Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny launcher z auto updaterem do serwera

Hubcik99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko ok.

Poradnik jest czytelny, po co wam SS, żeby opanować program to jest doslownie chwila.

Jedna prośba tylko, mógłby ktoś napisać jak wysłać login i hasło do serwera minecraft i pobrać potem od nich dane [chodzi o logowanie premium]?

Wtedy trzeba dodac w nim odpalanie oryginalnego launchera.

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Visual Basic to nie jest dobry sposób na launcher. Polecam Visual Basic C#, jest o wiele lepszy, mniej pierdzielenia z nim. Mam kod do logowania premium ale napisany w C#.

Opublikowano

Dlaczego jak daje "Dolacz" to mi nie uruchamia MC?

Imports System.Net
Public Class Form1

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        SprawdzUpdate()
    End Sub

Public Sub SprawdzUpdate()
        Dim jar As String = System.IO.Path.Combine(Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData), ".minecraft/bin/minecraft.jar")
        Dim kaktus As String = System.IO.Path.Combine(Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData), ".minecraft/update.txt")
        Dim Klient As New Net.WebClient
        Dim Wersja As String = My.Computer.FileSystem.ReadAllText(kaktus)
        Dim Version As String
        Dim fileReader As String
        fileReader = My.Computer.FileSystem.ReadAllText(kaktus)
        Version = Klient.DownloadString("http://www.naszastrona.pl/launcher/update.txt")

If Version > Wersja Then
            MessageBox.Show("Nowa wersja jest dostępna i wlasnie jest pobierana. Launcher uruchomi sie po pobraniu.", "AutoUpdater")
            My.Computer.FileSystem.DeleteFile(jar)
            My.Computer.Network.DownloadFile("http://naszastrona.pl/launcher/minecraft.jar", jar)
            My.Computer.FileSystem.DeleteFile(kaktus)
            My.Computer.Network.DownloadFile("http://naszastrona.pl/launcher/update.txt", kaktus)
        Else
            MessageBox.Show("Brak nowej wersji do pobrania. Launcher i pliki sa aktualne", "AutoUpdater")
        End If
    End Sub

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim uruchom As String

uruchom = "javaw -Xmx512m -Djava.library.path=%APPDATA%/.minecraft/bin/natives -cp %APPDATA%/.minecraft/bin/minecraft.jar;%APPDATA%/.minecraft/bin/jinput.jar;%APPDATA%/.minecraft/bin/lwjgl.jar;%APPDATA%/.minecraft/bin/lwjgl_util.jar net.minecraft.client.Minecraft "

Shell("cmd.exe /c" & uruchom & TextBox1.Text)

Me.Close()

End Sub
End Class

Dodam ze mam Win XP

Opublikowano

Nazwana jest "kaktus" tak jak u autora miałem zmienione na inne, ale chce Wam pokazac, że nawet robiąc tak jak autor to nie działa

Opublikowano

dobry ale mogl by byc lepszy np [tut] [na yt] [screenshoty] i wiele wiecej

xxx - jest dział do publikacji serwerów.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nie wiem jakim cudem wam te launchery działają. użyłem wszytskich kodów dostepnych w sieci i żaden nie uruchamia gry. a powód tego jest banalnie prosty. CMD nie potrafi uruchomić pliku java. i choćbym się zesrał. nie umiem tego przeskoczyć.

Kod jest znak w znak ten sam. a jednak dupa.

Dla przykładu, usuwając cała linijkę i wpisując ścieżkę do pliku .exe (dowolnego) pliczek się pięknie uruchamia. jednak minecraft nie chce.

Bardzo bym prosił kogoś mądrego o pomoc. bo morduje się z tym cały dzień i jedyne co osiągam to ładny launcher bez możliwości uruchomienia minecrafta.

Opublikowano

Okej wszystko jasne. okazało się iż na windows XP gra sie nie uruchamia.

Na Sevenie wszystko gra. czy ktoś może poratować kodem dla XP ?

Bardzo bym prosił o pomoc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Super Poradnik.Ale czy jest taka opcja zeby zamiast "Tryb jednoosobowy" bylo Wejdz na Serwer, a zamiast "Tryb wieloosobowy" bylo np. Stronka Serwera?Tak jest to na myHPsPL tylko nie wiem jak to zrobic. :mellow:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...