Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraftowy 2012.

Katien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten projekt przypomina mi troche Lava Survival z wersji Classic (stare czasy :D) Ale bardzo mi się podoba ten pomysł, jeśli serwer rzeczywiście wypali, napewno na niego wejdę :)

Dzięksuje, MrFoxek

======== Thank you. Zbieram [+] i [-] =======

Wakacje z MPC Forum :-)

Poradniki MPC Forum:

CS - Odzyskiwanie konta Steam:

http://www.mpcforum.pl/topic/649841-tutsteam-odzyskiwanie-konta/

Minecraft - Inne wymiary:

http://www.mpcforum.pl/topic/611802-minecraft-osiedlenie-sie-w-innym-wymiarze/

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja nie korzystam z gg tylko ze skypa mumble i tsa

No to poprosiłabym o podanie Skypa na PW.

Co do tego pomysłu, minusy są takie, że:

• serwer może zlagować
  • może serwer się crashować
  • wywali dużo osób
  • zawiecha.

Opublikowano

Niestety nie jezeli na serwerze zmienimy np wytrzymalosc mobkow to spx pluginy wystarcza ale jezeli chcemy cos dodac np. ufo itp to client i jeszcze mody ktore client bedzie odpowiadal. Moze zrobie to dla tego projektu za darmo ale ok 3/4 miesiace na zrovienje i admin dla mnie z dostepem do konsoli moge jeszcze napisac autorskie pluginy ale head admin i dostap do konsoli. Normalnie robie takie projekty za ok 1000/1500 zl ale dla tego projektu zrobie za darmo

Hmm Ciekawe Kto ci zaplaci 1.5k pln za zrobienie clienta :D

<FacePalm>

Szukasz sposobu na ZDOBYCIE DARMOWEGO konta do wiekszosci gier!? Zarejestruj sie!

http://wygrajgry.pl/ref/236260

Opublikowano

sUPER pomysł to by było tak: zrobić kiedy sie wyjdzie na zewnatrz wtedy zaczynamy sie palić obsydian na zewnatrz nas tylko chroni: gracze mają 3 dni na znalezienie zapsaów po czym muszą uciekać do podziemi i stowrzyć wspolnote proponuje żeby apokalipsa ustała po 4 dniach itp.

P.S chciałbym zostać adminem :D

xxx

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł ale ..

Trudny do zrobienia.

Ja bym proponował Apokalipse w taki sposób

Początek 7 dni (bez stworów) na zbieranie materiałow

Potem 21 dni (wieczna noc,multum mobów) przetrwanie

Fajnie by było jakby było takie miasto w ziemi (cuboid) i tam by się kupywało dziuple to znaczy jakes dzialki czy cos takiego :D Można by było wyjść na górę ale 2x mobów z 2x podwojaną inteligencią wogóle masakra że po 5 min zabijaja nas :D dało by się to zrobić z paroma autorskimi pluginami. Serwer pewnie potrzebował by z 2,5-4 GB taki mały bo raczej nic by nie lagowało :D 40 slot wystarczyło by na początek.A serwer trwa 28 dni a serwer ogólnie sa na 30 dni to te 2 dni by były na coś innego np. GM latanie czy coś a później cykl się powtarza . czyli znowu to samo

Lol ale tego napisałem ładna lektura :D

Opublikowano

Dodatkowo gracze mogą wybrac:albo żyją razem albo sami[w grupach itp.]Oczywiście ci co zyja sami to moga odwiedzac tych w miescie

xxx

Opublikowano

o kurwa aż mnie ciarki biorą na samą myśl ;p , choć nie gram w minecrafta to zagram zajebisty pomysł ;D

/zakaz handlu

Opublikowano

Pomysł ciekawe mam nadzieje, że uda się zrealizować.

Według mnie przed lawą można się obronić. Wystarczy nie budować z drewna i schować się pod ziemią.

Ale mam takie sugestie. Zamiast lawy zrobić apokalipse przy pomocy mobów

-oczywiście zwiększona siła mobów aby nie było za łatwo

-znaleść jakiś plugin na endermany, niech kradną wszystkie materiały budulcowe jak popadnie.

-zwiększyć ilość spawnowania się zombie i endermanów na tak dużo na ile serwer pozwoli aby nie lagował.

-ghasty niech spawnują się w normalnym świecie

Myśle też o zespawnowaniu smoka. Pamiętam, że kiedyś niszczył normalną mape jeżeli dalej tak jest to będzie ciekawie.

Pozostaje pytanie o pvp. Moim zdaniem powinno być wyłączone bo i tak będzie łątwo zginąć

Gracze muszą połączyć siły by wytępić bestie, po czym dotrzeć na " Niebiańskie wzgórze " ,a następnie kliknąć guzik zamykający cały przebieg katastrofy.

Przy tym miejscu bardzo oddalonym od spawnu pvp mogło być włączone czyli bez współpracy się nie obejdzie.

Może być też chrona terenu i różne płapki aby dojście do tego specjalnego miejsca trwało więcej niż kilka minut.

A wybuchy TNT można zrobić w małych ilościach by serera nie lagowało.

o kurwa aż mnie ciarki biorą na samą myśl ;p , choć nie gram w minecrafta to zagram zajebisty pomysł ;D

Ja tez nie gram. Tylko sobie dział patrze a tu taki pomysł, że napisałem tyle...

Opublikowano

Ahm oczywiście podkreślam, że w czasie chaosu będzie włączone PVP. Ludzie za pewne nie którzy będą walczyć z innymi o dobrobyt i przetrwanie.. Można łączyć się w grupy itp.

Opublikowano

moj skp wentylator7 dzis nie bede bo jestem w gorach i siedze na phonie ale jutro wieczorem tak

Napisze plugin i clienta z deszczem meteorow ufem nowymi mobkami i nie wiem musze pomyslec

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...