Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarna lista zasilaczy + renomowane marki

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nowicjusz
Opublikowano

Wywal go na zlom. Naprawde za mala kase mozna dostac cos przyzwoitego na allegro a nie plakac pozniej ze cos sie zjaralo. Oczywiscie to wizja pesymistyczna ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze mozliwa ;)

Opublikowano

Wywal go na zlom. Naprawde za mala kase mozna dostac cos przyzwoitego na allegro a nie plakac pozniej ze cos sie zjaralo. Oczywiscie to wizja pesymistyczna ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze mozliwa ;)

do starego kompa wystarczy
Opublikowano

Mam zasilacz IBoxa 400W i chyba właśnie szwankuje i boje się ooo "tssssss bum" ;D

2011-2015,tylko MPC!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a ja wam napisze tak ja mam zasilacz modecom feel 2 600w już ponad 2 lata nic mu nie jest ;P kolega miał modecom feel 2 ale 500w i po 3 dniach mu się popsuł ;D czyż by modecom feel 2 600w jest jakiś lepszy ?? może jakiś dobrze wyprodukowany xD a co do BF3 na Ultra działa i komputer sie nie resetuje znajomu ma też tego feel 2 600w mu też nic nie jest xD nie znam się na tym może feel 600w nie jest wcale taki że na czarną liste z nim ;]

Opublikowano

Zależy jaka specyfikacja kompa. Ogólnie niestabilne napięcia, mała moc rzeczywista, słabe chłodzenie.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

nVidia GEFORCE GTX680 2GB

i7-3770

płyta jakaś P8 coś dalej nie wiem

12 GB Ram

dysk 1TB Seagate

bo miałem zasilacz firmy Antec ale nie wiem jaki a że komputer był składany i ten zasilacz wybuchł to ojciec powiedział że mi nie kupi to ja wziełem ze starego kompa ten feel 2 600w i chodzi już pół roku na tym kompie xD

Opublikowano

Akurat Feel'e mają w miare stabilne napięcia o dziwo. Ja w starym komputerze mam Feel'a 1 i przez 7 lat jużcisnie

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

moge się założyć że wiele osób tylko wyczytało że ten zasilacz jest najgorszy jest słaby ale nie tak żeby go dawać na sam dół że nie jest warty zachodu bez przesady może te feele są wadliwe ale mi się trafił doby i się ciesze ;) a co do podkręcania to nieam zamiaru tego robić bo nie trzeba ;D

Opublikowano

Feel to feel, nic specjalnego. Jedne działają długo, inne wybuchają szybko i to nie tylko one. Ja miałem 300W Feela przez 5 lat aż po tym czasie zakończył swój żywot. Innych części mi nie zabrał bo całą resztę komputera sprzedałem na części jako sprawne i nikt nie narzekał, że są popsute. Jednak osobiście nikomu feela nie polecę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poradnik fajnie wykonany

może on ustrzec kupców nowych komputerów.

Ja mam zasadę :

Nie kupuje niczego co związane z elektroniką

z "Made in China" i inne podejrzane marki.

Raz się nabrałem na to popsuł się oryginalny kupiłem nowy na Allegro i poszedł się je.bać

nowiutki Xbox 360.

Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null.

Opublikowano

Nie kupuje niczego co związane z elektroniką

z "Made in China" i inne podejrzane marki.

To w takim razie z elektroniki najlepiej nie kupuj nic. W Chinach praktycznie wszystko się robi ;>.

Opublikowano

Tajwan to obszar Chin :D Ogólnie to też zależy, bo procesory są np. z Malezji, USA, baterie CMOS japońskie najczęściej.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam Forton i chodzi jak marzenie ;d Mojemu koledze spaliło płytę główną przez No-name...

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@up

Jeżeli mówisz tu o mnie to spaliłem bo źle proca włożyłem :D

Używam Deusa G1 i Radeon 6770 HIS podkręcony zapier...... w bf3 średnie 1920x1050 przy 32-40 fps'ach(spadają na dużych mapach do 29-25 jeżeli obok mnie coś wybuchnie)

NIGDY NIE DOTYKAĆ TYCH Z CZARNEJ LISTY!

graphic.png

Opublikowano

@up

Jeżeli mówisz tu o mnie to spaliłem bo źle proca włożyłem :D

Używam Deusa G1 i Radeon 6770 HIS podkręcony zapier...... w bf3 średnie 1920x1050 przy 32-40 fps'ach(spadają na dużych mapach do 29-25 jeżeli obok mnie coś wybuchnie)

NIGDY NIE DOTYKAĆ TYCH Z CZARNEJ LISTY!

Taki offtop mały - jak Ty grasz przy takim FPS ? :E

Opublikowano

Taki offtop mały - jak Ty grasz przy takim FPS ? :E

Dla mnie to bardzo płynnie :D

nawet 29 jest dla mnie płynne. Mogło być więcej gdybym pentiuma g860 nie spalił xD bo ponoć mój c2d ogranicza karte.

A dla ciebie w takim razie ile musi być?

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...