Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny launcher z auto updaterem do serwera

Hubcik99

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A jak zrobić tak żeby tworzył całkowicie nowy folder z minecraftem? Tak żeby użytkownik mógł w każdej chwili zagrać na naszej wersji jak i na podstawowej?

Opublikowano

A jak zrobić tak żeby tworzył całkowicie nowy folder z minecraftem? Tak żeby użytkownik mógł w każdej chwili zagrać na naszej wersji jak i na podstawowej?

Z tym troche roboty. W launch zmienaisz na .swojfolder z .minecraft. - W tej chwili z niego czyta , ale też system pobierania tam plików musi być i w MCP trzeba zmienić na ten folder jako domyślny.

Opublikowano

Wow wielkie Lubie To! Od zawsze marzyłem o własnym launcherze :) Już idę eksperymentować :P

FizzyFisherman_eune_57_3_logo.png

Opublikowano

Nie działa mi ten updater dodałem wszystko miencraft.jar i update.txt na ftp oraz do .minecraft autoupdater oraz update.txt gdy wyskoczy MSG, że jest nowa wersja wyskakuje błąd..

@EDIT

Wyskakuje w tedy komunikat " Metoda lub operacja nie jest zaimpletowana"

Opublikowano

Stary pomogłeś mi dzięki jednak mam pytanie które mnie nęka a wygląda ono tak :

Dim dominik As String = System.IO.Path.Combine(Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData) & "\.TheLegendCraft/wersja.txt")

jeśli dam to przed twój kod:

Dim kaktus As String = System.IO.Path.Combine(Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData), ".thelegendcraft/wersja.txt")

Ten mój kod stworzy mi w appdata w folderze notatnik wersja.txt a twój kod będzie zapisywał tam wersję, jednak zastanawiam się czy przypadkiem nie będzie ten kod cały czas robił od nowa wersja.txt co o tym myślisz ?

Opublikowano

Ja mam zrobiony tak, że na starcie gry version.txt jest inny niż na stronie (zawartosc liczbowa) to updatuje i usuwa z folderu version.txt i pobiera aktualne ze strony. A co do progressBara.. To kompletnie trzeba zmienic kod na pobieranie na WebClienta.

Opublikowano

Witam szanownych forumowiczów,

ja mam pytanie, mianowicie jak odpalić minecraft.jar w trybie 64bit (używając javy x64)?

Już mam, wystarczyło zkompilować launcher pod 64 bity ^^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

If Version > Wersja Then

MessageBox.Show("Nowa wersja jest dostępna i wlasnie jest pobierana. Launcher uruchomi sie po pobraniu.", "AutoUpdater")

My.Computer.FileSystem.DeleteFile(jar)

Wc.DownloadFileAsync(New Uri("http://[cenzur]/launcher/minecraft. jar"),jar)

My.Computer.FileSystem.DeleteFile(kaktus)

My.Computer.Network.DownloadFile("http://[cenzur]/launcher/update.txt", kaktus)

Else

MessageBox.Show("Brak nowej wersji do pobrania. Launcher i pliki sa aktualne", "AutoUpdater")

End If

'Wc' is not declared. It may be inaccessible due to its protection level.

Pomoze ktos ?;P

92ei6w.jpg

By N00bman (robie loga na serwer pw)

Opublikowano

Niewiem dlaczego ,ale taki zolta strzalka sie zatrzymuje na tej linijce

Dim Wersja As String = My.Computer.FileSystem.ReadAllText(kaktus)

Dopiero jak ja przeciagne do

If Version > Wersja Then

Odpala sie launcher , wytlumaczy ktos ?

92ei6w.jpg

By N00bman (robie loga na serwer pw)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...