Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nerf "używanych" spelli... Słuszny?

KDKJ

Nerf  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy s?usznie?

• Tak
      24
    • Nie
      65
    • Nie mam zdania
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zapewne większość z was wie, chcą znerfić ignite i flasha... Pogorszą ich moc jak i czas odnowienia...

• wydłużyliśmy czas odnowienia popularnych czarów przywoływacza (Błysk, Podpalenie itp.), a także osłabiliśmy ich moc;

I dwa dod. infa. dot. spelli:

• dodaliśmy czar osłaniający z Areny Treningowej, a także uczyniliśmy z Uzdrowienia umiejętność wsparcia;
  • staramy się wzmocnić część słabszych umiejętności!

Ja uważam, że ich nerf jest nie słuszny... Nerfią te, które są najbardziej potrzebne, więc i najczęściej używane...

// Proszę o jakieś uzasadnienia by temat nie poleciał do kosza za spam //

Źródło:

http://eune.leagueoflegends.com/pl/news/morello-opowiada-o-aktualizacjach-przedsezonowych

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ciekawe jak będzie wyglądał ich nerf poza tym przedłużeniem CD, jak dla mnie to głupie, nikomu to nie przeszkadzało, jak już to powinni dać ignite+flash na jakichś wyższych lvlach, albo żeby spelle przywoływacza były nie od lvl'a (kilka podstawowych takie jak heal, exhaust mogły by zostać), a od ilości wygranych meczy czy coś takiego.

Opublikowano

@2UP

Znalazłem coś tam, że Morelo potwierdza usunięcie teemo w 3 sezonie, ale dokładnie tego nie czytałem więc czy to prawda to nie wiem :)

Możliwe, że to jakieś trolle założyły ten temat :P

Jak ktoś jest ciekawy to niech poszuka na forum, ja jestem zbyt leniwy :)

Opublikowano

Ja również uważam, że nie potrzebnie znerfili flash'a i ignite. Były to dobre spelle a i tak je osłabili. Mogliby zająć się czymś bardziej przydatnym, bo to w sumie nikomu nie przeszkadzało. Na takiego Malphite'a ignite mało co działał, na wysokim defie.

ezgif-com-effects.gif

Arcymistrz
Opublikowano

Teemo zostaje, nigdy nie usuneli i NA PEWNO nie usuną postaci jaką jest Teemo.

Niedługo to flash będzie miał zasięg jak stun riven..

Btw. w 3 sezonie usuwają teemo.

Mój tekst... xD

Ogółem to niedługo zmieni się meta, i nie będzie już cora flash + ignite na APC i nie tylko. Zmieni się branie spelli jak ludzie zrozumieją, a jeszcze jak dowalą swoje top streamers co do brania spelli, to napewno będzie to inne, po czym znerfią nawet to :)

Opublikowano

@2UP

Znalazłem coś tam, że Morelo potwierdza usunięcie teemo w 3 sezonie, ale dokładnie tego nie czytałem więc czy to prawda to nie wiem :)

Możliwe, że to jakieś trolle założyły ten temat :P

Jak ktoś jest ciekawy to niech poszuka na forum, ja jestem zbyt leniwy :)

Teemo to największy pupilek Riotu :)

Nie ma szans na usunięcie go, jest to jedna z pierwszych postaci, dodatkowo ulubiona, nie tylko dla pracowników, ale i dla graczy, ta postać ma charakter, swoj styl i chyba każdy ją zna. Nasz mały harcerz nie odejdzie, nie ma szans :P

Poza tym, jak tak czytam te posty i myśle nad nerfem spelli to w sumie dla mnie dobrze.

Gra wymaga od gracza jeszcze więcej skilla ! Zmieniona, mam nadzieje, że o wiele trudniejsza jungla wniesie sporo do gry, porównajcie sobie boty w Docie2, a boty w lolu :) Różnica jest naprawdę ogromna, niech ulepszą boty, aby słabsi mogli grać tam i trenować, aby zawsze był jungler, alby od najmniejszego lvla już się uczyli jungli, ganków i gry. Niech ulepszają tą grę, może w następnym roku dostaną złotego joysticka. W sumie nie wiem czego WOT dostał joystick, ta gra jest tak nudna i monotonna, że aż się wierzyć nie chce (grałem w to przez tydzien, później miałem dość, cały czas to samo jest, żadnych różnych trybów, nic ciekawego się nie dzieje)

Opublikowano

Wyjebać wszystkie summoners spelle - bez nich gra fajniejsza by była :>

LoL jest zbyt prosty, między innymi przez SS także wywalić - make game harder. Wtedy byłby większy sens gry, zdobywanie umiejętności itp, itd. Matematyka by w grę wchodziła więc edukowaliby się ludzie - same plusy z usunięcia Spelli.

Gold Member

nvm

Opublikowano

To bez sensu nerfić te spelle one są dobre i potrzebne !!

Im raczej chodzi o to, żeby wprowadzić jakąś różnorodnowść, w obecnej mecie 90% graczy ma Ignite+Flash (Prócz junglerów i supportów) :D

Opublikowano

Wyjebać wszystkie spelle i zostawić flash,exhaust i smite to by było coś zajebistego.

Ignite przyśpiesza rozgrywkę i to bardzo, bo zdobywa się wiele killi dzięki niemu, a tak to by było super trudno zrobić killa.

Gdyby był sam flash, exhaust i smite, a każdy gracz by miał do wyboru jeden spell :P

Support exhaust, adcarry flash aby dobić kogoś albo uciec, a jungler smite.

Opublikowano

@up Bzdury piszesz, olaf jest czesto picowany a on ma zawsze ghosta.

Moim zdaniem nerf nie sluszny moga wydluzyc cd ale nie nerfic dmg i range. Co do teemo to nie zostanie usuniety to jest "maskotka" riotu, ma duzo skinow i ludzie go uwielbiaja. ;)

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Bardzo dobrze , oni po prostu chcą zmienić metę która jest już za długo... 3/5 teamu to flash+ignite a 2 pozostałe to supp i jungle (ale ostatnio też widze sporo "agresywnych" suppów z ignite'ami...)

Usunięcie teemo to brednie bo na tym riot zarabia kase , to jest GŁUPIA MASKOTKA Riotu... wszędzie jebane TEEEEEEEEMOOOOOOOO gdzie nie wejde to teeeeeeeeeeemooooooooooooooo już mam go dość...

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Nerf flasha jak dla mnie głupota, postać bez escape systemu nie będą miały bytu na rankedach.

Mogliby coś zrobić żeby znowu suppy zaczęły używać CV jak w 1 sezonie.

Opublikowano

Jak dla mnie Ignite mogą nawet usunąć, ale nerfić flasha to mi nie podchodzi. Jeśli mają zmniejszyć moc flasha, to pewnie chodzi o skrócenie zasięgu, co jest dla mnie czymś beznadziejnym, bo teraz flash i tak ma krótki zasięg, że nie da się nie raz bez dobrego ustawienia się przebić przez niektóre ścianki ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...