Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie!

Mam dla Was dosyć zaawansowany i rozbudowany panel do płatności SMS. DOSŁOWNIE ZA [FREE]

Funkcjonalności:

• Ładna oprawa graficzna.
  • Wysoka funkcjonalność.
  • Oparty o HTML5 oraz CSS3
  • Implementacja płatności HomePay
  • Implementacja płatności ProfitSMS
  • Wbudowane pliki instalacyjne
  • Wbudowana konfiguracja [nie musisz nic zmieniać w plikach jak u konkurencji!]
  • Wydawane update, łatki oraz fixy
  • System newsów w Panelu Administracyjnym pozwoli być Ci na bieżąco z nowymi wersjami!
  • Możliwość sprawdzania wersji panelu i wyłączenia tej funkcji
  • Sprawdzanie wszystkich usług w jednym okienku!
  • Konta podzielone na administracyjne oraz zwykłych użytkowników!
  • Automatyczność oparta o RCON.
  • System oparty o przyznawanie punktów

Ważne:

• Potrzebujesz przeglądarki obsługującej HTML5 - Twoja przeglądarka nie obsługuje HTML5? Bullshit, ściągnij aktualizację. Patrz, działa!

Chcesz zobaczyć jak wygląda ten panel?

Wejdź

DEMO

i zaloguj się danymi:

Login: Tester

Hasło: test

UWAGA - DODAWANIE I USUWANIE KODÓW/USŁUG ZOSTAŁO WYŁĄCZONE NA TYM KONCIE!

Pobierz

Skan:

https://www.virustotal.com/file/ba8000be392d78efa1a6a19bf9ceed34f6dbeb79d783a2f4553f8404ef48a906/analysis/1351725458/

Jeżeli spodobał Ci się panel - napisz chociaż dziękuję.

A jak chcę nadać rangę VIPa graczowi to co mam zrobić?
W miejsce komendy wpisujesz komendę nadania graczowi grupy. Ten plugin nie posiada żadnych ograniczeń co do wykonywania komend - wpisujesz komendę nadającą załóżmy miesiąc VIPa (nie wiesz czy istnieje taka komenda? Sprawdź w dokumentacji pluginu który używasz!), ustawiasz to jako usługę, gracz wchodzi, patrzy - ooo, VIP. Kupuje i boom, w przeciągu 1 sekundy ma już VIPa na serwerze!
Chcesz odbanować gracza? To samo! unban GRACZ - i tyle starcza!

Jak zrobić komendę która zawsze odwołuje się do innego gracza? Przykładowo ktoś chce kupić diamenty, jak mam mu je nadawać skoro nie wiem kto to?
To proste! Wpisujesz po prostu "GRACZ" w miejsce gdzie ma być nick gracza! Przykładowo:
give GRACZ diamond 5

Podziękowania dla:

Mat530 - tło panelu
Cheezz - pomoc przy pisaniu panelu

Od tej pory myślę, że się skończą głupie tematy " Proszę o SKLEP ".

Uwaga! Do instalacji, wymagane jest podanie prawidłowej licencji, która umieszczona jest w folderze. Bez niej sklep nam nie ruszy.

Sklep nie jest mojego autorstwa, lecz tego pana z obu linków "Dramo". Ja go tylko udostępniam, aby zakończyć spam ludzi a między innymi również wyłudzenia od "_KakaCper_", który ostatnio nadużywa swoich praw.

Myślę, że temat można podpiąć - to ludzie będą bardziej widzieli ten sklep .

@ [TUTORIAL - KONFIGURACJA - INSTALACJA] @

~ Dla wszystkich, którzy mają problem z instalacją ~

1. Wypakowujemy pliki, które pobraliśmy i otwieramy folder w którym się to one znajdują.

2. Zaznaczamy pliki i wrzucamy je na swój FTP, ja tutaj dla przykładu używać będę (Webserv) // localhost.

347y91t.jpg

** Aby działał Ci skrypt, twój hosting musi być wyposażony w: PHP 5+. Czyli jakieś darmowe ugu.pl // cba.pl - mogą miewać problemy, ale nie koniecznie. Cba.pl ostatnio dobrze sobie radzi.

Teraz przejdziemy do licencje:

# ZŁA LICENCJA #

2hx4u9k.jpg
2qk7xq0.jpg

** Jak widać, jeżeli wpiszemy złą licencje nigdy nie przejdziemy dalej - nawet jeżeli byście próbowali omijać to na kilkanaście sposobów - licencja jest tylko po to, aby nam działało. Nikt z Twojego konta nie będzie pobierał pieniędzy, miał reklamę na stronie itp. Sparawdzanie.

## DOBRA LICENCJA ##

25g4bww.jpg

1. Konfiguracja bazy danych:

20as28j.jpg

1. Adres do połączenia się z bazą danych: localhost // lub inny host.

2. Nazwa bazy danych: [nazwa_bazy] nazwa jaką nadaliście

3. Nick administratora bazy danych: nazwa użytkownika [admina]

4. Hasło administratora: hasło [admina]

// jeżeli wszystko przebiegło dobrze, to powinno być tak:

2hojyhk.jpg

rlhkrl.jpg

im2ek3.jpg

2. Konfiguracja skryptu

14o0vhu.jpg

1. Wpisujemy tutaj swój ID otrzymany od swojego serwisu SMS'ów Premium

2. Ja korzytająć z Dotpay.pl zaznaczyłem ProfitSMS

3. Wpisuejmy nazwę użytkownika: np. Kenwood25

4. Hasło dostępu do Kenwood25

5. - || -

6. IP naszego serwera (bez portu)

// następnie

2q1i89v.jpg

! Najważniejsze - aby wypełnić tak jak jest tutaj :)

Brawo! Teraz wystarczy się zalogować i obsługiwać Sklep. Myślę, że teraz nie można już mieć problemów, bo na inny prostszy sposób nie idzie tego wytłumaczyć. Jeżeli masz jakieś błędy to strona leży po twoim hostingu lub twojej administracja. U mnie działa na localhost. Nie chce znów pokazywać jak się kupuje, bo nie chce mi się znów marnować kasy. Jeżeli macie problem z dodawaniem usługi piszcie w komentarzach, to postaram się dokończyć jeszcze TUTORIAL z tym problemem.

Uwaga! Ze względu apelacji użytkownika: KAMIKADZEKKS & z zaciekawienia i poszperania trochę po necie tak jest taka możliwość, że możecie podlegać opłacie. Jedyna uwaga - nie każdy musi podlegać takiej opłacie. Nie każdego sprawdzają, chyba że ktoś was podkabluję lub US sam Cię namierzy a więc:

- każdy instaluje sklep na własną odpowiedzialność w związku z opłatami skarbowymi

Informacja by Dramo:

a ) Ktoś tam coś mówił o US i rozliczaniu się z nim, oraz o tym że ja tego nie wiedziałem - bullshit, wiem dobrze o tym że trzeba rozliczać się z urzędem skarbowym, nie wiem po co ktoś sieje bezpodstawne plotki, dafuq

b ) Błąd z nieprawidłową licencją - wasz hosting nie obsługuje zapisu plików, może to być spowodowane źle ustawionym chmodem bądź źle skonfigurowanym php.ini - skrypt musi mieć prawo do tworzenia i modyfikowania plików w jego katalogach.

c ) Błąd z RCONem - źle wprowadziliście IP serwera/wasz hosting nie obsługuje połączeń socketowych - jeżeli macie płatny hosting, wszystko dobrze ustawione (nie ustawiamy portu w IP serwera, od tego jest port RCONu) powinno działać. Jeżeli są błędy (connection refused/timed out) - napiszcie do supportu waszego hostingu.

d ) Błąd z "table 'codes' already exists" - skrypt nie dropuje bazy danych, więc jeżeli chcecie instalować drugi skrypt - nie robicie tego na tej samej bazie. Myślałem o dodaniu table_prefix, ale nie mam niestety czasu na to.

e ) Sprawa stopki - ona tam jest nie po to żeby ją wypierdzielić bądź zmodyfikować, tylko po to aby informowała o twórcy skryptu. Jeżeli chcecie coś do niej dodać - spoko, ma się w niej znajdować link do dramo.pl oraz mój nick i informacja o tym że jestem autorem skryptu. A jeżeli jest to trudne do pojęcia to mam też inne metody które mogą Wam o tym uzmysłowić - udostępniam coś za darmo więc chociażby minimalny szacunek z tego powodu mi się należy.

MPCFORUM.PL © Kenwood25

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzieki przyda sie w przyszlym roku mam zamiar otworzyc servver oparty na plugoinach i modach mojego autorstwa :)

Opublikowano

Ło panie. Kod rzeczywiście jest dość .... chujowy :D 0 komentarzy, starsznie to pokomplikowałeś.

Ale za pracę wieeeeelki LIKE ! Sam mam na kompie podobny skrypt tylko że jest do niego pełnoprawna strona i ma 3x mniej plików :D

Możesz stestować tutaj: http://piotrek5402.craftshell.pl/ serwer jest już off więc to nie będzie reklama.

PS:Nie udostępnię go :D

PS2: Szkoda że nie ty go zrobiłeś :D

Opublikowano

Wszystko działa poprawnie, u mnie już śmiga ;) jednak to nie jest skrypt dla dzieci.

U mnie wymagało to wiele pracy

Musiałem podłączyć serwer pod MySQL, moje konto bankowe, dodać odpowiednią konfiguracje na serwer, zmienić pliki PHP itp.

Skrypt jest naprawdę dla ogarniętych :) Mi się udało :D Założę się, że niedługo będzie spam od dzieciarni jak to zrobić.

Dodatkowo musiałem wprowadzić aktualizacje na MySQL. Bo ch** odczytać nie chciał :D

Polecam jeszcze raz skrypt dla naprawdę ogarniętych...

Opublikowano

ZajeDWAbisty pomysł :) Przyda mi się za jeden miesiąc ; D

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

@up do wszystkich:

@down do wszystkich:

Ja tylko go udostępniłem, bo nie chciałem patrzeć jak robi się spam "czy ktoś da kod" etc..

Po drugie jak ktoś napisał, że kod jest "ch**owy" - to radzę przemyśleć. Napisz jakiś w miarę ogarnięty kod + zabezpieczony, tak aby działał. Masz podane na tacy konfiguracje, przez które przechodzisz krok po kroku. Jeżeli masz funkcję sms premium u swojego usługodawcy to nie ma żadnego problemu z zamontowaniem kodu..

Usługi dodaje się w dosyć prosty sposób : dajesz ile pkt, i tak dalej.. dajesz komendy bez "/" i pyk działa. Ktoś kupuje kod i ma.

~ Działa bo sam testowałem, na testowym serwerze + wysłałem durnego sms'a za 2,4zł żeby jeszcze raz potwierdzić, przed wstawianiem kodu. :)

# chcesz hejtować temat? Będę zgłaszał każdy, post który nie będzie związany z tematem, jeżeli znajdzie się duże grono ludzi, mające problem z konfiguracją - napiszę temat dotyczący jej + img.

## Jeżeli masz zamiar napisać "słaby ten sklep" - napisz swój sklep, udostępnij go wszystkim za darmo. Pozdro :)

Opublikowano

@up

Tak, sklep jest całkowicie za free bez żadnych haczyków, problemów itp. Nie ma nic trudnego, bo cała instalacja jest krok po kroku + całe menu jest w języku polski. Wszystko zarządzasz ze swojego poziomu admina.

Opublikowano

Dobre sobie, a więc Twój nick na craftsite to Dramo?

Bo tak się składa, że ten skrypt napisał Dramo i udostępnił go wczoraj 30 października na craftsite.

signli.png

Opublikowano

@up

Nie wiem ile masz lat, ale idź poczytaj wyżej. To może troche zrozumiesz sens tematu..

Sklep nie jest mojego autorstwa, lecz tego pana z obu linków "Dramo". Ja go tylko udostępniam, aby zakończyć spam ludzi a między innymi również wyłudzenia od "_KakaCper_", który ostatnio nadużywa swoich praw.

Ulżyło już, czy trzeba trochę postów gdzieś po nabijać aby było fajnie?!

Opublikowano

@Kenwood25

Nie denerwuj się nie ma czym ludzie już tacy są nie doczyta do końca a potem napierdala niepotrzebne posty daj to najlepiej jakimś kolorkiem żeby znowu jakieś trolle sie nie przyjebały

Opublikowano

W sumie to dzieki za skrypt masz laika ze go udostepniles ale mi nie rusza licencja :D

userbarcabal6.jpg

userbarcabal8.jpg

10 postów v

20 postów v

30 postów X

40 postów X

50 postów X

100 postówX

200 postówX

Opublikowano

@temat.

Widzę, że robi się powoli lekki spam. Za równo tutaj jak i u mnie na skrzynce. Co chwilę muszę opróżniać :X

Dzisiaj, nie wiem czy to po 15 czy wieczorem, postaram się edytować top wraz z instrukcją / konfiguracją (wraz ze zdjęciami) jak zainstalować + obsługiwać.

Opublikowano

wszystko ładnie pięknie tylko licencja nie działa :\

@temat.

Widzę, że robi się powoli lekki spam. Za równo tutaj jak i u mnie na skrzynce. Co chwilę muszę opróżniać :X

Dzisiaj, nie wiem czy to po 15 czy wieczorem, postaram się edytować top wraz z instrukcją / konfiguracją (wraz ze zdjęciami) jak zainstalować + obsługiwać.

Dzisiaj najlepiej jak najszybciej xD

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

"Unable to open socket: Connection timed out (110)" Pisze mi, gdy po wpisaniu nicku, aby zakupić daną usługe, klikam KUP!

Kto może wie, jak to rozwiązać ?

Posiadam hosting na sored.pl, napewno w server.properties dobrze ustawiłem port, hasła rcon oraz enable-rcon=true

IP podane przy install.php napewno dobre podałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...