Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Eu Nordic

damiankos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro każdy przegrywa, to kto wygrywa?

Ja mam trolla raz na 30-40 gier. A i tak ktoś dodge'uje w kolejce. Widocznie mam pecha, bo nie jest mi dane grać z trollami.

A no i elo odzwierciedla wasz poziom gry po około 200 grach. Więc niema co gadać o kilku przegranych z rzędu.

Po prostu jesteście słabi - pogódźcie się z tym.

Bóg to twoje sumienie

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja osobiście też spadłem z 1300 do 1100, ale udało mi się wybić spowrotem do ~1250.

Samemu ciężko jest wycarrowac grę, gdy np bot feeduje, mid feeduje a jungler nie gankuje. Do tego flamują siebię i ranked lost. Miałem takie przypadki gdy np koleś gra 1 ranked bez run.. albo 1 raz supportem gra. Niestety jest nowy sezon, elo hell'owcy są wśród nas (mówi o taki naprawdę nie ogarach xD), i trzeba się męczyć z takimi.

Ja wole poczekać jeszcze trochę aż te noobki znów spadną do 900 ;P Potem można grać z w miarę dobrymi graczami.

BTW.

Grałem solo queue z samymi polakami i naprawdę było super. Do 5 chyba zjechaliśmy ich ;P Wszystko zależy od nastawienia do gry.

Opublikowano

Skoro każdy przegrywa, to kto wygrywa?

Ja mam trolla raz na 30-40 gier. A i tak ktoś dodge'uje w kolejce. Widocznie mam pecha, bo nie jest mi dane grać z trollami.

A no i elo odzwierciedla wasz poziom gry po około 200 grach. Więc niema co gadać o kilku przegranych z rzędu.

Po prostu jesteście słabi - pogódźcie się z tym.

Ludzie nie są słabi po prostu gramy z dysmózgami i małolatami gra 12 + a powinno według mnie być od 16 +

Opublikowano

@Up

Szczerze? nawet jeżeli 35+ by była to i tak by to nie zmieniło obecnej sytuacji wieku w tej grze, gimbaza będzie zawsze gimbazują i będzie wszędzie, są tacy nawet w gimbazie co starają się ogarnąć, ale to różne elementy wpływają na to, niestety TROLLI nigdy nie wyeliminujemy, trzeba przeżyć i dać "play again"..

Opublikowano

Ludzie nie są słabi po prostu gramy z dysmózgami i małolatami gra 12 + a powinno według mnie być od 16 +

Trolololo. A w przeciwnym teamie kogo niby masz?

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jak to mówią Shit happens.

Statystycznie zawsze się trafi i będzie to najgorszy dzień w Twoim życiu (16 przegranych z rzędu? tak to ja gdy zaczynałem).

Jednak musicie pamiętać, że szansa na nobski team w ich drużynie jest większa niż w naszej jeżeli weźmiemy pod uwagę, że my gramy dobrze.

Jeżeli przegrywamy ostro, to może znaczyć, że jednak to nie wina naszej drużyny ( a przynajmniej nie tylko) i może jednak zasługujemy właśnie na to 800 elo.

I może warto odrobić swoją pracę domową z lola - obejrzeć jakiś stream lub dwa. Przejrzeć przedmioty. Poczytać wikię. Naprawić swoje nastawienie itp.

A jeżeli nie to albo siedźcie dalej na swoim 800 albo przestańcie grać rankedy.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem każda gra zależy w większości od Ciebie. Od stosunku do reszty teamu. Jak wylecisz od razu ''ADC OR AFK'' to reszta pomyśli, że po co ma grać i nie będzie w pełni sił :)

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Ja nie piszę adc or afk or mid or feed -.-

Tylko if i can play top i have better runes then postion

Przykładowo nie wiem czy dobrze po angielsku , ale wiem że akurat ten jeżyk u mnie leży

Wiem jak się zwracać do ludzi toleruje wszystko ale nie toleruje jednego feedowania -.-

Czasami wgl ziomek idzie bez runek lub pomyli masteriesy

Ja wiem że odemnie zależy około 20 % gry w duo to jest 40 % ale no sorry miałem pełno gier że ktoś przypadkowo zabrał blue madredami to zaraz afk ktoś szedł no sorry ale uczmy się na błedach następne blue dostaniesz za 5 minut czy to tak długo . I tak riot gówno robi z tym co się dzieje na ich serwerach

Opublikowano

Ja nie piszę adc or afk or mid or feed -.-

Tylko if i can play top i have better runes then postion

Przykładowo nie wiem czy dobrze po angielsku , ale wiem że akurat ten jeżyk u mnie leży

Wiem jak się zwracać do ludzi toleruje wszystko ale nie toleruje jednego feedowania -.-

Czasami wgl ziomek idzie bez runek lub pomyli masteriesy

Ja wiem że odemnie zależy około 20 % gry w duo to jest 40 % ale no sorry miałem pełno gier że ktoś przypadkowo zabrał blue madredami to zaraz afk ktoś szedł no sorry ale uczmy się na błedach następne blue dostaniesz za 5 minut czy to tak długo . I tak riot gówno robi z tym co się dzieje na ich serwerach

Powiedzmy sobie szczerze, większość z 1600+ elo z s2 gra dobrze, teraz natomiast jesteśmy świeżo po resecie i np mi trafił się gość który dopiero niedawno zaczął przygodę z rankedami, nafeedował enemy adc 3/0 i poszedł afk. Tak niestety jest, większość takich gnoi to low-skille które albo miały low-elo w s2 albo w ogóle rankedów przez miesiącem nie widziały, reszcie nie mogę nic zarzucić.

Nie wiem jak tam u was na Nordic jest, ale na west najłatwiej wycarrować grę adc (polecam eza), zakładając że grasz duo - jeśli grasz dobrze, to nie masz szans przegrać gry (no chyba że naprawdę top i mid + jungler nic nie ogarną). Osobiście zdarzyło mi się przegrać niegdyś topa/mida, ale nikt nie robił z tego afery i jakoś zawsze teamwork działał cuda. (rozumiem, że na nordicu nikt z nikim nie współpracuje, każdy uważa się za one man army?)

No i to chyba tyle, polecam grać duo bota z jakimś w miarę ogarniętym supportem, a wróżę Ci 1700 elo w ciągu 2 tygodni max.

Opublikowano

@up

Mowisz to jakby kazdy z 900 elo kto przejdzie na westa i bedzie gral duo bota ezem to wbije 1700, w grze jeszcze bierze udzial skill gracza a jaki on jest to nie wiemy, mozemy gdybac, podpowiadac i wspierac a nie przewidywac 1700 elo w 2 tyg... if you know what i mean.

Opublikowano

Jeszcze jest bardzo "fajna" opcja, jak teraz.

Zacząłem grać rankeda, typek który miał niby "supporta" brać, stwierdził, że miał laga i co wybrało mu SHACO, pisze, że zdodguje i co? gramy! Spoko, ale umiejętność dodgowania innych graczy też jest zaskakująca bo okazuje się, że shaco gra, a Kassadin chciał zdodgować i jest afk na respie, bo myśli, że ma bana 30 minut <3 Free elo na 1430 elo :XX

Opublikowano

Zauważ, że w twoim teamie może być max 4 trolli (ty w końcu jesteś proxem) a w enemy teamie 5, więc teoretycznie powinieneś wygrywać gry :]

Opublikowano

@up

Mowisz to jakby kazdy z 900 elo kto przejdzie na westa i bedzie gral duo bota ezem to wbije 1700, w grze jeszcze bierze udzial skill gracza a jaki on jest to nie wiemy, mozemy gdybac, podpowiadac i wspierac a nie przewidywac 1700 elo w 2 tyg... if you know what i mean.

Nie oszukujmy się, czy to West czy Nordic do ~1900 nie potrzeba specjalnie dobrze grać w lola.

Problemem są tylko trolle, afkerzy/leaverzy no i ruski/niemcy - zazwyczaj jebią gry od podstaw.

Opublikowano

Znam typka 1750 elo, i mówi mi że gram na 1400 przynajmniej, a siedzę na 1200 przez polaczków ( Leave / Flame / Mid or troll i te sprawy ).

Opublikowano

Jeśli macie dość polaczków to zapraszam na EU West. Tutaj polaczka spotyka się od święta wiec nie jest źle.

PS. Eu West jest o wiele trudniejszy jeśli chodzi poziom gry. Ogólny wzór przyjęty przez ludzi na West jest taki : Jeśli grasz na east- Twoje elo - 400 = Twoje elo na west ;).

Anony ta profilowa irelia która masz wygląda jak Sasha Grey :D If you know what i mean

c3RyaWtlUExfX19ldXdfX181ODlfX19OTVZfX181X19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX184X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Można też zostać wybitym w gore przez dobry team nie pamiętam nazwy tego gracza ale mial w 2 sezonie 40:2 a z tego co wyszlo po arenie to slabe pojecie mial o grze a jesli chodzi o normale to +100 mial :) wiedz tez mozna przez szczescie isc w gore :)

Opublikowano

W grze nie bierze skill gracza tylko mózg to jest podstawa żęby wygrać trzeba wiedzieć jak przebić się przez enemy team by zbić ap i ad carry , jak ja widzę ziomka co fokusje tanka to się zastanawiam czy oni w ogóle mają coś w głowie , ok nie powiem trochę gram już w League Of Legends na 200 winach normalnych grałem tak samo jak oni teraz

Ale z czasem nabywałem umiejętności uczyłem się nowych pozycji itp itd , przede wszystkim umiem grać supportem porządnie tylko supp czasami gry nie wygra a jeśli wygra to razem z AD CARRY

Opublikowano

Jeśli macie dość polaczków to zapraszam na EU West. Tutaj polaczka spotyka się od święta wiec nie jest źle.

PS. Eu West jest o wiele trudniejszy jeśli chodzi poziom gry. Ogólny wzór przyjęty przez ludzi na West jest taki : Jeśli grasz na east- Twoje elo - 400 = Twoje elo na west ;).

Anony ta profilowa irelia która masz wygląda jak Sasha Grey :D If you know what i mean

EuW do 2k elo = Eu East do 2k elo Powyzej na eascie trudniej o trolla niz na wescie

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

HAHAHA

Nie.

Czym polaczki i ruskie na EUNE tym Francuzi i Hiszpanie na EUW. I super pro koksiarze Niemcy. Nie po prostu nie.

A jak naprawdę szukacie wysokiego poziomu gry to zapraszam na koreańskie serwery =)

Spadniecie do tam do 5 elo i przybiegniecie z płaczem.

wikmk9.jpg

Opublikowano

tak oczywiscie kurwo, a ja siedze na 2k elo od 200 meczy i mowia mi ze na 700 nie zasluguje, a prawda jest taka szmato ze kazda gre mozna wycarrowac

Polecam panować nad sobą bo może się to kiedyś dla Ciebie źle skończyć

HAHAHA

Nie.

Czym polaczki i ruskie na EUNE tym Francuzi i Hiszpanie na EUW. I super pro koksiarze Niemcy. Nie po prostu nie.

A jak naprawdę szukacie wysokiego poziomu gry to zapraszam na koreańskie serwery =)

Spadniecie do tam do 5 elo i przybiegniecie z płaczem.

I powiedz mi geniuszu co takiego byś zrozumiał z "당신은 바보 아르" użyj Google Translate'a i będziesz wiedział co myśle o Twojej sugestii.

c3RyaWtlUExfX19ldXdfX181ODlfX19OTVZfX181X19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX184X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

To powiedz mi geniuszu, dlaczego był nawet temat o zakładaniu konta na Korei bo koleś znajdywał wszędzie trolli? HuH?

Poza tym zmiana lokalizacji nie nie jest ciężka jeśli o znaczki chodzi.

I

R

O

N

I

A

Poza tym jeżeli na west Twoje elo = Elo z nordica - 400, to Ci co czyścili drągale na EUNE to srogo się na EUW zawiodą bo tam będzie dla nich jeszcze gorzej.

wikmk9.jpg

Opublikowano

W sezonie 2 miałem około 800 ELO nawet nie wiem jak ;D

Teraz mam 1200 i wcale nie widzę różnicy a nawet jest gorzej.

Myślę że głównym problemem są feederzy i afkerzy.

To jest najgorsze bo jak ktoś jest afk np. 2 osoby to bardzo trudno wyccarować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...