Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Szybka metoda wyjścia z EloHell metodą FliPL :)

Fli_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może i ten poradnik jest dobry, ale na elohell nic nie poradzisz. Trzeba mieć po prostu szczęście żeby z niego wyjść. Nawet jeśli dobrze grasz supportem, najczęściej jest i tak że adc słabo gra, chciaż słabo to za mało powiedziane skoro stoją wardy w każdym możliwym miejscu drużyna jemu pinguje mapę a ten i tak idzie "bo on musi farmic!"

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Up racja, nie ma metody która gwarantuje 100% na zwycięstwo :) mozna jedynie przechylić szalę.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Hm, człowiek najlepszy się uczy na błędach - raz zlami grając z wami, popełni karygodny błąd, ale następny mecz będzie już trochę lepiej, nie ma sposobu, należy wierzyć w zwycięstwo i jak kolwiek pomagać drużynie i poprowadzić ją do zwycięstwa... Masz 40 killi? Nie bierz ich więcej, oddawaj teamu - dlaczego?, bo w tf dostaniesz focus i leżysz, a team bez tych killi też mało zrobi, bo:

- Mało killi - Mało kasy - Mało kasy - Mało itemów - Mało itemów - Beznadzieja.

Opublikowano

Ostatnio support adc wyzwał, że mu farme kradnie (rank 1500)

Myślałem, że padnę xD

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Jedyna szybka i działająca metoda to nauczenie się grać. Popatrz na randoma z 1.7k elo w S2- teraz ma pewnie 20/20 w/l i ~~1.5k. Popatrz teraz na top graczy. Widzisz różnicę?

Trolling is a art.

Opublikowano

Nie byłbym pewien, katą da się wygrać ale wszystko sprowadza się do jednego czyli do umiejętności. Zagrałem dziś kilka meczy na koncie 12lvl i nie miałem słabszych statów niż 25/5, zrobiłem nawet w jednym meczu pentakilla karthusem a i tak przegraliśmy... Sądzę że żeby wyjść z elohell trzeba nabyć umieętności ale te nabyte w piekle nijak się będą miały do wyższopoziomowych meczy bo tam nie liczy się zabijać jak najczęściej i jak najwięcej.

zmarzniętego truchła

...

Opublikowano

poradnik bardzo dobry . ja sam nie lubie grac supportami - wrecz nie nawidze, to nie dla mnie poprostu . moją pozycją jest ad carry, a jak ktos zgłasza się sam na supporta to wiadomo, prawie żadnych kłotni o pozycje, bo gracze tylko sie denerwują jak muszą iść na supporta zazwyczaj . W sumie, uswiadomiles mi ze czasem warto pójść na tego supporta . leci like

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

Dla mnie, aby wygrać mecz (rankeda) trzeba do tego mieć ogarnięty team, samemu gówno zrobisz. Sam miałem 1410 elo (tak wiem nie za dużo) i teraz spadłem do 1180 i mogę mieć pretensję też do samego siebie, ale też mam do swojego team'u. Ostatnio grałem na midzie Galio i miałem staty 6/0/5 i tak przegraliśmy bo tam ten team miał lepszy focus i był bardziej ogarnięty od naszego, lecz jeśli gram rankeda i na solo topie jest Olaf vs Lulu i Lulu wygrywa topa ze statami 5/0/2 to chcę mi się płakać, że nie którzy ludzie graja w lola ... (pewnie wiele osób powie, że mogłem mu pomóc, lecz sam nie miałem łatwo na midzie a jungler jak gankował to nic z tego nie wychodziło)

Wniosek, aby wygrać mecz cały team musi być w miarę dobry, i trzeba mieć zgranie, bo samemu nic się nie da zrobić i takie poradniki jak wyjść z "Elo hell" w niczym nie pomagają, trzeba mieć po prostu trochę farta i wiarę w dobry team.

Ps. Poradnik dobry jak grać supp'em moim zdaniem, tylko szkoda, że nie ma podanego jakiegoś buildu i można by było zmienić nazwę tematu.

Opublikowano

Żadnej zmiany tematu, żadnych buildów ;) Ja dobrze wiem o czym piszę.

zmarzniętego truchła

...

Opublikowano

Dla mnie, aby wygrać mecz (rankeda) trzeba do tego mieć ogarnięty team, samemu gówno zrobisz. Sam miałem 1410 elo (tak wiem nie za dużo) i teraz spadłem do 1180 i mogę mieć pretensję też do samego siebie, ale też mam do swojego team'u. Ostatnio grałem na midzie Galio i miałem staty 6/0/5 i tak przegraliśmy bo tam ten team miał lepszy focus i był bardziej ogarnięty od naszego, lecz jeśli gram rankeda i na solo topie jest Olaf vs Lulu i Lulu wygrywa topa ze statami 5/0/2 to chcę mi się płakać, że nie którzy ludzie graja w lola ... (pewnie wiele osób powie, że mogłem mu pomóc, lecz sam nie miałem łatwo na midzie a jungler jak gankował to nic z tego nie wychodziło)

Wniosek, aby wygrać mecz cały team musi być w miarę dobry, i trzeba mieć zgranie, bo samemu nic się nie da zrobić i takie poradniki jak wyjść z "Elo hell" w niczym nie pomagają, trzeba mieć po prostu trochę farta i wiarę w dobry team.

Ps. Poradnik dobry jak grać supp'em moim zdaniem, tylko szkoda, że nie ma podanego jakiegoś buildu i można by było zmienić nazwę tematu.

jakbys sie znal troche na grze to bys sie nie dziwil ze lulu wygrywa z olafem, widocznie twoj spadek w dol nie byl przypadkowy

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

A ja Wam powiem, że lubię grać supportami i wiem, że do tego nie można sie zmuszać, bo chujowo supportujesz i tyle.

Moja zasada na wyjścia z elohell - miej wyjebane na wszystkich, pickaj to co potrzebne i tyle.

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

nice, jesteście tak słabi, że się płakać chce

ja karuję te gry samemu (solo) na 1300 elo, smurfing everyday

a wy nadal myślicie, że nie można dodgować z queue, w każdej grze jest afk itd.

loża masońska i tyle, 200 ELO GG WWWPPP

Opublikowano

@kavariku, to chyba w Twoich snach, jeszcze ona robiła pod ostrego papiera same itemy na ap ...

A powiedz mi jak olaf moze dojsc do lulu ktora jest ranged, ma slowa, polymorph/speed bufa?

Opublikowano

ult + ghost ?

dobra na 6 lvlu ale co wczesniej. Olaf przegrywa prawie z kazdym ranged championem ktory ma jakies cc lub dobry harass

Opublikowano

Cieszę się że komuś się to przydało :)

zmarzniętego truchła

...

Opublikowano

Metoda najlepsza to grać we 2 Taric + Sivir

@Top

Poradnik pewnie się przyda innym,którzy spadli w pizdu w dół przez potatoes which don't speak :>

5

Da plays :> zqrkgj10

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...