Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraftowy 2012.

Katien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Na początku proszę modów o nie wlepianie mi warma, ponieważ chce się podzielić moim pomysłem i zobaczyć co inni o nim sądzą. Proszę również nie usuwać w najbliższym czasie tematu =/.

Do rzeczy. Mój pomysł dotyczy katastrofy która ma nastąpić w grudniu 2012 r. Oczywiście tych końców świata było od kija, ale cóż, jest jak jest. :P

Chciałabym przedstawić te katastrofę w Minecrafcie.

• Na czym to by miało polegać i jak by to wyglądało?

No więc: Serwer rusza i stoi 3 dni. Po upływie tego czasu na całej mapie jest spawn lawy, zalewa wszystko i wszystkich. Co w ciągu tych 3 dni? Gracze zbierają zapasy, chowają zwierzęta, budują schrony. Powiedzmy, że lawa na mapie będzie 4 godziny, w tym czasie gracze mają czas na wyjście etc. Szkody po lawie muszą zostać!

• Lawa znika, co teraz?

Od momentu zniknięcia lawy gracze mają 5 dni na odnowienie sił, poszukania surowców, założenie nowych hodowli etc. Po upływie tego czasu, lawa znowu się spawnuje i dochodzi do zagłady po raz drugi. Lawa tym razem zniknie szybko, a na mapie pojawią się genetycznie wytrącone istoty w wyniku uderzenia "meteorytu", "eksplozji wulkanu", czyli Zombie Itp. Gracze muszą połączyć siły by wytępić bestie, po czym dotrzeć na " Niebiańskie wzgórze " ,a następnie kliknąć guzik zamykający cały przebieg katastrofy.

• Reasumując: Losy wszystkich graczy, zależą od ich wzajemnej pomocy.

Dziękuję za uwagę, proszę o oceny pozytywne i negatywne oraz o Wasze sugestie.

PS. Jeśli zły dział, proszę o przeniesienie.

Komu się podoba, proszę skromnie o Like.

:)

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tylko jest jeden mały problem... Nie umiem tego kompletnie zrobić. Nie znam się na minecrafcie, aż w takim stopniu. Ten pomysł chciałam podsunąć ludziom którzy na prawdę umieją. ;D

Opublikowano

Nawet fajny pomysł, ale żeby zalać lavą większość mapy trzeba Baardzo mocny serwer. Chętnie pomogę w realizacji projektu.

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

Opublikowano

Żeby wylać tyle lawy trzeba by naprawdę mocnego serwa :)

No może masz taki serwer nie wiem ale co do projektu jestem zainteresowany

chociaż też nie znam się aż tak dobrze na tym .

ps: Chętnie bym z wami to zrealizował lecz naprawde nie umiem .

Opublikowano

@up

Może wieczna noc i tryb Hardcore ? xD (ban na 5 dni) ;d

Chodzi że gracze mają 1 dzień na zebranie żarcia itd. potem jest noc na 3 dni (ludzkich) (Proponuje zrobić żeby zombie i reszta miała nas na hita ;) )

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

Bardzo fajny pomysł, z chęcią pograł bym na taki serwerze bo takie coś to kompletna NOWOŚĆ!

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

No i wreszcie trafiłam na temat, gdzie ktoś ma konkretny pomysł. Już mam powoli dość jak widzę 10. temat z rzędu i wszędzie pytanie "Jaki typ serwera mam zrobić?". Ale zostawmy moje narzekania. :P Pomysł jest genialny i chętnie bym pograła na takim serwerze. Co do konfiguracji itp to raczej wiele nie pomogę, bo znam tylko podstawy.

Pozdrawiam

Bruzdi

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

hmmm tak se ogladam ten temat i szacuje.

Bedzie potrzebny client

Takie funkcie ok 18000 linijek kodu lub 1500 zl abym ja lub ktos inny wam to napisal

nie koniecznie :P

pare pluginów wystarczy :P najgorzej to posprzątać lave :P ale to też z 3-4 komendy w worldedicie :P

nie trzeba dużo modów/pluginów ale dobrej wiedzy komendy

to co opisał/aś/eś jest do zrobienia na essentials/worldedit/worldguard

a najprościej byłoby to zrobić na płaskiej mapie z stone na wysokosć max 10 kratek :P

jak chcesz ew. pomocy mogę dożucić swoje 3 grosze :P

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Fajny projekt. Też chciałabym pomoc, ale dopiero zaczynam z tym programowaniem. ;] Jak serw wystartuje podaj ip na priv. Chętnie pomogę przy jakiej kolwiek rzeczy oprócz sponsoringu ;p

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

TNT też wiąże się z lagami, ale ja mam pomysł jak zrobić te odstępy czasu z tymi TNT.

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

Opublikowano

Bardzo fajnie to wszystko wymyśliłeś. Like

Jestę dziewczyną. :O

TNT też wiąże się z lagami, ale ja mam pomysł jak zrobić te odstępy czasu z tymi TNT.

Ja też mam pomysł jak to zrobić, ale gorzej z realizacją..

Opublikowano

nie koniecznie :P

pare pluginów wystarczy :P najgorzej to posprzątać lave :P ale to też z 3-4 komendy w worldedicie :P

nie trzeba dużo modów/pluginów ale dobrej wiedzy komendy

to co opisał/aś/eś jest do zrobienia na essentials/worldedit/worldguard

a najprościej byłoby to zrobić na płaskiej mapie z stone na wysokosć max 10 kratek :P

jak chcesz ew. pomocy mogę dożucić swoje 3 grosze :P

Niestety nie jezeli na serwerze zmienimy np wytrzymalosc mobkow to spx pluginy wystarcza ale jezeli chcemy cos dodac np. ufo itp to client i jeszcze mody ktore client bedzie odpowiadal. Moze zrobie to dla tego projektu za darmo ale ok 3/4 miesiace na zrovienje i admin dla mnie z dostepem do konsoli moge jeszcze napisac autorskie pluginy ale head admin i dostap do konsoli. Normalnie robie takie projekty za ok 1000/1500 zl ale dla tego projektu zrobie za darmo

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

Haha, ale epickie poruszenie użytkowników. "Ludzie łączymy się i... stwórzmy projekt" !. Dobre! :D

PS. Ja tu nie mam nic do gadania co nie? :<

Opublikowano

Dobra zafascynowalas mnie tym powiedz czy to bedzie na 100% to moze jak sie wezme to zdarze przed 1 stycznia dobra data do startu serva

Ok ja moge sie zajac techniczna strona serva.

1. Napisac clienta

2. Napisac autorskie pluginy

3. Napisac strone

4. Napisac forum

5. Wlaczyc obsluge vip/sms

6. Ogarnac caly server dodawanie pluginow itp.

Ja nie reklaauje ja nie sponsoruje

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

Dobra zafascynowalas mnie tym powiedz czy to bedzie na 100% to moze jak sie wezme to zdarze przed 1 stycznia dobra data do startu serva

Ok ja moge sie zajac techniczna strona serva.

1. Napisac clienta

2. Napisac autorskie pluginy

3. Napisac strone

4. Napisac forum

5. Wlaczyc obsluge vip/sms

6. Ogarnac caly server dodawanie pluginow itp.

Ja nie reklaauje ja nie sponsoruje

Może tak.. Proponuję zebrać całą ekipę.

LCPGM napisz mi swoje GG.

Osoby które na prawdę coś umieją proszę pisać na PW tutaj na MPC!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...