Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarna lista zasilaczy + renomowane marki

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogło być więcej gdybym pentiuma g860 nie spalił

Interesujące, ten procesor jest nie do zdarcia.

bo ponoć mój c2d ogranicza karte.

To go podkręć ? :F

Jak dla mnie 45FPS to jest takie minimum płynności, zazwyczaj i tak gram koło 60 obojętnie jak by to grafika nie miała ucierpieć ^.^.

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo przydany TuT sam niestety raz trafiłem na zasilacz z czarnej listy,miałem mase problemów.Jednak teraz zakupiłem fortrona.Wartp zajrzeć do tematu przed kupnem zasilacza zostawiam+

Moja twórczość:

FishBot:

http://www.speedyshare.com/p8S3X/FishBot.rar

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja miałem feela 350W i działał 8lat z hakiem. Kupiłem nowy komputer, jego minusem był zasilacz 350W (przy procku q8400/nvidi 220gt/wd greenie to troche mało) I teraz komp sie sam wyłącza. Podejrzewam że to wina zasilacza.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Ja miałem feela 350W i działał 8lat z hakiem. Kupiłem nowy komputer, jego minusem był zasilacz 350W (przy procku q8400/nvidi 220gt/wd greenie to troche mało) I teraz komp sie sam wyłącza. Podejrzewam że to wina zasilacza.

No raczej. Wymień na jakiś markowy 400/450w.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem, czy to Wam się przyda, ale Deus M1 modular 550W ma wtyk 24pin składający się z 20+4pin i podczas podpinania do płyty MSI z87 g45 Gaming nie chce "zaskoczyć" i jest lużno podpięty, wymaga przerobienia wtyczki jak dla mnie.

436951440626370320491.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki tego szukałem sprzyda się ;D Dodaj kolorki i poleci + ;)

1375795126-U981250.jpg

Rugby to walka, emocje, siła woli i przede wszystkim ogromna mobilizacja i determinacja.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba mam zeza albo poprostu nie ma tu mojego zasilacza OCZ 600W jest dobry ?

Ocz jest w renomowanych markach

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Chyba mam zeza albo poprostu nie ma tu mojego zasilacza OCZ 600W jest dobry ?

Tutaj natomiast mamy listę zasilaczy polecanych, trzymają one stabilne napięcia i mają mocne linie 12V:

- Aerocool

- Akasa

- Amacrox

- Antec

- Athena Power

- be quiet

- Chieftec

- CoolerMaster

- Corsair

- Cougar

- Delta

- Enermax

- Enlight

- Fortron

- High Power

- Hiper

- Hi-Val

- HuntKey oraz NeoTec

- Lead Power

- LC Power

- LEPA

- Listan

- Mad Dog

- Mushkin

- NZXT

- OCZ

- Pentagram

- PowerMan

- Scythe

- SilentiumPC

- Seasonic

- Silver Power

- Silverstone

- Sparkle

- SuperFlower

- Tacens

- Tagan

- Thermaltake

- Topower

- Turbolink

- Ultra X-Finity

- XFX

- Zalman

Tak, jest dobry.

A ja mam jeszcze takie pytanie, znalazłem zasilacz 300W ATX marki FEEL z naklejką "CE" i naklejką "Polecane Przez Intel"

Nie występuje on ani na czarnej liście, ani w tych pobocznych czy polecanych. Na innym forum znalazłem go na czarnej liście.

Jeżeli tak jest to warto go dodać, tylko dlaczego miał by wtedy naklejke intela?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Jeżeli tak jest to warto go dodać, tylko dlaczego miał by wtedy naklejke intela?

Hyhyhy.. przekupili ich :D Feel to feel, zawsze ryzyko jest ;P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kondensatory mogą sie zapalić i później przypalą sie kable i poleci dym z tyłu pc a w środku zrobi sie zwarcie i po wszystkim

Widziałeś link podany w 1 poście ? To jest coś takiego jak wybuch

1378331621-U719057.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedyś miałem jakiś drogi zasilacz Chieftec kosztował coś koło 300zł a i tak się spalił, nawet OC nie robiłem.

Teraz mam zasilacz 400W firmy "NIEDAJSIĘ" i już gram na nim 6 lat...

76561198090890807.png

Opublikowano

Neotec ma cos w środku jakies tranzystory a ze koledze uszkodził to w najlepszych sie zdazyc moze z przemeczenia materiału czy coś...

Opublikowano

Chieftec Arena powinien być w renomowanej liście.

Mam go w komputerze syna (I5-2500k @ 4,4 GHz| GTX 550 Ti/500w) i od 2,5 roku po OC grafiki i procka nic się nie dzieje; napięcia stałe i prawidłowe

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Co powiecie o marce LoGon.

Model - ATX 800W
ATX 800W P4 ready
INTEL P4 & AMD compatible
Low noise thermal control
12 cm fan with grill cover
3)&IRUKLJKSRZHUHIÀFLHQF\
20+4 pin, 2 x SATA, 6 x 4-pin molex, 1x 6-pin
PCI-E, 1x FDD, 2x 4-pin P4
PCI Express Connector
52+6FHUWLÀHG
Dimensions: 150 x 140 x 84 mm
Mam go od +- roku i jak narazie dziala bez zarzurow.
Opublikowano

Smiech kurwa na sali z tymi zasilaczami z CZARNEJ LISTY HAHa

Mam tracer hightladera 600w i ciagnie jak szalony!! karta procek i ramy po sporym OC i chodzi jak złoto juz 2 rok bez zadnych awarii. Ludzie tak pisza ze niby czarna lista i zasilacz do wymiany hahah zal mi takich. Kuzyn ma jakis zasilacz no name 400w juz 5lat na procku i5 i hd5770 i smiga elegancko!

Opublikowano

Smiech kurwa na sali z tymi zasilaczami z CZARNEJ LISTY HAHa

Mam tracer hightladera 600w i ciagnie jak szalony!! karta procek i ramy po sporym OC i chodzi jak złoto juz 2 rok bez zadnych awarii. Ludzie tak pisza ze niby czarna lista i zasilacz do wymiany hahah zal mi takich. Kuzyn ma jakis zasilacz no name 400w juz 5lat na procku i5 i hd5770 i smiga elegancko!

No to niech jeszcze parę lat potrzyma i będzie patrzył jak traci te podzespoły :) Btw. te wartości są i tak zawyżone bo liczy się wydajność zasilacza a nie cała wartość. NP. twój tracer 600W ale ma wydajność powiedzmy na poziomie 50% czyli ~300W.

PMK3yt4.png

Opublikowano

fajne zrobione

'znajoma miała taki przypadek ze kupiła markowy zasilacz za 400-700 i po kilku mies padł kupiła zwykły zasilacz za mniej niz 100 i działa już 3 lata '

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Poleci ktoś zasilacz do 150 zł ?

Specyfikacja komputera:

CPU - AMD Phenom II x4 945

GPU - Sapphire HD 7770 (11201-17-20G)

Płyta Głowna - Asrock N68C-S UCC

RAM - Goodram 4 GB DDR3 1333 MHz CL9 GR1333D364L9/4G

Obecnie mój zasilacz to Logic 510W ale jest on na czarnej liście i poza tym dość mocno się grzeje.

Opublikowano

Poleci ktoś zasilacz do 150 zł ?

Specyfikacja komputera:

CPU - AMD Phenom II x4 945

GPU - Sapphire HD 7770 (11201-17-20G)

Płyta Głowna - Asrock N68C-S UCC

RAM - Goodram 4 GB DDR3 1333 MHz CL9 GR1333D364L9/4G

Obecnie mój zasilacz to Logic 510W ale jest on na czarnej liście i poza tym dość mocno się grzeje.

Corsair VS 450

http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-450w-atx-120mm-wentylator-eu-version-cp-9020049-eu-527950/

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...