Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up wyśli mi pliki tego bo mi nie działą licencja nie wiem czemu tylko wyczyść ten plik z hasłem rcoon!!!!!

@sory za double topic :\

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Licencja nieprawidlowa/nieaktywna!

;/

Sprawdzane na ugu.pl

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

@up.

A co ja pisałem. Że darmowe hostingi czasami nie obsługują PHP5+, ja testowałem to u kolegi na xaa.pl - działało.

Opublikowano

UWAGA INFORMACJA DLA WSZYSTKICH.

Wszystko jest OK. Jednak według prawa polskiego, każde dochody trzeba rozliczać w US (urzędzie skarbowym). Więc jeżeli posiadamy konto na "taryfie" sms - takich jak właśnie profitsms lub homepay - dostajemy tam przychody, z tych SMS co dostaliśmy

I teraz tak, na koniec roku rozliczamy się z US jest to chyba do 3 tys. (spytajcie się rodziców)

Dlaczego to mówię?

Wiem, że na tym forum panuje dużo dzieci, którzy właśnie robią serwery Minecraft. Ja to piszę dla Waszego dobra. Jeżeli zakładacie taki sklep na swojej stronie WWW zawiadomcie swoich rodziców o tym. Później możecie mieć przez to problemy.

Wracając do US - jeżeli nie rozliczysz się z tych dochodów, które dostajesz na tym (akurat tutaj) ProfitSMS czy HomePay będziesz miał POWAŻNE PROBLMY finansowe.

Nie wiem czy dobrze, że o tym powiedziałem, ale zawsze wole powiadomić.

Wczoraj skonsultowałem się z prokuratorem w mojej miejscowości Kalisz, wymienił mi parę kodeksów, co prawda nie były aż tak straszne. Bo jeżeli ktoś pracuje na siebie, to jakoś to wyrówna.

Więc jeszcze raz powtarzam.

Masz sklep?

Chcesz go podłączyć ze swoim Minecraftem?

Chcesz na nim zarabiać?

- Przychodzą Ci dochody (z tych SMS'ów)

A później trzeba się rozliczyć z US (urzędem skarbowym) - nie rozliczyłeś się? Będziesz miał problemy.

Teraz tak jeszcze jedno. Podatku nie płacimy firmie, lecz państwu!

//Edit

Radzę autorowi, dać to do tematu. Niech lepiej każdy wie, że jak zakłada sklep, to niech lepiej będzie pełnoletni, albo powiadomi rodziców, że ten sklep zakłada.

Co do sklepu jest zajebi** sam z niego korzystam.

Opublikowano

@up

Jeżeli masz jak to potwierdzić, lub jeżeli inne osoby miały problemy z prawem przez Premium SMS, to niech się wypowiedzą na ten temat. Jak będzie dużo takich przypadków, edytuję TOP - że każdy instaluje sklep na własną odpowiedzialność w związku z opłatami skarbowymi. Czekam na opinie innych

Opublikowano

Zrobiłem tak jak w poradniku i dalej mam błąd: Unable to open socket: Connection refused (111). Jak to naprawić? Jeszcze jedno pytanie czy może to być przez hamachi?

Opublikowano

@up

Jeżeli masz jak to potwierdzić, lub jeżeli inne osoby miały problemy z prawem przez Premium SMS, to niech się wypowiedzą na ten temat. Jak będzie dużo takich przypadków, edytuję TOP - że każdy instaluje sklep na własną odpowiedzialność w związku z opłatami skarbowymi. Czekam na opinie innych

Ja tylko się wypowiedziałem, lepiej niech wiedzą, niż mają nie wiedzieć, nie będę niczego potwierdział, bo chyba to jest logiczne i jasne (może dla niektórych nie).

Ja tylko z dobrej woli powiedziałem o tym. Jednak dopiska może być, że na własną odpowiedzialność. Ja do skryptu nic nie mam, jednak ostrzegłem tych, którzy nie są jeszcze pełnoletni.

//Edit

Skonsultowałem się z Dramo, napisałem mu też o tym, fakt faktem, że nie wiedział o tym, teraz pewnie zły jest na mnie.....

Opublikowano

UP !

Potwierdzam słowa kamikadzeksa !

dlaczego?

dzisiaj także robiłem sklep i otrzymałem przypadkiem informacje o prawie płacenia podatku do US. Spytałem się rodziców i też mi powiedzieli, że dochody trzeba zaksięgować na koniec roku w tzw. Pit

więc naprawdę jeśli chcecie mieć sklep minecraft to lepiej wpierw mieć te 18 lat gdy ktoś jest nie pełnoletni może narobić sobie biedy..

Opublikowano

powiem tak sms shop jest ladny i przejrzysty ale ma wielkie dziury nic nie jest kodowane dane do sql nie sa kodowane praktycznie nic, bez problemu można komuś sie wjeb*** do bazy sql i za jebac sobie coś lub dodac punkty!

Opublikowano

Ja nadal nie wiem jak zrobić ,żeby np. Diaxy dawać komuś ;/ Wytłumaczy ktoś?

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Ja nadal nie wiem jak zrobić ,żeby np. Diaxy dawać komuś ;/ Wytłumaczy ktoś?

wpisujesz give GRACZ 1 264

Opublikowano

Ale to chyba da właśnie typkowi o nicku GRACZ te diaxy?

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

no własnie nie cyt. to co autor napisał! słowo GRACZ zostanie zastąpione nickiem gracza który kupuje to

Opublikowano

Ale to chyba da właśnie typkowi o nicku GRACZ te diaxy?

Musisz wpisać w komende Gracz. Dlaczego? Bo podczas kupowania przez Ciebie w php $gracz przyjmuje zmienna podaną przez Ciebie. Czyli $gracz=twój_nick. Jeżeli byś wpisał np. Kenwood25 a więc np. nie dało by się zrobić tak wpisując do serwera konsoli $Kenwood25=TrakerPL. Więc GRACZ jest interpetowany jako globalna.

Pamietajcie ! Komendy wpisujecie bez / . Bo to jest automatycznie do konsoli wpisywane, a więc w konsoli nie wpisujemy / . Myślę, że proste rozumowanie.

Opublikowano

Dziękuje za udostępnienie tego skryptu !

PS: Mam pytanie, jak mam taki hosting, na którym można doładować konto przez SMS i tam są już ustalone kody, numery i koszty za SMS . Dokładniej, chciałbym, aby te SMS'y z tego ItemShopu były wysyłane na moje konto, na którym mam postawiony serwer minecrafta. Da się tak zrobić ? , że np. SuperVip kosztuje już ustaloną kwotę i SMS (numer,treść, koszt) na tego SuperVipa zawsze będzie taki sam, tylko kody zwrotne zawsze generują się inne. Nie wiem czy to jest możliwe, a może jednak ; i jakbym dało by się tak zrobić jak napisałem, to czy też podlegałbym rozliczeniu w Urzędzie Skarbowym ?

PS2: Ma tym hostingu jest takie coś jak "Płatności WIDGET", w którym można wpłacać na moje konto na hostingu z DEDYKIEM. Oto screen pokazujący okienko (zamazałem kody, numery i koszt w celu bezpieczeństwa)

1.jpg

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

Opublikowano

Witam

Zainstalowalem niby wszystko pieknie ladnie ale gdy testuje to i prubuje dodac sobie np 1 diaxa. wyskakuje błąd: Unable to open socket: Connection refused (111)

O co chodzi?

Serwer minecrafta mam założonego na bukkicie.nie mam wykupionego hostingu serwer jest bez hamachi

Opublikowano

Dziękuje za udostępnienie tego skryptu !

PS: Mam pytanie, jak mam taki hosting, na którym można doładować konto przez SMS i tam są już ustalone kody, numery i koszty za SMS . Dokładniej, chciałbym, aby te SMS'y z tego ItemShopu były wysyłane na moje konto, na którym mam postawiony serwer minecrafta. Da się tak zrobić ? , że np. SuperVip kosztuje już ustaloną kwotę i SMS (numer,treść, koszt) na tego SuperVipa zawsze będzie taki sam, tylko kody zwrotne zawsze generują się inne. Nie wiem czy to jest możliwe, a może jednak ; i jakbym dało by się tak zrobić jak napisałem, to czy też podlegałbym rozliczeniu w Urzędzie Skarbowym ?

PS2: Ma tym hostingu jest takie coś jak "Płatności WIDGET", w którym można wpłacać na moje konto na hostingu z DEDYKIEM. Oto screen pokazujący okienko (zamazałem kody, numery i koszt w celu bezpieczeństwa)

1.jpg

Co do urzędu skarbowego napisałem wszystkie informacje (str. 1) tematu. Poczytaj.

Jeżeli nie jesteś pełnoletni, zapytaj rodziców. Jednak z tego co widzę to jeżeli da Ci się podłączyc Płatności z Ownserwer bo tam widzę masz hosting -- i tam nie jest dedyk.. więc tego mi nie wmówisz..

Wracając do tego, jeżeli Płatności Widget czy jakoś tak masz na OwnSerwer nie połączysz z tego z tym sklepem, chyba, że napiszesz dodatkowe funkcje. Właśnie jestem na etapie "robienia tego" i pewnie gdy skończę daj downlaod tutaj, oraz aby autor dopisał do tematu 1.

Jeżeli jesteś zielony w takich typu sprawach, to radzę Ci : nie zakładaj.

Pomoc mogę Ci także udzielić na moim gadu gadu :) wystarczy napisać...

Opublikowano

Jestem w Panelu Administracyjnym i chcę dodać kod, co to jest to Wpisz ID swojego konta SMS

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Jestem w Panelu Administracyjnym i chcę dodać kod, co to jest to Wpisz ID swojego konta SMS

Jest to ID twojego unikatowego konta, które dostałeś od usługodawcy. Masz to podczas zakładania swojego konta Premium-SMS na stronie usługi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...