Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie pluginów dla Bukkit

piotrek54PL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 496
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"sender.sendMessage("Siemango !");" na pewno tak ma byc? Chyba sender.sendMessage("Siemanko !");

Pomoglem? Daj Lubię To. To nic nie kosztuje a wynagradza za pomoc.

Opublikowano

"sender.sendMessage("Siemango !");" na pewno tak ma byc? Chyba sender.sendMessage("Siemanko !");

Y, przecież napisałeś to samo tylko kolorem?

@edit zauważyłem o co chodzi..... Myślałem, że to jakiś błąd w kodzie, ale to głupi tekst w nawiasach... jak już to powinno być "Siemanko!" skoro waćpan się tak czepia.

Opublikowano

Uwagi:

#1 Myśle że pisząc "Co? Gdzie? Jak?" starałeś się przedstawić poprawne nazewnictwo różnych elementów projektu, dlatego - nie paczka tylko pakiet. Według mnie to jest poważny błąd, ponieważ osoba przeglądwszy ten screen jest pewna co do nazwy paczka, a kiedy spotka się z "pakietem" dostanie lekkiego mindfucka.

#2 Co do tej innej zmiennej dla każdego gracza. Dużo poprawniej jest użyć jakiegoś hashsetu, niż takiego troszkę poplątanego systemu.

708121422388637873334.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

lajk dla autora i ogółem WIELKI szacun, że to tak ładnie opisałeś + ss PIĘKNIE, szukałem dobrego poradnika bo mam zamiar się tego nauczyć. Dzięki ;)

Jeśli chcesz abym ocenił Twój serwer napisz do mnie na PW!

Mogę pomóc w tworzeniu ŁADNEJ prezentacji Twojego serwera. PW :)

Jeśli masz jakiś problem napisz do mnie, postaram się Ci pomóc.

Wesołych Świąt ! ;3

Opublikowano

@UPx2

Po pierwsze - EntityDeathEvent nie dotyczy graczy, więc twój komentarz nad metodą jest nieprawidłowy.

Po drugie - pokaż cały kod (wraz z importami)
Po trzecie - spis metod masz po wpisaniu np. "Bukkit.", wtedy masz spis metod tej klasy, możesz też użyć CTRL+Space.

Po czwarte - Źle użyłeś Math.random().

Przeczytaj to:

http://forums.bukkit.org/threads/how-to-read-stack-traces-and-troubleshoot-your-own-plugins-by-yourself.32457/

Bo nie potrafiąc rozwiązać takich problemów nawet nie masz co myśleć o pisaniu pluginów.

Tutaj masz to co powinno Cię zainteresować:

Caused by: java.lang.ClassCastException: org.bukkit.Location cannot be cast to javax.tools.JavaFileManager$Location
    at com.gmail.kuniek.plugin.MainClass$myPlayerListener.onEntityDeath(MainClass.java:48) ~[?:?]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...