Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Palenie papierosów

Mizzer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako że w tych pogaduszkach wieje nudą zapraszam wszystkich do dyskusji na poziomie. Co myślicie o paleniu papierosów? (jeżeli tak to jakie :D) Czy uważacie to za szpanowanie, czy osobistą czyjąś sprawę?

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ja palę od 14 roku życia i powiem Ci, że niestety zacząłem przez towarzystwo... a co do papierosów jakie palę, to lighty najczęściej viceroye i L&M ;)

Pomogłem daj + !

"Psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie."

Opublikowano

Nie palę chociaż "środowisko" mi doradza a żebym zaczął niestety mam ich w dupie i nie zamierzam śmierdzieć fajkami : )

Opublikowano

Dla niektórych jest to szpanowanie dla niektórych mocne uzależnienie :D Ja na szczęście nie jestem uzależniony i raz na jakiś dłuższy czas jak ktoś ma ściągnę chmurę :)

Ale postanowiłem, że już nie będę ;x

@down Mogą być uzależnieni nie wiedząc o tym :D Ja lubię ale to bardzo rzadko :)

Opublikowano

Nie palę chociaż "środowisko" mi doradza a żebym zaczął niestety mam ich w dupie i nie zamierzam śmierdzieć fajkami : )

I dobrze robisz. Ja też zacząłem przez otoczenie. To chyba gorsze żeby tak zacząć niż z własnej "woli".

Dla niektórych jest to szpanowanie dla niektórych mocne uzależnienie :D Ja na szczęście nie jestem uzależniony i raz na jakiś dłuższy czas jak ktoś ma ściągnę chmurę :)

Niektórzy palą bo lubią i nie są uzależnieni ;)

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

Raz na jakiśczas dla towarzystwa, a palić cały czas dla spamu to nie polecam bo tylko idotę z siebie robisz, a potem żuli taki jeden z drugim ode mnie 2zł na fajki.

Opublikowano

Setny temat o fajkach...

Paliłem (rzadko, ale zawsze coś), przestałem i nie mam zamiaru więcej. Wokół mnie kumple palą, ale nie mówią czegoś w stylu "Zapal, nie bądź cipa", bo wiedzą, że nie będę i tyle.

Do palaczy nic nie mam o ile nie palą w zamkniętych pomieszczeniach, albo nie chuchają mi dymem w twarz.

Co do szpanu? Chyba dla każdego to sprawa indywidualna. Jedni palą, bo robią to znajomi, inni dla szpanu, jeszcze inni dla odstresowania, albo żeby poczuć się dorosłym ;)

Dość nieprzyjemnym tematem jest smród palaczy. Czasami przeszkadza w windzie lub chociażby klasie, jak koleś obok aż emanuję dymną aurą xD

7m9a.png

Opublikowano

Jak zdesperowanym trzeba być żeby palić fajki dla szpanu? Bardzo, chyba nawet bardzo mocno...

Nie da się palić ich z umierem, a nie mają żadnych atutów, bo odstresowuje to nawet MLP:Fim na słuchawkach

z lidla. Same wady, w sumie po co? Jedyne co to możesz się uzależnić z gówno-powodu (jakiejś dupeczki czy bóg

wie co ta młodzież tam wyprawia) i mieć zarypaną kabone i zdrowie ...

Opublikowano

Jak dla mnie palenie nie ma sensu. Większość robi to dla lansu.

Psujesz sobie tylko zdrowie i śmierdzisz. Nic fajnego.

W dodatku sporo kasy kosztują,

Opublikowano

Palę już 8 lat i napiszę wam, że nie jest to fajny nałóg, jeżeli nie palicie to nawet nie próbujcie. Idąc na imprezę spotyka się masę ludzi między innymi młodzież w wieku 15 - 17 lat i jak widzę jak Oni się wyginają z tą fajką, nawet nie potrafiąc się dobrze zaciągnąć to, to jest szpan przed ziomami. Pewnie napiszecie to po co palisz? Palę, bo się do tego przyzwyczaiłem i na razie nie mam zamiaru się odzwyczajać :). Naprawdę odradzam, bo jest to kosztowna chwila w dymie, zero korzyści więcej strat.

Opublikowano

Palę i palić będę, choć zacząłem przez własną głupotę.

Taka ciekawostka, fajki mentalowe i linki mają wycofać ze sprzedaży, bo są jakoś "bardziej" szkodliwe. :)

g0Tef.jpg

Opublikowano

Nie, wiem czy poziom mojej wypowiedzi będzie wystarczający dla autora tematu, ale dam z siebie (prawie) wszystko.

A tak całkiem poważnie pisząc, to palenie "dla szpanu" to kwestia troszkę względna. W pewnym wieku znajomi zaczną Was od palenia odciągać, dziewczyna zacznie się gotować jak przywitasz ją nikotynowym pocałunkiem a rodzina zacznie zawracać gitarę opowiastkami jak to ciotka ze strony stryja po dziadku umarła na raka płuc.

Nałóg staje się powodem wstydu i kłopotów (w tym finansowych). Szkoda tylko że będąc na tym etapie często jest już za późno i chociaż człowiek bardzo by chciał, to papierosy przywierają do niego jak muchy do kału. Okazuje się że "eee tam moge rzucić w każdej chwili" możemy wsadzić między bajki a znajomych, którzy palenie uważali za szczyt lansu widujesz już tylko na starych zdjęciach i słyszysz o nich raz na rok w jakieś opowieści.

Jak sam z siebie nie masz ochoty kopcić to tego nie rób. Jeżeli tak jak nadmienia autor to Twoja sprawa osobista to pal, w końcu to Twoje życie :)

Papierosy NAPRAWDĘ odstresowują (przynajmniej mnie i nie obchodzi mnie czy to placebo), pomagają pobudzić organizm i są idealnym zakończeniem po nazwijmy to "przyjmnym wysiłku fizycznym" :)

f.png

Opublikowano

Głupie przyzwyczajenie, fajki mam przy sobie bardzo często lecz wiem, że nie jestem uzależniony. Jeśli jestem sam w domu i siedzę nawet trzy dni to nie zapalę. Palę z koleżkami, dla towarzystwa, ale to jest bardzo często. Na uczelni między wykładami, jak czekam na autobus, żeby tylko zabić nudę ;) Lucky Strike !!!

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Palę i palić będę, choć zacząłem przez własną głupotę.

Taka ciekawostka, fajki mentalowe i linki mają wycofać ze sprzedaży, bo są jakoś "bardziej" szkodliwe. :)

Z racji że możesz być po mentolowych bezpłodny...

@topic

Palę i rzucić tego nie rzucę, próbowałem już elektroniczny pomogło mi na 2 tygodnie i nadal dupa.

Palę zazwyczaj żeby złagodzić stres.

Opublikowano

Zaczęłam palić jakieś dwa lata temu. Jak się zaczęło chodzenie do Technikum. Doszedł cholerny stres związany z tą szkołą, nie chciało mi się siedzieć z plastikami na przerwie, więc szukałam zajęcia zastępczego. No i zaczęło się wychodzenie na szluga. ;f Sama nie wiem czy najpierw uzależniłam się od samego wychodzenia żeby zapalić czy już od nikotyny. Później nastąpił taki okres, że chciałam rzucić. Ale dosłownie trzy dni po moim postanowieniu poznałam swojego obecnego chłopaka, który pali i tak moje rzucanie poszło się ... A teraz? Lubię palić. Muszę, bo jestem uzależniona, ale lubię. Zawsze jakieś zajęcie na przerwe + nowe znajomości na palarnii. xD

Opublikowano

Osobiście nie palę bo nie widzę takiej potrzeby. Ale większość osób, które zaczynają w młodym wieku robi to dla szpanu, albo myślą sobie tylko spróbuje a potem stopniowo się uzależniają.

Opublikowano

Nigdy tego nie rozumiałem jak można szpanować. Jak dla mnie palenie papierosów to żaden szpan a wręcz przeciwnie.

Sam od niedawna rzuciłem palenie i jest mi z tym lepiej, człowiek czuje się zdrowszy i pachnący.

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

Niedojrzałe dzieciaki palą dla szpanu, nie wiedząc jaką sobie robią krzywdę. Aby "przyszpanować" już lepiej odłożyć to co mieliby wydać na papierosy i kupić sobie jakiś telefon lub ciuchy. Nie dość, że niszczą zdrowie sobie, to jeszcze osobom w ich pobliżu ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Niedojrzałe dzieciaki palą dla szpanu, nie wiedząc jaką sobie robią krzywdę. Aby "przyszpanować" już lepiej odłożyć to co mieliby wydać na papierosy i kupić sobie jakiś telefon lub ciuchy. Nie dość, że niszczą zdrowie sobie, to jeszcze osobom w ich pobliżu ;)

ja znam wielu "dzieciaków' co palą, bo rodzice też palą i po prostu od swojego dziecka nie czują tego smrodu i nie zwracają na to uwagi, a bardzo często jest tak, że jak dziecko widzi co rodzice robią to zaczyna robić tak samo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...