Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Szybka metoda wyjścia z EloHell metodą FliPL :)

Fli_PL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

2. Support nie jest ani nudny ani zły

Hehe niema to jak z dobrej woli picknąć supporta i mieć niespodziankę ,że ad carry nie potrafi CSować :]

Dobry tut, masz lajka.

Opublikowano

w elo hell nie patrzy sie na swoja druzyne bo wiadomo jacy sa tam gracze

w elo hell jestes tylko i wylacznie zdany na siebie(chyba ze masz kolege na duoq hehe)

twoim glownym zadaniem jest wygranie gry samemu, aby to zrobic musisz:

wybrac postac ktora sie najlepiej czujesz

zbierac wszystkie fragi jak leci przez co jestes silniejszy

sam wykarowac cala gre

Opublikowano

ok ok, nie wymieniałem wszystkich supportów tylko podałem przykłady...

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

A tutaj mój poradnik wybicia się z "Elo Hell"

1. Naucz się grać

2. Graj

innej metody nie ma.

Dodatkowo uwielbiam wasze płakanie, że na waszym Elo macie Elo hell, same afk, nooby, leaverzy etc. Nie tylko na takim Elo jak ja mam (niskie) oni również występują, ale również na high Elo (mam paru znajomych over 2k)

Opublikowano

Popieram up'ów@ Na każdym elo znajdują się leaverzy, afkerzy czy nawet ludzie którzy ciągle spamują.

Wasze tzw. " Elo hell " to jedynie wymysł wyobraźni, aby się wybić trzeba mieć skila. A żeby mieć skila, trzeba grać i się uczyć. Spadniesz do 300 to po drodze napewno zyskasz tego skila wybijając się na 192349826482642634737427634576234 elo, więc ten poradnik nie ma najmniejszego sensu.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Najs Tutek troche sie napracowales.

BTW proelogamer moglbys zrobic jakiegos tuta na varusa ? masterki build kolejnosc skili ? bo mi cos nie idzie ta gra varusem ostatnio i nie wiem dlaczego ;P

Opublikowano

w elo hell nie patrzy sie na swoja druzyne bo wiadomo jacy sa tam gracze

w elo hell jestes tylko i wylacznie zdany na siebie(chyba ze masz kolege na duoq hehe)

twoim glownym zadaniem jest wygranie gry samemu, aby to zrobic musisz:

wybrac postac ktora sie najlepiej czujesz

zbierac wszystkie fragi jak leci przez co jestes silniejszy

sam wykarowac cala gre

Taaa! A potem płacz kiedy dedniesz w TF. Nikt nie ma killi, tylko Ty je masz, ded w tf = od razu TF LOSE!

LoL to jest gra drużynowa, a twoje porady są do gry pt "Tibia".

Opublikowano

Panowie od leaverów i afkerów tak ale nie w takiej ilości - sranie w banie :) A ci od elohell nie istnieje to zapewne zasłyszeliście to od jakiegoś filozofa i teraz szerzycie głupie poglądy, przepraszam ale nawet gracze 2k + elo twierdzą, że kiedyś sami spadali do 700 elo zanim wyszli z tego wszystkiego. A wy macie dowód na to że to wymysł?

zmarzniętego truchła

...

Opublikowano

Panowie od leaverów i afkerów tak ale nie w takiej ilości - sranie w banie :) A ci od elohell nie istnieje to zapewne zasłyszeliście to od jakiegoś filozofa i teraz szerzycie głupie poglądy, przepraszam ale nawet gracze 2k + elo twierdzą, że kiedyś sami spadali do 700 elo zanim wyszli z tego wszystkiego. A wy macie dowód na to że to wymysł?

To są ślepi widzowe Gimpera , na to nic nie poradzisz :)

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano
A tutaj mój poradnik wybicia się z "Elo Hell" 1. Naucz się grać 2. Graj innej metody nie ma. Dodatkowo uwielbiam wasze płakanie, że na waszym Elo macie Elo hell, same afk, nooby, leaverzy etc. Nie tylko na takim Elo jak ja mam (niskie) oni również występują, ale również na high Elo (mam paru znajomych over 2k)

Zgadzam sie. To jest najlepszy poradnik jk wyjsc z "elo hell"

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

A tutaj mój poradnik wybicia się z "Elo Hell"

1. Naucz się grać

2. Graj

innej metody nie ma.

Dodatkowo uwielbiam wasze płakanie, że na waszym Elo macie Elo hell, same afk, nooby, leaverzy etc. Nie tylko na takim Elo jak ja mam (niskie) oni również występują, ale również na high Elo (mam paru znajomych over 2k)

Tiaaa cieszę się że uwielbiasz :) Niestety nie masz racji, tam też są leaverzy ale mogę dać sobie odciąć ch*** że co najmniej 3-4 razy mniej :)

Zgadzam sie. To jest najlepszy poradnik jk wyjsc z "elo hell"

Ok, sugerujesz, że nie trzeba umieć grać supportem żeby wyjść z EloHell?

Proszę, zastanówcie się co piszecie, bo aż wstręt to czytać...

zmarzniętego truchła

...

Opublikowano

Ok, sugerujesz, że nie trzeba umieć grać supportem żeby wyjść z EloHell?

Proszę, zastanówcie się co piszecie, bo aż wstręt to czytać...

Jasne, że nie trzeba. Tam bierzesz kassadina, tryndę albo shaco i ludzie srają w gacie.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Jasne, że nie trzeba. Tam bierzesz kassadina, tryndę albo shaco i ludzie srają w gacie.

az nie moge patrzec na posty tego typu. na co ci tam shaco i trynda?!

kh4xi.jpg

Opublikowano

Z wielką niechęcią przeczytałem ten artykuł, po ponad 2 latach grania po prostu wiem jak powinno się grać, ale wcale tak nie jest.

I to jest artykuł na temat Elo Hell, zgodzę się.

2. Support nie jest ani nudny ani zły

Sam tytuł już mnie przeraził. Gram supportami przez już naprawdę długi czas... ciągle na tej samej linii, ciągle to samo. Ponad 150 gier Leoną na rankingowych i ponad 200 gier normalnych jako inne supporty.

Warto dodać, ze to nie ADC wygrywa linię, tylko dobry Support. Support ma naprawdę ważną role, są tylko 2 opcje według graczy:

Przegrana bota: - wina supporta, bo przecież jest beznadziejny i jak w ogóle on może grać tutaj, weźmy go zwyzywajmy, żeby odinstalował grę.

"Kurwa jego mać." to moja pierwsza myśl jak zaraz mnie zwyzwają. NIE DA SIĘ GRAĆ CIĄGLE PERFEKCYJNIE, ŻEBY WYGRAĆ KAŻDĄ GRĘ.

Wygrana bota: wszystkie pochwałki zbiera nasz pro. adc który sam wygrał linie i wardując.

Z mojego tekstu wygląda jak bym musiał dostać pochwałę, aby dobrze zagrać. Wręcz przeciwnie. Jestem wkurwiony, inaczej tego nazwać nie mogę, że Support jest niedocenianym, to tak jakbym w ogóle z nimi nie grał i nic nie robił. Musiałbym osiągać naprawdę szczyty, abym w ogóle został zauważonym, że POTRAFIĘ tym supportem grać. Najgorsze jest to, że grając tym supportem NIE MOŻEMY ZROBIĆ ABSOLUTNIE SAMEMU NIC, ŻEBY WYGRAĆ TĄ GRE. Nie oszukujmy się, ilu z Was chciało zamienić się rolami z idiotycznym Wukongiem, Vayne, kimkolwiek? Sami grając supportem nie zrobimy nic. My jesteśmy wsparciem, ale my tego wsparcia też potrzebujemy.

Dobrym tekstem jest: "Nie robić wszystkiego aby wygrać ale robić wszystko aby ułatwić drużynie zwycięstwo." Tak! Nie próbujmy wygrać gry samej, a razem. Zbyt duże kozaczenie może nas zaskoczyć przegraną.

NIe będę się już rozpisywał, artykuł jest dobry sam w sobie. Teoretycznie są to rzeczy wiadome, ale przyczepię się jednej rzeczy.

Coś takiego jak pisanie "we wont blame you anymore, just stay with us and let's win." to czyste obiecanki. Niech jeszcze raz zginie, posypie się flame jakiego do tej pory pewnie niejednokrotnie widziałeś.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Do wszystkich idiotów którzy piszą, że EloHell ISTNIEJE:

A nie zauważyliście milionowej ilości Elo Boosterów, którzy za określoną ilość Euro wbiją wam prawie każde Elo? Czym niżej jesteś tym mniejszą cenę do tego narzucają. Wniosek? Jeśli umiesz grać, to się bez problemu wybijesz ze swojego 800, 1200, czy 1600.

Opublikowano

UP co to za dowód? przecież gdyby nie to że ktoś jednak umie grać to nie byłoby graczy 2k elo, a elo boosterzy są jednymi z tych, którzy dzięki umiejętnościom wychodzą z elohell bo to kosztuje. Czy gdyby elohell nie istniało, to ktokolwiek płaciłby za podbicie elo :)?

zmarzniętego truchła

...

Pomocnik
Opublikowano

Warto dodać, ze to nie ADC wygrywa linię, tylko dobry Support. Support ma naprawdę ważną role, są tylko 2 opcje według graczy:

Przegrana bota: - wina supporta, bo przecież jest beznadziejny i jak w ogóle on może grać tutaj, weźmy go zwyzywajmy, żeby odinstalował grę.

"Kurwa jego mać." to moja pierwsza myśl jak zaraz mnie zwyzwają. NIE DA SIĘ GRAĆ CIĄGLE PERFEKCYJNIE, ŻEBY WYGRAĆ KAŻDĄ GRĘ.

Wygrana bota: wszystkie pochwałki zbiera nasz pro. adc który sam wygrał linie i wardując.

Z mojego tekstu wygląda jak bym musiał dostać pochwałę, aby dobrze zagrać. Wręcz przeciwnie. Jestem wkurwiony, inaczej tego nazwać nie mogę, że Support jest niedocenianym, to tak jakbym w ogóle z nimi nie grał i nic nie robił.

Tutaj się z Toba zgodzę, kolego ;) Sama gram na ad carry już bardzo długi czas (ponad rok). Jestem osobą cierpliwą i niekonfliktową, niestety często bywa tak, że mój support wyzywa i obraża mnie, ponieważ na przykład zginęłam podczas ganka, dodam, iż przeciwnik przyszedł od zwykłego bushu na lejnie, a mój support zdaje się, że nie słyszał nigdy o wardach lub mówi: kupiłem buty i na wardy nie starczyło - tylko w nieco bardziej wulgarny sposób :)

A teraz sytuacja kiedy uda nam się wygrać linię i moja drużyna składa gratulacje mnie to nigdy nie zapominam napisać, że to także zasługa mojego partnera na bocie. Ubolewam nad tym, że w dzisiejszych czasach dobrych supportów jest tak malutko, a jeśli trafi się jakiś dobry, miły człowiek to na prawdę grać można z czystą przyjemnością.

Opublikowano

Ktoś zaczął mówić o Gimperze - oglądałem kolesia, przyjemnie się go ogląda. Elo w S2 mieliśmy dosyć podobne i tak wam panowie powiem doświadczenia z owego "elohell" :D

Kumple (800+900) poprosili żebym z kumplem spróbował zagrać u nich duoq, zobaczymy że nie wyjdziemy i jakie to nooby. Więc wzięliśmy się 1600+1500 i spróbowaliśmy... 80% gier to wygrane. Prawdą jest, że jesteś na takim elo na jakie zasługujesz i nie ma inaczej. Obecnie jestem w pogoni za platyną i jestem w 100% pewien że ją spokojnie zdobędę. W S2 zatrzymałem się na 1550 bo właściwie tylko gold był moim celem, przyznaję się zacząłem troszkę trollować soloq wtedy (nauka nowych picków, flame = afk itd.), jednak to była końcówka sezonu. Na ogół prawda jest taka, że jeśli jesteś dobry, to dasz radę. Jakbym wszedł midem na 800 elo to spokojnie szybko bym wyskoczył :D Nie, nie wywyższam się, gdyż też jestem w sumie słabym graczem (no 1500+ to wcale niewiele), tylko chcę powiedzieć, że elo to często kwestia skilla jednak :)

Autorze - nie graj supportem! Argumenty są proste. Osobiście carrowałem się AP midem. Jak? Od kąd zacząłem grę w LoLa podobały mi się postacie AP. Po tylu przegranych godzinach na midzie, coś zrobić potrafię. Carowanie z mida polega na dominacji linii i roamie. To drugie jest najważniejsze. Jeśli pomożesz komuś, on będzie chcial pomóc innym, bo przecież "nasz mid/cokolwiek innego ogarnia, damy radę wygrać!"

Co nie zmienia faktu że fajny poradnik, kolega na pewno wyjdzie z tego elo bo ma dobre nastawienie i wie o co w grze chodzi :D GL :)

Opublikowano

Bardzo ładny tut , za prace leci + oczywiście dużo dobrych rad w nim jest chociaż i tak wątpię że coś się zmieni w tym lolu ;) no ale poczekamy zobaczymy ja zawsze staram się być spokojny.

Nie jestem święty nie kiedy mi nie wyjdzie gra ale nie którzy to szkoda gadać bo nie którzy olewają team i nic nie robią;) ale jak widzę że ktoś próbuje to staram się mu pomóc a nie zostawiać samego na linii zawsze można jakoś skoczyć pomóc np. z mida na top zabicie = nasz solo top może szybko po farmić w spokoju.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Elo hell istnieje. Zadam wam pytanie.

Czy wasz gimber grał z typem, który w 4 minucie miał 0/5?. Albo junglera, który gankując na full hp padał od middera z 50 hp bez stuna wbijając się pod 2 wieże?. Nie, po prostu gracze grali normalnie, radzili sobie jakoś. Na koniec sezonu ( z 750 elo do 1615 ) co prawda wyszedłem poza brąz, ale 70% rozgrywek jest z 900-1200 elo. Większość to win'y, ale Z DOBRYM TEAMEM. Bo niektórzy podczas ganku mojego np. na topa padali. Grałem raz katą, poszedłem na topa ( gank ) zaatakowałem malphite'a i mój debilny lee sin wjebał się na 300 hp pod turreta z myślą o killu ( było chyba ok. 3 osób z enemy na topie. Poszedłem pomóc na lane'ie )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...