Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

UP: Tak, popsute mysql jest :X

//50+//100+//200+//500+//1000+//1200+//1500+//2000+//2500+

xD ProUser xD

48% / 100% <Od Enix'a 40%> <5% od Istnego to wyróżnienie> 

Opublikowano

Hmm wie ktoś może dlaczego jak wczytuje mi się gra to wywala mi clienta do pulpitu oraz jak chce nową postać zrobić to przy wyborze postaci robi się cały ekran czarny? :)

Opublikowano

Pobierz klienta od Terenzo...

Pliki naprawdę świetne.

Odbugowanie wszystkich błędów zajęło mi jakieś 2h nie było z tym większego problemu.

+ Ktoś wyżej pisał, że nie działają kostiumy i fryzury.. - Mi nie działał tylko jeden kostium , a co do fryzur wszystkie na swoim miejscu. :)

Możesz jaśniej jak odbugowałeś te rzeczy i co dokładniej zrobiłeś ?

Opublikowano

a ja mam problem z questami po wgraniu, mianowicie ładnie pięknie się wgrały itp itd ale po wejściu do gry brak polskich znaków na quescie , przykład :

W Grze : 

post-282830-0-72747300-1391798213.png

Wgrany Quest :

To jest ukryta treść, proszę

help?:(

Opublikowano

a ja mam problem z questami po wgraniu, mianowicie ładnie pięknie się wgrały itp itd ale po wejściu do gry brak polskich znaków na quescie , przykład :

W Grze : 

Wgrany Quest :

help? :(

quest ma nieprawidłowy format kodoawnia, powinien mieć ANSI.
Opublikowano

okej, dzięki @Terenzo, a zeby tylko raz pokazywalo na chacie? usunac folder object i wgrac /qc?

możesz spróbować tak zrobić, może pomoże. :P
Opublikowano

mam taki problem, rozpakowałem rooty (wszystko robione m2toolem), zedytowałem i zapakowałem, jednak tak jakby nic się nie zmieniło. co mogę źle robić? rooty wydają się być takie jak przed edycją

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

@3X UP chodzi mi o to żeby wyświetlało litery typu ą ć ł itp a jak konwertuje do ANSI to znikają polskie znaki ;/

Opublikowano

mam taki problem, rozpakowałem rooty (wszystko robione m2toolem), zedytowałem i zapakowałem, jednak tak jakby nic się nie zmieniło. co mogę źle robić? rooty wydają się być takie jak przed edycją

Zależy na jakim kliencie korzystasz, może masz binke, w której są root. Spróbuj usunąć root z pack i odpalić klienta

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano (edytowane)

syserr pisze ze brak rootow 

i hmm po wgraniu 

http://www.mpcforum.pl/topic/560966-tut-podglad-ekwipunku-dla-gm/

wyskakuje w syserr :

0208 00:49:17476 :: 

networkModule.py(line:200) SetSelectCharacterPhase
system.py(line:130) __pack_import
system.py(line:110) _process_result
introSelect.py(line:26) ?
system.py(line:130) __pack_import

networkModule.SetSelectCharacterPhase - exceptions.IndentationError:expected an indented block (line 296)

0208 00:49:17476 :: ============================================================================================================
0208 00:49:17476 :: Abort!!!!

@Edit
dodam tylko ze dodalem wszystko do root itp
Edytowane przez aysgdals
Opublikowano

Zależy na jakim kliencie korzystasz, może masz binke, w której są root. Spróbuj usunąć root z pack i odpalić klienta

client z tego tematu :)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

stworzyłeś nową listę plików przed ponownym spakowaniem? jeżeli nie to radzę spróbować :)

Opublikowano

Jakies rozwiazanie na problem kicku po wyborze postaci i załadowaniu paska do konca? :)

@ nie zdazylem skonczyc pisac i zrobione ;d Wystarczy spakowac roota ktory jest w linkach ( oczywiscie zmiana ip )

Opublikowano (edytowane)

a co tam z tymi portmapami

''

podmien  na swoje z końcówka 100 w notatniku

''5.12.214.100''

nie mam tego w port. w notatniku to jak mam dodac swoje z koncówką 100 (  chodzi mi w jakiej linijce )

Edytowane przez BialyOrzel
Opublikowano

Serwer właczyl mi sie bez port mapow ;) masz ip kogos ;) musisz podmienic na swoje ip hamachi z koncowka 100

W notpadzie + zaznaczasz "obce" ip ctrl + f zamien wpisujesz swoje ip z koncowka 100 zamien wszyskie i wła la

Opublikowano

Siema może ktoś pomoc ? przy tworzeniu postaci mam czarny ekran i przy ładowaniu do gry postaci 

oto syserr..

0209 01:12:10489 :: Traceback (most recent call last):

0209 01:12:10489 ::   File "uiPhaseCurtain.py", line 61, in OnUpdate

0209 01:12:10490 ::   File "networkModule.py", line 150, in __ChangePhaseWindow

0209 01:12:10490 ::   File "introCreate.py", line 235, in Open

0209 01:12:10490 :: AttributeError
0209 01:12:10490 :: : 
0209 01:12:10490 :: 'module' object has no attribute 'ToolTip'
0209 01:12:10490 :: 
Opublikowano

Bułka leci + 

UP może ktoś jeszcze mi wytłumaczyć czemu zmiany z cenami w navicat nie zapisują się ?  + po ogarnięciu dodania średnich do itemów nadal ich nie ma...

dodatkowo po zmienieniu dropu z metków nic nie dropi... 

Ktoś ma jakieś sugestie dlaczego tak jest ? za pomoc + 

Opublikowano

Mam problem zmieniam ceny itemków navicat>palyer>item_proto>shop_buy_price  i po restarcie serwera ceny są takie same.

W dodatku cena kupna w navicacie to: 30k, a w grze 45k, czy cenę zmienia się w innym pliku? (WTF?!? VAT?xD)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...