Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny launcher z auto updaterem do serwera

Hubcik99

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

mam pytanie jak określić tą wersje lunchera czy mam zrobić folder w minecrafcie update.txt i w nim dać 1.0.0.0 czy jak

Opublikowano

Mógłbyś dodać jak zrobić więcej plikow ? Np jak jest folder mods żeby do niego też sciagalo pliki ? Bo niezbyt umie a na pv możesz juz zignorowac poradziłem sobie :) Pobiera mi tylko jarke i update ale nwm jak dodać aby pobieralo pliki do mods i innych ;/

x2n.png

Opublikowano

Mógłbyś dodać jak zrobić więcej plikow ? Np jak jest folder mods żeby do niego też sciagalo pliki ? Bo niezbyt umie a na pv możesz juz zignorowac poradziłem sobie :) Pobiera mi tylko jarke i update ale nwm jak dodać aby pobieralo pliki do mods i innych ;/

poprostu kopiujesz kod i zmieniasz tylko link i co ma usuwać przykład

My.Computer.FileSystem.DeleteFile(mods)

My.Computer.Network.DownloadFile("http://naszastrona.pl/launcher/mods", mods)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

mam pytanie jak zmienić lokalizacje gdzie ma być wyszukiwana update.txt tzn z C:\users\user\appdata\roming\.minecraft\update.txt na C:\users\user\appdata\roming\serwermc\.minecraft\update.txt

Opublikowano

Skopiowalem ten kod i teraz mam jakiś błąd przy frazie "mods" - "mods" is not declared .. Wiesz może o co chodzi ? I jak tam np. wstawie pliki to będzie je odrazu ładowało do folderu mods ? Czy jakoś znowu trzeba ustawić ?

Przykład mam ściagnąc do folderu /mods - buildcraft.jar

I jak to zrobić ? :)

x2n.png

Opublikowano

O kurde 0_0

A nielepiej byś mógł dać swój launcher do pobrania i myśmy go sobie pozmieniali teksty, pododawali obrazki itp. ?

Z tym sie pogubić można :angry:

A nielepiej by wstawić screeny? :huh:

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...