Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Terenzo edytował temat dodał mini-poradnik teraz każdy powinien sobie poradzić :)

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam. Dzisiaj udostępnię wam pliki serwerowe stworzone przeze mnie.

Krótki opis:

• Autopoty (pż/pe)
  • System ulepszeń
  • Brak polowań
  • Brak misji biologa
  • System energii
  • System kostiumów
  • Pieczęcie/Wierzchowce
  • Exp, drop z globala
  • Tygrysy bengalskie
  • Spolszczone moby
  • Spolszczone questy
  • Spolszczone itemy
  • Dodane katakumby
  • Dodane nowe mapy
  • Dodane nowe moby
  • Dodane szóste skille
  • 4 channele do gry
  • game_r2089M_32
  • Max 250 poziom

• Autopoty (pż/pe) Działa Poprawnie
  • System ulepszeń Działa Poprawnie
  • Brak polowań Zgadza się
  • Brak misji biologa Zgadza się
  • System energii Działa Poprawnie
  • System kostiumów Działa Poprawnie
  • Pieczęcie/Wierzchowce Działa Poprawnie
  • Exp, drop z globala Nie sprawdząłem ale myśle ze tak jak up Działa Poprawnie
  • Tygrysy bengalskie Działa Poprawnie
  • Spolszczone moby Zgadza się
  • Spolszczone questy Zgadza się
  • Spolszczone itemy Zgadza się
  • Dodane katakumby Zgadza się
  • Dodane nowe mapy Zgadza się
  • Dodane nowe moby Zgadza się
  • Dodane szóste skille Zgadza się
  • 4 channele do gry Zgadza się
  • game_r2089M_32 Zgadza się
  • Max 250 poziom Zgadza się

Moje uwagi Niektóre fryzury (Dynia, oraz fryzury z patchu "olimpiada" także)

Terenzo Dziękuje za te cudowne pliki :)

SS który udowodni że pliki działają

http://scr.hu/0ic4/2x4mo

Opublikowano (edytowane)

to się robiło chyba tak np chcesz rozpakować serverside no to komendy

cd /usr/home/

wrzucamy paczke

tar zxvf serverside.tar.gz

jak nie działa to tar zxfv serverside.tar.gz + dodanie chmodów 777 na pliki po wypakowaniu znajdującym się w folderze mt2 w /usr/home/

Tak samo z bazą mysql tylko wpisujecie cd /var/db/mysql/

tar zxvf MySQL.tar.gz

Terenzo myślę że będzie ciężko bez tuta albo można też im dać już zrobione na systemie freebsd bo się męczą ale rób jak sobie tam chcesz :)

Edytowane przez Venir
Opublikowano

cd /usr/home/

wrzucamy paczke

jak nie działa to tar zxfv serverside.tar.gz + dodanie chmodów 777 na pliki po wypakowaniu znajdującym się w folderze mt2 w /usr/home/

tar zxvf MySQL.tar.gz

Terenzo myślę że będzie ciężko bez tuta albo można też im dać już zrobione na systemie freebsd bo się męczą ale rób jak sobie tam chcesz :)

na systemie byloby lepiej ;dd

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

cd /usr/home/

wrzucamy paczke

tar zxvf MySQL.tar.gz

Też myślałem o całym serwerze z systemem ale mam zbyt słabego neta żeby to wszystko wrzucić.
Opublikowano
  • Autopoty (pż/pe) Działa Poprawnie
  • System ulepszeń Działa Poprawnie
  • Brak polowań Zgadza się
  • Brak misji biologa Zgadza się
  • System energii Działa Poprawnie
  • System kostiumów Działa Poprawnie
  • Pieczęcie/Wierzchowce Działa Poprawnie
  • Exp, drop z globala Nie sprawdząłem ale myśle ze tak jak up Działa Poprawnie
  • Tygrysy bengalskie Działa Poprawnie
  • Spolszczone moby Zgadza się
  • Spolszczone questy Zgadza się
  • Spolszczone itemy Zgadza się
  • Dodane katakumby Zgadza się
  • Dodane nowe mapy Zgadza się
  • Dodane nowe moby Zgadza się
  • Dodane szóste skille Zgadza się
  • 4 channele do gry Zgadza się
  • game_r2089M_32 Zgadza się
  • Max 250 poziom Zgadza się

Moje uwagi Niektóre fryzury (Dynia, oraz fryzury z patchu "olimpiada" także)

Terenzo Dziękuje za te cudowne pliki :)

SS który udowodni że pliki działają

http://scr.hu/0ic4/2x4mo

system energii po upływie czasu nie zmienia paska na pusty, gdy zdejmiesz i nałożysz zbroję z nałożonym kostiumem to widać zbroję zamiast kostiumu ;) tak samo mam problem z questem na katakumby, dziwne teksty wyskakują, nawet, gdy tylko ten quest jest skompilowany. drobne błędy, ale to uroki gotowców :)

57199140501148694665.png

Opublikowano

system energii po upływie czasu nie zmienia paska na pusty, gdy zdejmiesz i nałożysz zbroję z nałożonym kostiumem to widać zbroję zamiast kostiumu ;) tak samo mam problem z questem na katakumby, dziwne teksty wyskakują, nawet, gdy tylko ten quest jest skompilowany. drobne błędy, ale to uroki gotowców :)

Czas trza zmienić, bo ustawiłem że 1 pkt trwa 2h. z katakumbami trzeba zmienić w linijce nr56 na:

To jest ukryta treść, proszę

a z kostiumem to by trzeba było dodać sprawdzanie czy się zakłada zbrojke.. Dzięki za uwagi :)

Opublikowano

Nie sprawdzałem jeszcze ^^ ale z systemem energii chyba jest tak wszędzie. co do kostiumów to się zgodzę jak wsiadasz na konia mounta to juz go nie widać chociaż jest założony to kwestia edycji questa. Na pewno wyłapiemy kilka błędów to kwestia czasu ale i tak dobre pliki. Trzeba wszystko po kolei sprawdzić i poprawić co nieco .

Opublikowano

Mam testera pliczków. Wypisuje mi wszystkie błędy które są w tych plikach. Następnie wyśle mi całą listę błędów, ja je naprawię i wrzucę new wersje. ;)

Opublikowano

Mam testera pliczków. Wypisuje mi wszystkie błędy które są w tych plikach. Następnie wyśle mi całą listę błędów, ja je naprawię i wrzucę new wersje. ;)

Świetnie ;) ja tez jak znajdę jakieś błędy to Ci powiem :)

Opublikowano (edytowane)

system energi jak na plu?

w 90 % taki sam ;d

myslalem, ze pliki maja malo bugow.. ale jak weszlem, 10-15 minut przetestowalem to juz ok. 10 bugow znalazlem..

ale pliki godne polecenia.. polecam, ogarniecie niektóre(łatwe bugi) i serwer cud miód..

________

mod kufa z 95 % na 90 % mi zdejmij ;ddd

Edytowane przez Charon =)

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano (edytowane)

A RENIFERY DZIAŁAJĄ!?

nie ; <<

mlode/dzielne wierzchowce tez nie działają ;d

Edytowane przez Charon =)

Opublikowano

Ponawiam pytanie. Biżuteria bronie takie same jak na PL? DMG, wartości również? Co z gamem plików?

bizuteria na 99 % taka sama..

game jest zjebane ;/ juz terenzo o tym wie.. do wymiany..

max lvl w 5 minut wbijesz.. z 29 lvl na 30 lvl potrzeba tylko 3k expa -,- i tak ciągle jest..

Opublikowano

Przeczytałem komentarze i raczej poczekam na new wersje. Z tego co czytam to dobre pliki mogą być z tego... już dawno nie widziałem nowego tematu z jakimiś dobrymi gotowcami ;p

Piona !

Opublikowano

Przeczytałem komentarze i raczej poczekam na new wersje. Z tego co czytam to dobre pliki mogą być z tego... już dawno nie widziałem nowego tematu z jakimiś dobrymi gotowcami ;p

Ok, te błędy/bugi co wyżej ktoś napisał że są to chodzi głównie o tabele expa w game i używanie itemków (nie dają bonów.). :)
Opublikowano (edytowane)

Tutorial instalacji plików V1 (na podstawie by taki_niesmialy):

1. Wrzucamy pliki ServerSide.tar.gz do /usr/home przez program FTP.

2. Przechodzimy do konsoli, wpisujemy cd /usr/home.

3. Następnie wpisujemy komendę tar -zxvf ServerSide.tar.gz.

4. Czekamy, aż się rozpakuje, i pojawi się pusta linia, następnie sprawdzamy w programie FTP, czy stworzył się folder mt2 w /usr/game (jeśli tak, to przejdź dalej, jeśli nie, spróbuj jeszcze raz rozpakować tą komendą).

5. Ściągamy te pliki start.sh i close.sh (zmodyfikowałem je trochę, są spakowane):

http://speedy.sh/bPS...-by-Lordzik.zip

(Skan archiwum (dla niepewnych): https://www.virustot...sis/1353149461/ ), następnie rozpakowywujemy je.

6. Wklejamy te 2 pliki do /usr/home/game/.

7. Rozpakowywujemy również MySQL.tar.gz z pierwszej strony, i mamy 2 możliwości: albo wgrać je przez program FTP (wchodzimy w /var/db/mysql/ i tam wgrywamy foldery), albo wgrać je przez konsolę FreeBSD (wgrywamy plik MySQL.tar.gz przez program FTP do /var/db/mysql, a następnie wpisujemy komendę tar -zxvf MySQL.tar.gz).

8. Możemy już uruchamiać serwer komendą /start, lub zamykać komendą /stop!

=====================================================================================================

Tutorial instalacji plików V2 (również na podstawie by taki_niesmialy):

1. Wrzucamy pliki ServerSide.tar.gz do /usr/home przez program FTP.

2. Przechodzimy do konsoli, wpisujemy cd /usr/home.

3. Następnie wpisujemy komendę tar -zxvf ServerSide.tar.gz.

4. Czekamy, aż się rozpakuje, i pojawi się pusta linia, powinien nam się stworzyć folder mt2 w /usr/game.

5. Ściągamy te pliki start.sh i close.sh (zmodyfikowałem je trochę, są spakowane):

Kliknij tu!, następnie rozpakowywujemy je.

6. Wklejamy te 2 pliki do /usr/home/game/ i nadajemy im chmody 777.

7. Rozpakowywujemy również MySQL.tar.gz, i mamy 2 możliwości: albo wgrać je przez program FTP (wchodzimy w /var/db/mysql/ i tam wgrywamy foldery), albo wgrać je przez konsolę FreeBSD (wgrywamy plik MySQL.tar.gz przez program FTP do /var/db/mysql, a następnie wpisujemy komendę tar -zxvf MySQL.tar.gz).

8. Można już uruchamiać serwer komendą /start, lub zamykać komendą /stop!

Może nie jest to jakiś najlepszy sposób, ale najważniejsze, że działa, nieprawdaż? ;)

Mam nadzieję, że komuś pomogłem.

Jeśli znalazłeś jakiś błąd/bug w poradniku, napisz mi na PW.

@UPDATE 21 listopada 21:55 - Dodano tutorial - jak zainstalować pliki v2 i poprawiono tutorial do plików V1!

Edytowane przez PawLord

Spotkacie mnie teraz pod nickiem ElonI., w przeszłości miałem takie nicki jak: PawLord, LordzikPaw, Nienawisc.

Gdy masz jakieś pytanie do mnie, pisz śmiało na PW!
Gdy masz również możliwość, albo np. pomogłem, polub mój post, napewno się to Tobie zwróci w przyszłości!

Opublikowano

Tabelę expa naprawić nietrudno, a system energii lepiej wgrać swój :)

Mówiąc swój, masz na myśli ten z EP*P ? :)

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...