Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny launcher z auto updaterem do serwera

Hubcik99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem.
ponieważ jak próbuje dodać aby launcher wgrywał foldery mods, coremods, config nie mogę tego ustawić foldery się nie usuwają ani nie wgrywają może mi ktoś podać kod jak powinno to wyglądać ?

używałem tak:

My.Computer.FileSystem.DeleteFile(coremods)
My.Computer.Network.DownloadFile("http://naszastrona.pl/launcher/coremods", coremods)

My.Computer.FileSystem.DeleteFile(mods)

My.Computer.Network.DownloadFile("http://naszastrona.pl/launcher/mods", mods)

My.Computer.FileSystem.DeleteFile(config)

My.Computer.Network.DownloadFile("http://naszastrona.pl/launcher/config", config)

Jak tak wpisywałem nie usuwał folderów ani ich nie pobierał

mca.png

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystko jest super, ale ja mam takie pytanie jak zrobić żeby można było się logować na premium czyli podajemy w Launcherze nasz Login: i Hasło: login to wiadomo juz ale jak zrobic żeby hasło i wogłóle wszystko lączyło sie z minecraft.net tak żeby tym launcherem dało się grać na serwerach premium

@@@PROSZE O ODP !@@@

Opublikowano

Hubcik99, nie trzeba tego podłączać pod launcher minecrafta, żeby logować się do premium -.-

Wystarczy, że wyślesz na stronę logowania do minecrafta odpowiednie parametry (login, hasło i wersję launchera), i potem pobierzesz odpowiednio z hashowane hasło i dasz je jako parametr hasła, do logowania w launcherze.

Ot, cała filozofia, wcale nie jest potrzebny oryginalny launcher premium do minecraft..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Napisze ktoś jak zrobić aby mi pobierało najlepiej cały folder .minecraft ? :>> Albo chociaż cały folder mods a nie pojedyncze pliki ? Albo jak zrobić aby pobierało miecraft.jar do folderu bin i osobno mody do mods ? ; /

x2n.png

Opublikowano

A ja chciałbym np. zrobić, że sprawdza czy pliki się różnią od tych poprzednich i załóżmy w mods nie usuwa konfiguracji tylko same *.zip i *.jar, foldery zostają. Proszę o pomoc :)

Opublikowano

dało by dać jakiś status pobierania ile jeszcze zostało co sie pobiera jeśli tak prosze o pomoc

banner.png

Zapraszam serwer freebuild + działki + prace

Opublikowano

Automatyczne łączenie da się zrobić - Ale to już obróbka clienta.

Pobieranie całego .minecraft jest przez pojedyńcze pliki ;/ w kodzie pobierania trzeba po kolei dodawac.

A co do statusu trzeba zmienić cały kod pobierania na WEB.

Opublikowano

Hey Witajcie Wymyslilem jak zrobic by sciagalo caly .minecraft ....

Nie usuwa tez on calego folderu tylko to co my zmienilismy

Sam pobiera bez naciskania i jest progres bar

Chce ktos taki luncher to pisac

gg:25642755

lub na mpc

****a wam pomoge

****Zobaczymy za co

1377531174-U173186.png
Opublikowano

Przyda się, nie tylko do launchera, ale też po lekkiej przeróbce do aktualizacji automatycznej pluginów :)

Pomogłem? Nie bądź skąpy, daj Like:)

Opublikowano

Proszę o pomoc gdy chcę włączyć launcher to włącza się do pokazania nicku ale gdy klikam dołącz to wyskakuje mi taki błąd:

Could not find the main class: net.minecraft.client.Minecraft. Program will exit

i niszczy mi minecraft.jar

Opublikowano

Wszystko ok.

Poradnik jest czytelny, po co wam SS, żeby opanować program to jest doslownie chwila.

Jedna prośba tylko, mógłby ktoś napisać jak wysłać login i hasło do serwera minecraft i pobrać potem od nich dane [chodzi o logowanie premium]?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...