawdź czy masz dostępne opcje jego regulacji i ustaw na wyższą prędkość, niższe progi temperatury lub na auto (zależy co jest dostępne).

nie drę się na ciebie.. -,-

w biosie też zielony jestem..

pobrałem program OCCT, i nie wiem co dalej mam w nim zrobic..

w coś mam kliknac, zeby tą paste wygrzało czy jakoś tak ?

30766344620307034175.png

Opublikowano

wejdz na google i poszukaj jak zwiekszyc predkosc wiatraka itp.

dobra, OCCT testuje.. poczekam te 1h i jak nic nie zadziała to poszukam jak zwiekszyc opcji wiatraka..

wyskoczyło mi coś ...

21985369483065932859.png

co to znaczy?

czas stoi ciągle w miejscu.. jakiś bład?

Opublikowano

tylko pamietaj ze jak zwiekszysz to bedzie glosniej i moze ci sie spalic.

przeczysc dokladnie wentylator i radiator. uporządkowuj kable , dodatkowe wentylatory na wlocie i wylocie obudowy itd. wiecej juz nie wiem . jak nic nie pomoze to zmien wentykjator.

Opublikowano

zrob to co ci mowilem.

czytałem na google, że zwiększenie obrotów zwiększa napięcie, ale nie pożyje długo...

ale nie rozumiesz, że przed wymianą pasty obroty były takie same? stara pasta byla całkiem WYSCHNIĘTA i grałem tyle ile chciałem ;f

może się myle, nie wiem.. moze i masz racje..

Opublikowano

mi sie wydaje ze cos zjebales jak paste wymieniales bo samo sie zjebac nie moglo.

tak, tylko co? wątpie... normalnie wymieniłem pastę i założyłem nowa...

Podczas podkręcania się zwiększa napięcie ;) Ściągnij Speedfan i ustaw obroty na max.

a nic się nie stanie jak na full ustawie ? tzn. nie spali cię nic etc. ?

Opublikowano

Nie. Ściagnij speedfan będziesz miał tam Speed01, Speed 02 i przy każdej ustaw 100%.

chodzi Ci o ,,PWM1'' i ''PWM2'' ?

00205921250313458289.png

nie mam spped01 i spped02 ;d

a pwm1 i pwm2 i pwm3 odrazu na 100 % mialem..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...